Skocz do zawartości
matdys

Ps2 I Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Na prośbę Darksa tworzę ten temat, aby nie robić OT w temacie o emulacji PS2 :)

gry na pc sa fajne, ale nie gra się na tv... pozatym ps2 ma WIEEEEELKĄ bibliotekę świetnych gier. Konsolka ma swoje lata, lecz nadal opłaca się ją kupić, sprawia dużo frajdy ;) zwłaszcza jak gra się z kolegami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gry na pc sa fajne, ale nie gra się na tv... pozatym ps2 ma WIEEEEELKĄ bibliotekę świetnych gier. Konsolka ma swoje lata, lecz nadal opłaca się ją kupić, sprawia dużo frajdy ;) zwłaszcza jak gra się z kolegami.

Bueh, całe multum fajnych gier wychodzi na pieca w ciągu roku... Jezeli trafią sie 2-3 tytuły na kwartał to dobrze...[;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

czy bijatyki :)

Tego tylko brakuje na PC...

...a przecież można dokupić dwa pady do kompa, mimo to producencji takich gier nie wykorzystują tej platformy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj :). Na pc są dobre "szutery FPP", a na konsole np. wyścigi czy bijatyki :)

Znajdz mi fajniejszą od Blacka sieczke na pieca^^ Tych "dobrych szuterów" jest coraz mniej, a jak są to żałośnie krótkie...vide sin episodes/half life episodes , czy pray :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa... tylko co premiera nowej gry to komputer woła o wsparcie lepszej karty graficznej lub więcej kostek ramu. Co do samych gier to akurat w moim przypadku gry w które lubie pograć są zarówno na kompie jak i na konsoli np. seria GTA. Do tego konsola oferuje dużo gier w które pecetowcy sobie nie zagrają (lub odwrotnie :D )

Tego tylko brakuje na PC...

...a przecież można dokupić dwa pady do kompa, mimo to producencji takich gier nie wykorzystują tej platformy

Ale i tak Tekken króluje...

EDIT:

Dobre by było gdyby był jeden topic o PS2 gratisowo przyklejony ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdz mi fajniejszą od Blacka sieczke na pieca^^ Tych "dobrych szuterów" jest coraz mniej, a jak są to żałośnie krótkie...vide sin episodes/half life episodes , czy pray :>

Co do fajniejszej siekanki.... battlefield 2, gram w nią rok i wciąż mnie zaskakuje. A bf2 modern combat na ps2 to nie to samo :). A co do długości, to się całkowicie zgadzam. A co sądzisz na temat Crysisa? :) To pewnie będzie wyyyymiatająca giera. Mam nadzieję, że nie zrozumiecie mnie źle, oczywiście że wolę konsolę do grania (nie trzeba modernizować sprzętu, więcej gier itp.) ale myślę, że konsola i PC to takie dwie połówki, które się nawzajem uzupełniają :razz:

I jeszcze jedna, żecz, utworzyłem nowy temat, w którym możemy pogadać na temat, o którym... aktualnie dyskutujemy :) ---->

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=206043

Edytowane przez matdys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do fajniejszej siekanki.... battlefield 2, gram w nią rok i wciąż mnie zaskakuje. A bf2 modern combat na ps2 to nie to samo :).

Na multi to ja moge krzyknąć : css i dod ;]

A co do długości, to się całkowicie zgadzam.

Z tym trudno sie niezgodzic. Chyba że my już jestesmy na tyle wycwiczeni ze kazda gre tak szybko zaliczamy ;]

A co sądzisz na temat Crysisa? :) To pewnie będzie wyyyymiatająca giera.

Jak wyjdzie to bedzie dobrze, tylko ze to troche potrwa...i to wlasnie taka fajna gra ktora to ukazuje sie jako jedna z 2-3 na kwartał ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie na temat tych samych gier na PC i konsole? Ja uważam, że konsolowe wersle zazwyczaj są lepsze, ponieważ... Zazwyczaj wcześniej wychodzą, i mają doskonałe sterowanie (Pad rlz :))

FLatout na pleju był znacznie gorszy od swojego brata na piecu. Na pleju samochod reagował jakos gorzej niz na pececie [oczywiscie w obu przypadkach uzywalem tego samego dualshocka].

Po za tym zazwyczaj grafika na piecu jest lepsza :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z grafiką to zazwyczaj tak bywa choć niekoniecznie ;) Porównajmy wersje najnowszego Ghost Recon na PC i x360... Ta na x360 wyglada lepiej. Ale to jeden z wyjątków. Osobiście zamiast wydać 2500zł na kartę graficzną (na której większość najnowszych produkcji nie będzie chodzić na full detalach za 1,5 roku, wolę konsolę, która starczy na ok. 6 lat i wszystko będzie na niej pięknie hulać). :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Gry z serii Resident Evil znacznie lepiej wyglądały na telewizorach niż na monitorach komputerów.

To samo z grywalnością. Często w wersji PC dostawaliśmy dodatki na tacy co nie było do pomyślenia na PSX.

Ciekawie jak będzie z kolejną częścią gry... czekam z niecierpliwością!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z grafiką to zazwyczaj tak bywa choć niekoniecznie ;) Porównajmy wersje najnowszego Ghost Recon na PC i x360... Ta na x360 wyglada lepiej. Ale to jeden z wyjątków. Osobiście zamiast wydać 2500zł na kartę graficzną (na której większość najnowszych produkcji nie będzie chodzić na full detalach za 1,5 roku, wolę konsolę, która starczy na ok. 6 lat i wszystko będzie na niej pięknie hulać). :)

Fajnie, ale mowimy o ps2 i piecu wiec nie wiem skąd wynalazłeś eksboksa czystaszysciesiont....

BTW sam uwazam ze nalezy miec wszystkie mozliwe platformy na jakie Cie stać :P Kazda platforma oferuje inny rodzaj rozrywki dlatego warto miec je wszystkie, jak pocamony ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Fajnie, ale mowimy o ps2 i piecu wiec nie wiem skąd wynalazłeś eksboksa czystaszysciesiont....

BTW sam uwazam ze nalezy miec wszystkie mozliwe platformy na jakie Cie stać :P Kazda platforma oferuje inny rodzaj rozrywki dlatego warto miec je wszystkie, jak pocamony ;]

Tak tylko zapominacie ze kompa przewaznie kupuja ludzie starsi a konsole kupuja mamy.Potem dzwic sie ze jest piractwo,skoro mama nie wiedziala ze gry na PS2 to 240(cena w dniu premiery GTA SA) albo 200 na X....

Warto miec tylko to w co zamierzasz grac.Z PS2 dla mnie to seria MGS,Tekken ,Gran Tourismo,Tenchu,ICO,Colossus i koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko zapominacie ze kompa przewaznie kupuja ludzie starsi a konsole kupuja mamy.Potem dzwic sie ze jest piractwo,skoro mama nie wiedziala ze gry na PS2 to 240(cena w dniu premiery GTA SA) albo 200 na X....

Warto miec tylko to w co zamierzasz grac.Z PS2 dla mnie to seria MGS,Tekken ,Gran Tourismo,Tenchu,ICO,Colossus i koniec.

z kad Ty wytrzasnąłeś takie informacje :mur: . Właśnie zazwyczaj starsi gracze kupują konsole, ponieważ WIĘKSZOŚĆ gier na konsole jest tworzonych dla ludzi starszych. Zazwyczaj przygodę z graniem rozpoczyna się od komputera... Pozatym większość graczy gra na PC i na konsoli. A co do cen... To włącz sobie allegro i gry naprawdę nie są drogie (pozatym gta:sa, miało premierę ponad pół roku później na PC niż na konsole i na początku kosztowało w ZWYKŁYM SKLEPIE 239zł, gdzie po pół roku GTA:SA na PS2 kosztowało ok 40% mniej). Pozatym dlaczego 6/7 rynku growego to konsole? A! Już wiem! te 6/7 stanowią mamy, które kupują konsolę, żeby później się dowiedzieć, że gry kosztują tyle co maybach.... Człowieku, idź do przedszkola, i tam naucz się myśleć. Bo sądząc po twojej wypowiedzi to masz ze 6 lat. :angry:

Jeszcze jedno! Skoro dla Ciebie ps2 to MGS, Tekken, GT, ICO i Colossus, to nie masz bladego pojęcia o ps2.

Edytowane przez matdys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prośbę Darksa tworzę ten temat, aby nie robić OT w temacie o emulacji PS2

W topicu o emulacji PS2 nie wiadomo było na jaki temat jest dyskusja. Mam jeszcze taką jedną prośbe :) czy topic : PS2 - Rulez !!! nie mógłby zasiąść w honorowej loży topiców przyklejonych ? :wink:

masz zdecydowaną rację, jednak gra na padzie, a na myszce i klawiaturze robi bardzo dużą różnicę...

No jasne że jest różnica... Tylko myśle że jest to kwestia przyzwyczajenia. Kiedy pierwszy raz dosiadłem pada z pleja i zagrałem sobie w Killzone to omg... jak tu sie połapać ? :blink: Teraz to wymiatam padem trzymając go w jednej dłoni jak Czak :lol2:

Są gry które wg. mie są przeznaczone tylko na PC, grałem troche w Gothic 2 i tam jednak klawiatura robiła swoje. Nie zrobiłem kariery z tym tytułem ale moim zdaniem troche trudno było by sie połapać w wszystkich możliwościach.

Chociaż widziałem jak friend wymiatał na X360 w The Elder Scrolls IV: Oblivioni i wcale mu to nie sprawiało trudności :wink:

Nie widze Tekkena na PC... ta gra jest stworzona na konsole, śmię twierdzić że żadna bijatyka na pc jej nie dorówna. A jaka grywalność...

Chłopczyku a Ty sie z choinki urwałeś ? Niski procent graczy zaczynał od razu na konsoli, przynajmniej w Polsce :wink: Chyba że gry telewizyjne można nazwać konsolą :D Gracze którzy doszli do wniosku że na PC żadko wychodzą konkretne tytuły, a gdy już wejdą na rynek to trzeba zrobić gruntowną modernizacje peceta przesiedli sie na konsole. To nie znaczy że zapomnieli o pecetach :wink:

A żeby zrobić troche OT, szkoda że w PES nie ma zagrania w stylu Zidana :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko zapominacie ze kompa przewaznie kupuja ludzie starsi a konsole kupuja mamy.

HOHOHOHOHHA@H@H@H@@H@H@H@H@H@@ HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!!! NIE MOGE!!!!

Tak durnego tekstu to ja w zyciu nie widzialem.

pwn3d x1000 !!! OMFG! Rodzyn jak nic.

Ja wiem ze post do tematu nic nie wnosi, ale poprostu inaczej sie tego skomentowac nie da, a skomentować trzeba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Dla ciebie napisze 24

I zdania nie zmienie.Sam kiedys gralem na konsoli.

A co do allegro itd.

Tam sa sprzedawane przewaznie gry uzywane,zajechane itd.

Podam inny przyklad.Kupcie nawet dzis sobie TRAOD na PS2 a na PC...kto bedzie mial racje w temacie cen???

Kolejny przyklad???Prosze....nowiutki Deus Ex na PS2 a na PC...i nie wazne ze to stara gierka.

Szczytem sa ceny nowych tytulow na X i nikt mnie nie przekona.

a co do modernizacji.

Na starym FX5200U latam juz 4 lata,brat nawet do dzis na nim gra .

Kompa mozna wymienac co 4 lata a nie co premiere nowej gierki.Zreszta o czym wy gadacie.

Cena nowej konsoli(np X360 Premium ) to sredniej klasy komp.

A cena gier....juz pisalem.Zaobaczymy ile bedzie na konsole kosztowal Painkiller,gdy go w koncu wydadza....bo na PC to kosztuje 15 zl.Zobaczcie ile kosztuje na konsole Far Cry a ile na PC.Wiec bez tekstow typu allegro itd.Znacie nene nowego Suikodena???

A co do znajomosci konsol.

Gram od malego.Te gry ktore wymienilem na konsole to najlepsza liga.Zabraklo tylok serii FF,ale ta na PS2 powoli zaczyna byc nudna.Nie pisalem o grach z psx bo to nie ten temac.

Darucje sobie proby edukowania mnie pod katem gier.

Jesli nie lubie ISS'a to nie bede pisal ze dla niego warto kupic konsole.Proste,prawda???

Co do rynku i 6/7.

Piszecie koledzy o rynku zachodnim i dobrze prosperujacym rynku amerykanskim,gdzie ludzi stac na gry bo maja zarobki inne.W Polsce wiecej osob kupuje oryginaly na PC(bo sa pare razy tansze) niz na konsole.Konsolowcy zas kupuja zlomiaste komy by zasysac sobie guierki na konsole.Polecam allegro gdzie sprzedawane sa"nieprzerobione konsole" z "kopiami zapsaowymi" gier....

Jeszcze cosik.Wieksza czesc dobrych gierek na pc osiaga w pare miechow status gold,plat itd.mozna je nabyc do 50 zl(NOWKI,caly czas o tym mowa),a czesciej do 30.(ile kosztuje Toca Race Driver II na PS2....bo na PC 19,99)....

Allegro mnie nie interesuje.Wiec powtorze sie.Bez pisania ze mozna nabyc tam cos tanio(bo Sudeki wesji PC z allego to 8 zl,wiec bez prob przebicia cen)

A co do gier dla doroslych....

Jakie to niby gry na konsole sa typowo dla doroslych......

Moze konwersja FEARA z PC???

A moze banalny Fable z X'a???

Moze konwersja Max Payne???

A moze mega dojrzaly Splinter Cell...

Moze Silent Hill......

Albo kolejne odslony NFS.....

Debilne Pac Many itd???

Jesli idzie o cRPG to raczej PC przoduje w dojrzalych produkcjach(Baldury,Arcanum,Fallouty,Gothic,fenomenalny planescape Torment,Vampire Masquerade) itd.A konsole...kolejne nic nie wnoszace mutacje Finali,ktore dawno juz upadly(gdzie hest fabula z FF7...).

Konsola ma sredniej klasy wyscigi,slabiutkie fps,praktycznie brak dobrych RTS(vide Warhammer) oraz dobrej klasy mordobicia i przygodowki(Tenchu,MGS,).

O gustach sie nie dyskutuje

A co do textwo roku

Takim lolkom dziekuje za konstruktywna opinie.Lepiej dodajcie cos sensownego do dyskusji niz proby nabijania sobie rang i liczby postwo textami typu:

,lol,

,smiech roku itd

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do allegro itd.

Co ty piszesz ?! Oryginalnie zapakowane gry są używane i zjechane ? :blink:

Kompa mozna wymienac co 4 lata a nie co premiere nowej gierki.Zreszta o czym wy gadacie.

I co w sapera sobie gracie ? Czy może pasjans ? Bo napewno najnowsze gry nie da sie ani zainstalować.

Co do rynku i 6/7.

Piszecie koledzy o rynku zachodnim i dobrze prosperujacym rynku amerykanskim,gdzie ludzi stac na gry bo maja zarobki inne.W Polsce wiecej osob kupuje oryginaly na PC(bo sa pare razy tansze) niz na konsole.Konsolowcy zas kupuja zlomiaste komy by zasysac sobie guierki na konsole.Polecam allegro gdzie sprzedawane sa"nieprzerobione konsole" z "kopiami zapsaowymi" gier....

To mnie rozbawiło. Pecetowcy wydali pare k złociszy na dobry sprzet i mają same oryginałki a konsolowce to są źli ludzie i kupili kompa tylko dlatego żeby ściągać gry z sieci i jak tylko można to przerobić konsole... Spoko wniosek. Tylko wiesz, zanim konsolowiec zakupił konsole to jakiś komp musiał mieć, wystarczy popatrzeć na niektóre sygnaturki na tym forum i już widać gołym okiem że nie wszyscy kupują złomiaste pecety żeby tylko ściągać gry z sieci.

Allegro mnie nie interesuje.Wiec powtorze sie.Bez pisania ze mozna nabyc tam cos tanio(bo Sudeki wesji PC z allego to 8 zl,wiec bez prob przebicia cen)

Ejjjj !! Przecież tam są same zjechane gry !

Konsola ma sredniej klasy wyscigi,slabiutkie fps,praktycznie brak dobrych RTS(vide Warhammer) oraz dobrej klasy mordobicia i przygodowki(Tenchu,MGS,).

Jako 24 latek grający długo na konsoli pewnie nie słyszałeś o GT4 itp. itd. A na PC wg. Ciebie są dobrej klasy wyścigi ? Chyba nie myślisz o serii NFS... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla ciebie napisze 24

I zdania nie zmienie.Sam kiedys gralem na konsoli.

A co do allegro itd.

Podam inny przyklad.Kupcie nawet dzis sobie TRAOD na PS2 a na PC...kto bedzie mial racje w temacie cen???

Kolejny przyklad???Prosze....nowiutki Deus Ex na PS2 a na PC...i nie wazne ze to stara gierka.

Szczytem sa ceny nowych tytulow na X i nikt mnie nie przekona.

a co do modernizacji.

Cena nowej konsoli(np X360 Premium ) to sredniej klasy komp.

A cena gier....juz pisalem.Zaobaczymy ile bedzie na konsole kosztowal Painkiller,gdy go w koncu wydadza....bo na PC to kosztuje 15 zl.Zobaczcie ile kosztuje na konsole Far Cry a ile na PC.Wiec bez tekstow typu allegro itd.Znacie nene nowego Suikodena???

Hmmm... ciekawe w co grasz i na jakich detalach (jeżeli 15FPS Ci wystarcza...). A co do ceny x'a. Jeśli nowy komp średniej klasy kosztuje 300 USD (ok. 900zł) to podaj mi miejsce gdzie taki komp tyle kosztuje, zaraz tam jadę

Wybacz ale pierdzielisz. Większość osób, które mają konsole gra i na PC (który zazwyczaj jest mocnym sprzętem) i na konsoli. A co do cen gier to zobacz sobie na Allegro (na zjechane nówki w foli...).

Jeszcze cosik.Wieksza czesc dobrych gierek na pc osiaga w pare miechow status gold,plat itd.mozna je nabyc do 50 zl(NOWKI,caly czas o tym mowa),a czesciej do 30.(ile kosztuje Toca Race Driver II na PS2....bo na PC 19,99)....

Toca ma 3 lata i jest to jeden z wyjątków, które zostały wypuszczone po takiej cenie. A gry za 30zł to zazwyczaj crapy... Pozatym na PS2 jest coś takiego jak platynowa kolekcja, która jest tania.

Moze Silent Hill......

Debilne Pac Many itd???

AD.1 nie ma konwersji fear z PC...

AD.2 z kąd Ci do głowy przyszło fable

AD.3 splinter cell jest dla wszystkich

AD.4 to jest gra dla dorosłych i jest super, nie wiem czego się czepiasz

AD.5 Bez komentarza....

AD.6 Pacmany wcale nie są debilne, to produkcje dla każdego. Mówiąc, że są debilne, przyznajesz, że nigdy w to nie grałeś.

Jesli idzie o cRPG to raczej PC przoduje w dojrzalych produkcjach(Baldury,Arcanum,Fallouty,Gothic,fenomenalny planescape Torment,Vampire Masquerade) itd.A konsole...kolejne nic nie wnoszace mutacje Finali,ktore dawno juz upadly(gdzie hest fabula z FF7...).

O gustach sie nie dyskutuje

A co do textwo roku

Takim lolkom dziekuje za konstruktywna opinie.Lepiej dodajcie cos sensownego do dyskusji niz proby nabijania sobie rang i liczby postwo textami typu:

,lol,

,smiech roku itd

Jak ktos da takiego posta to jest to śmieszne.... i inaczej nie da sie na to zareagować...

Edytowane przez matdys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze Silent Hill......

Debilne Pac Many itd???

Zastanowmy sie: Shadow Of The Colossus to zapewne gra dla dzieci, w Killer 7 gra sie w podstawowce, seria MGS to bajki do poduszki dla przedszkolakow...

Rozumiem, ze dla Ciebie seria Gran Turismo, Burnout czy Forza Motorsport nie istnieja, a jedynymi wyscigami na konsoli jest NFS? Nie zamieniles aby miejscami konsoli z PC?

Reszty nawet nie skomentuje, inni zrobili to juz za mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie sobie spokoj

24 lata? Kolejny przyklad, ze wiek nie jest wyznacznikiem dojrzałosci (przynajmniej w dyskusji), a juz napewno nie znajomosci w temacie.

Koles ma jakies dziwne argumenty. 4 lata na 5200.. spoko-oko -_-

Gry zjechane z allegro - widac, ze chyba nigdy tam nie kupowal, a jak kupowal to poprostu "byle jak" bez wiekszego przyjrzenia sie ofercie

Jakie wymienil gry dla doroslych? MP? Silent Hill? Pacman? Widac, ze ma rozeznanie w rynku gier jak nic -_-. Albo wymienia gry, ktore kazdy wskaze, bo z konsolami kojarzyla sie (juz nie bo i jest na PC) rownie dobrze jak Tekken, albo MaxPayne, gre po ktorej przez lata wychodzily zupelnie inne, lepsze gry. Albo ze Fear jest gra dla doroslych. Bo co? Pewnie wyznacznikiem czy gra jest dla doroslych jest ilość juchy w grze... aspekt rozgrywki, czyli "fire i kokodżambo na przód" to nie ma znaczenia. Ale co tam, ze i 6 letnie dziecko przejdzie fear... no ale to jest GRA DLA DOROSŁYCH xD

ogolnie widac ze poprostu dyskusja mija sie z celem

Polska - konsolowy ciemnogród - całe szczescie widac juz przeblyski nadziei, ktore mozna zauwazyc glownie na tego typu forach - ludzie w koncu zrozumieli ze konsola to nie "gie", bo poprostu z tematem konsol się zaczeli ZAPOZNAWAĆ i przekonywac o tym na wlasnej skórze. Ale jak w kazdym ciemnogrodzie, niedobitki wychodowanych fanboyów, zawsze zostaną ;)

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska - konsolowy ciemnogród - całe szczescie widac juz przeblyski nadziei, ktore mozna zauwazyc glownie na tego typu forach - ludzie w koncu zrozumieli ze konsola to nie "gie", bo poprostu z tematem konsol się zaczeli ZAPOZNAWAĆ i przekonywac o tym na wlasnej skórze. Ale jak w kazdym ciemnogrodzie, niedobitki wychodowanych fanboyów, zawsze zostaną :wink:

Taaa, święta prawda.

Ja też niedawno widziałem tylko pc, ale ps2 zmienił mój punkt widzenia na dobre.

Tylko żałuje że musiałem zrobić upgrade kompa, ale i tak kupiłem

tylko athlona JIUHB, 256mb ram oraz geforce 2 mx 400 :wink:

No i teraz nie wiem kiedy kupie upragnione Wii :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi