Ant3k Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Witam, Przymierzam sie do kupna obudowy firmy Chieftec. Ale oczywiscie jak to Polak, musze sie zastanowic przed kupnem ;). A więc : chce do niej wrzucic platforme z podpisu. I tu pojawia sie pytanie : czy moj cooler (TT Big Typhoon) wejdzie (nie zabraknie miejsca pomiędzy płyta a zasilaczem) ? Co do cyrkulacji powietrza - 1x92mm na dyski, 2x92mm (jeden na proc drugi na mobo) i 1x120mm z tylu (92 wwiew, 120 wywiew) wystarczy do odpowiedniego przewiewu? Glosnosc - teraz mam chlodzenie aktywne tylko na cpu i psu. Moze w przyszlosci maty wygluszajace? No i ogolnie - cena - warto wydac tyle na obudowe? Wiadomo, ze to jest zakup na lata... Prosze o pomoc i jakies fotki wlasnych chief'ow ;) LINK DO AUKCJI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Powiem ci tak wcześniej miałem Tracera i po zmianie obudowy na tego szefa spadły temperatury nawet do 10 stopni jest bardo cięzka solidnie wykonana a wygląd to nie każdemu sie może spodobać.A co do Typhoona to na pewno bez problemu wejdzie bo jest pare centymetrów od płyty do zasilacza.Zakup na pewno na lata już nie zmienie na inną chyba że wymyślą jakis inny standard cos jak btx.No i do tego obudowa jest duża bezproblemowo wejdą bardzo długie karty graficzne. Edytowane 13 Lipca 2006 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Powiem ci tak wcześniej miałem Tracera i po zmianie obudowy na tego szefa spadły temperatury nawet do 10 stopni jest bardo cięzka solidnie wykonana a wygląd to nie każdemu sie może spodobać.A co do Typhoona to na pewno bez problemu wejdzie bo jest pare centymetrów od płyty do zasilacza.Zakup na pewno na lata już nie zmienie na inną chyba że wymyślą jakis inny standard cos jak btx.No i do tego obudowa jest duża bezproblemowo wejdą bardzo długie karty graficzne. od płyty do zasiłki jest jakies 6-7cm. obudowa jest znakomita. sprawdza się idealnie ! w zasadzie nie musuisz nic przykręcać, poza płytą główną :D ja na twoim miejscu dałbym sobie spokój z tym wwiiewem. chłodzenie na dyski to b dobry pomysł. wieczorkiem wyślę fotki mojej budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam, Przymierzam sie do kupna obudowy firmy Chieftec. Ale oczywiscie jak to Polak, musze sie zastanowic przed kupnem ;). A więc : chce do niej wrzucic platforme z podpisu. I tu pojawia sie pytanie : czy moj cooler (TT Big Typhoon) wejdzie (nie zabraknie miejsca pomiędzy płyta a zasilaczem) ? Patrz podpis. Ja mam Ninję z Fanderem 120, a chyba Ninja jest większa od BigTyphoona. Mieści się bezproblemowo. Co do cyrkulacji powietrza - 1x92mm na dyski, 2x92mm (jeden na proc drugi na mobo) i 1x120mm z tylu (92 wwiew, 120 wywiew) wystarczy do odpowiedniego przewiewu? U mnie jest: Fander 120 z tyłu, cośtam w zasilaczu (ciche), Fander 92 na grafikę, Fander 120 na Ninja, Fander 92 na dyski. Wszystkie skręcone na około 1000rpm. Poza wentylatorem na grafice nic nie słychać. Glosnosc - teraz mam chlodzenie aktywne tylko na cpu i psu. Moze w przyszlosci maty wygluszajace? No i ogolnie - cena - warto wydac tyle na obudowe? Wiadomo, ze to jest zakup na lata... Prosze o pomoc i jakies fotki wlasnych chief'ow ;) Fotkę może uda mi się dzisiaj zrobić, ale wszystkie szefy LBX01-BBB są takie same. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...