Skocz do zawartości
djsilence

Kręcenie - Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Jadę według poradników..

sprawdzilem max pamięci. wychodzi 235MHz.

przechodze dalej - krecenie procka.

Ustawiam div pamieci 100MHz, mnoznik procka x9 i winda nie wstaje już przy HTT 220MHz. Jedynie przy 210 działa.

Probowałem wgrywać już Optimized Defaults i wówczas stosować się do zasad, tak jak i próbowałem ustawić wszystko na AUTO (timingi, alphy itp)

Bios jest zaktualizowany do tego z czerwca. Przed aktualizacją komp był skręcony do 2,70GHz ale przy ramie @193Mhz!! Lecz działało. Teraz już ten trick nie przejdzie bo tamte ustawienia sprzed aktualizacji nie działają i winda nie wstaje.

Pytanie standardowe - co robię źle?

PS prawie wszelkie zabawy A64 tweakerem wieszają system, tak samo jak CG-NVNF4.exe

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu nie chodzi o pyte, a wogole o OC!

"Podstawowe Zagadnienia

Jak podkręcić, gdzie znaleźć i dlaczego nie działa"

Aczkolwiek, bedzie to moja biblijka (widze ze duzo nowego doszlo tam) i sprobuje jeszcze cos nowego tam wykopac, bo do prawdy przekopalem juz to forum mocno.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki niesamowitemu wkladowi czasu i cierpliwosci uzytkownika Grandzu, osiągneliśmy pewien satysfakcjonujacy wynik, lecz jest jeszcze troche do zrobienia.

Natomiast co mnie zastanowilo w Everescie to:

post-110226-1152629007_thumb.jpg

Czy to oznacza ze wolniej to dziala ? Ponoc nie wazne w ktory slot sie wlozy karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi