djsilence Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Jadę według poradników.. sprawdzilem max pamięci. wychodzi 235MHz. przechodze dalej - krecenie procka. Ustawiam div pamieci 100MHz, mnoznik procka x9 i winda nie wstaje już przy HTT 220MHz. Jedynie przy 210 działa. Probowałem wgrywać już Optimized Defaults i wówczas stosować się do zasad, tak jak i próbowałem ustawić wszystko na AUTO (timingi, alphy itp) Bios jest zaktualizowany do tego z czerwca. Przed aktualizacją komp był skręcony do 2,70GHz ale przy ramie @193Mhz!! Lecz działało. Teraz już ten trick nie przejdzie bo tamte ustawienia sprzed aktualizacji nie działają i winda nie wstaje. Pytanie standardowe - co robię źle? PS prawie wszelkie zabawy A64 tweakerem wieszają system, tak samo jak CG-NVNF4.exe Edytowane 10 Lipca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Naprawde nikt nie ma żadnego pomysłu ? Edytowane 10 Lipca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) zmiejszyles mnoznik HyperTransport? Edytowane 10 Lipca 2006 przez grandzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Tak, próbowałem zarówno na x2 jak i na x3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Sorry że znów sam pisze we własnym temacie, ale POWAŻNIE wśród tylu wypasionych overclockerów, nikt nie wie co może być przyczyną tego stanu???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) A sprawdź max htt, czyli mnożnik proca w dół i htt do góry. Będziesz miał jasność przynajmniej czy prockowi coś nie odbiło (resztę zostaw tak samo). Edytowane 10 Lipca 2006 przez grandzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ok, dzieki, jutro rano sprawdze i dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 DFI Lanparty NF4 Popraw mnie jezeli sie myle ale to jest chyba temat glowny o Twojej plycie i tam powinienes kierowac pytania... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Ale tu nie chodzi o pyte, a wogole o OC! "Podstawowe Zagadnienia Jak podkręcić, gdzie znaleźć i dlaczego nie działa" Aczkolwiek, bedzie to moja biblijka (widze ze duzo nowego doszlo tam) i sprobuje jeszcze cos nowego tam wykopac, bo do prawdy przekopalem juz to forum mocno. Edytowane 10 Lipca 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Dzieki niesamowitemu wkladowi czasu i cierpliwosci uzytkownika Grandzu, osiągneliśmy pewien satysfakcjonujacy wynik, lecz jest jeszcze troche do zrobienia. Natomiast co mnie zastanowilo w Everescie to: Czy to oznacza ze wolniej to dziala ? Ponoc nie wazne w ktory slot sie wlozy karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 No dokładnie, karta pracuje na pcie8x czyli ma do dyspozycji połowę przepustowości dostępnej w wyższym slocie. Ale wydaję mi się, że ta różnica jest nie zauważalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...