Skocz do zawartości
tazikk

Jeden Z 2...

Rekomendowane odpowiedzi

Wybor padnie na 99% na:

Tagan-a TG-U15 - http://zenfist.pl/pID/211.htm

albo

Enermax-a Liberty ELT400AWT - http://zenfist.pl/pID/285.htm

Ktory wybor bedzie lepszy ? ( cisza jest dla mnie wazna )

Konfiguracja kompa:

A 64 3000+ @ 2,55 GHz / 1,5 V

2x512 Mb RAM-u

X800GTO2 @ X850 XT PE ( i ciagle pracuje na zegarach PE wiec mozna uznac ze mam X850XT PE )

jeden dysk SATA , ale czasami ktos cos przyniesie i trzeba podlaczyc

DVD RW

dzwiekowa

moze kiedys telewizyjna

Wiem ze sprzetu nie mam bardzo mocnego dlatego uwazam ze 400W mi w zupelnosci wystarczy ( wystraczal dotychczas Chieftec 420W ). Ale sie spalil :| No trudno. Jak widac postawilem na zasilacze ktore maja odlaczane kable. To dla mnie tez w sumie wazne , bo to utrzyma porzadek w budzie. No i teraz pytanie :

Jeden z tych 2 czy cos innego ?

Tylko taka prosba , nie piszcie postow w stylu "Topower P6 420W", ktore sa nieuzasadnione i niepoparte, ze biorac ten zasilacz zobacze jakas roznice. Benito i Zenfist pewnie zaraz powiedza Tagan TG-U01, ale podobno U15 nie jest tak duzo glosniejszy + odpinane kable + polepsza cyrkulacje powietrza w budzie, a jak juz wczesniej zaznaczylem nie mam takiego wymagajacego konfiga zeby kupowac niewiadomo co i ilu watowe :| Wiec wszystko >430W od razu odpada...

Edytowane przez tazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od niedawna jestem posiadaczem zasilacza Enermax Liberty 400W. Cóż o nim mogę powiedzieć ?? Napięcia trzyma wzorcowo, nie grzeje się mocno, wentylator jest cichy. Fajnym dodatkiem jest to, że prędkością wentylatora możemy sami sterować, bo kabel od wentylatora podłączamy pod płytę głowną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za odpowiedzi :D Juz wiem jaki bedzie moj nowy zasilacz :D

Edit:

A w sumie to nie wiem :| Bo rozmawialem z ZenFist-em i On powiedział, że ostatnia seria zasilaczy Enermax 400W bardzo często się psuje :|

Polecił mi Topower-a P5 400W i tego chyba wezmę. Ze względu przede wszystkim na cisze ( dlatego ten wybór zamiast Tagan-a U15 430W ktory podobno jest

głośniejszy ). Jeszcze jutro bede rozmawiał z ZenFist-em to jak wszystko pojdzie dobrze jutro bede zamawiał zasilacz :)

Edytowane przez tazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi