Gość zetrix666 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Robię modernizację kompa i chciałbym dobrać odpowiedni zasilacz, oto sprzęt : Procesor : AMD Sempron 3000+ 64-bit Socket-AM2 BOX Manila Mobo : ASROCK AM2NF4G-SATA2 Ram : 2x256 DDR2 667 Hdd : Seagate Barracuda VII 80 GB Muszę wymienić zasilacz bo rubikona 300x nie podłącze do nowego sprzętu bo się boję :) Zasilacz koniecznie musi być z jednego sklepu, ponieważ zamawiam tam wszystkie części . Niestety nie mam zbyt wielu funduszy na zasilacz górna granica to 59 zł. Początkowo myślałem nad zasilaczem Procomp 400W PFC BOX http://icomp.pl/produkty.php?action=pokaz_...e_atx&id=65 Co do tego zasilacza mam mieszane uczucia. Liczyłem pobór mocy przez komputer i nie wyszło nawet 300 w Więc może Modecom FEEL LC-B300ATX PFC 300W http://icomp.pl/produkty.php?action=pokaz_...e_atx&id=62 byłby lepszy. Muszę dodać, że w późniejszym okresie bedę inwestował w grafę GF 7300 GT 500/1200 128 mb GDDR3 Wątpie żeby ten modecom to uciągnął. Edytowane 9 Lipca 2006 przez zetrix666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Ja bym nie zaryzykował kupna żadnego z tych. Wziąłbym na allegro kupił Fortrona 350 MDN, lbo dorzucił 40zł do Modecoma MC350W. W ostatecznosci wziąłbym Jakiegos Tracera z nowej serii (nie pamietam nazwy), ale to naprawde w ostatecznosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) A może jeszcze trochę na zasiłkę pozbierasz ? Nie warto oszczędzać na tym elemencie :) Edytowane 9 Lipca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zetrix666 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Wiem, że nie warto oszczędzać lecz chwilowo mam taki stan kasiorki :) i nic na to nie poradze. Jak myślisz ten procomp by chwilowo starczył ? torque8 pomyślę nad tym Tracerem bo cenowo dobrze stoi :) Dzięki chłopaki za odpowiedź Edytowane 9 Lipca 2006 przez zetrix666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) człowiniu zaden z powyzszych! min. to 109zł za modecoma 350w (nie feel)!! http://icomp.pl/produkty.php?action=pokaz_...e_atx&id=53 Edytowane 9 Lipca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Kolejny samobójca. Do porshe też być lał paliwo ze stacji pana Zenka, bo cię nie stać na markowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Chcę z tego miejsca kategorycznie zaprzeczyć jakimkolwiek pogłoskom na temat sprzedawania paliwa niższej jakości na naszych stacjach. Każdy nasz klient może być pewien, że nasze paliwo jest najwyższej jakości i monitoruje je stale osiemdziesiąt jaskółek latających nad dachami sieci naszych stacji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MR.MANIAK Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Nie chce tworzyć nowego wątku, więc dopisuje sie do tego. Moglibyście mi coś powiedzieć na temat zasilaczy firmy IBOX? Ja nie słyszałem wcześniej o tej firmie, ale facet w sklepie komputerowym polecił mi ten zasilacz za 199zł - 500W. http://www.i-box.pl/produkty/show.php?hps=solytech Jak sie spisują zasilacze tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 komputerowym polecił mi ten zasilacz za 199zł - 500W. http://www.i-box.pl/produkty/show.php?hps=solytech :lol2: :lol2: Nawet sie nie wwaz go kupic :wink: Za 200zl kup sobie Topowerka 400W na Allegro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 :lol2: :lol2: Nawet sie nie wwaz go kupic :wink: Za 200zl kup sobie Topowerka 400W na Allegro :wink: Ten Topower będzie lepszym wyjściem: http://zenfist.pl/pID/274.htm mimo tylko 400W, wytrzymuje realnie większe obciążęnie i jest znacznie cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Ten Topower będzie lepszym wyjściem: http://zenfist.pl/pID/274.htm mimo tylko 400W, wytrzymuje realnie większe obciążęnie i jest znacznie cichszy. Tez o ten mi chodzilo :wink: Nie wiedzialem, ze na Zenfiscie cena bedzie identyczna jak na Allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 E tam leją wodę. Bierz procompa, bierz iboxa.. po instalacji opiszcie wrażenia TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Nie chce tworzyć nowego wątku, więc dopisuje sie do tego. Moglibyście mi coś powiedzieć na temat zasilaczy firmy IBOX? Ja nie słyszałem wcześniej o tej firmie, ale facet w sklepie komputerowym polecił mi ten zasilacz za 199zł - 500W. http://www.i-box.pl/produkty/show.php?hps=solytech Jak sie spisują zasilacze tej firmy? Ibox - wyrób Codeshitopodobny. Starczy? Swoją drogą ciekaw jestem ile waży ta zasiłka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serek_x Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Hm, a powiedzcie mi, jak duża jest różnica między takim neoteckiem maximusem, a topowerem p5. Czy warto czekać, aż maximusy (albo huntkey'e) ponownie zawitają na sklepowe półki, czy też ten topower jest na tyle dobry, żeby w jakiś sposób stanowić realną alternatywę dla huntkey'i? Acha, docelowy konfig to pentak d805 i grafa x1800gto (co najwyżej, raczej cos klasy 6600gt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 znośną alternatywę dla HuntKey stanowi obecnie ten zasilacz: http://zenfist.pl/pID/274.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 a co myślicie o tym : http://znak.pl/index.php?cid=894&scid=...00+GPS400AA101A nie wiem czy byłby potrzebny taki do takiego zestawu: xp2005+, 2x512, 6600gt, może wystarczyłby 300W feel lc-300 ? jak myslicie? czy 2 x 12V się mi przyda? jakim napięciem jest mój proc zasilany/jak to sprawwdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 ten będzie dobry http://www.allegro.pl/item115228587_ultrac...magajacych.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 ma tylko 1x12V, nie jestem pewien czy pociągnie, ile W ma na tej linii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Czy ten Forton pociagnie taki zestawik: -x2-3800+ - podkrecony - 7600 GT - 2*512 ramu 1 dysk i nagrywarka dvd + kilka rzeczy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 W życiu murzyna. cavarr sorry ale nie polecaj zasilaczy kompletnie niedostosowanych do nowych konfigów PFN ma linię +12V jak zasilacz 300-watowy, na dwurdzenieowca i mocną grafę to o wiele za mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 A ten Topower TOP-400P5 U12 OEM da rade pociagnąć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 W życiu murzyna. cavarr sorry ale nie polecaj zasilaczy kompletnie niedostosowanych do nowych konfigów PFN ma linię +12V jak zasilacz 300-watowy, na dwurdzenieowca i mocną grafę to o wiele za mało :D Benito zobacz komu polecałem tego fortrona z marną linią 12V B-) odpowiem ci 00Piotrek00(super nick), który ma marnego xp2005+(pewnie xp2500+), a nie dwurdzeniowca więc moja propozycja była chyba słuszna :D A ten Topower TOP-400P5 U12 OEM da rade pociagnąć ??da radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ... który ma marnego xp2005+(pewnie xp2500+), a nie dwurdzeniowca więc moja propozycja była chyba słuszna :D ... Warunkiem będzie posiadanie przez pytającego Pana mobo karmiącej proca z piątki, a tego nie wiemy, bo nam Pan nie powiedział :sad: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Pan ;) odpowiana : płyta zasilana dodatkowa 4pinowym kablem - nie wiem czy tzn że proc zasilany 5 czy 12V :) a proc nie taki znowu marny xp2500+ ;) rozumiem że mój marny zasilacz FEEL LC-B300ATX -300W nie pociągnie 6600gt bez problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie pociągnie nawet z problemami, po prostu nie pociągnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Pan ;) odpowiana : płyta zasilana dodatkowa 4pinowym kablem - nie wiem czy tzn że proc zasilany 5 czy 12V :) a proc nie taki znowu marny xp2500+ ;) rozumiem że mój marny zasilacz FEEL LC-B300ATX -300W nie pociągnie 6600gt bez problemów? to bierz modecoma 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...