.Melon Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Witam,mam problem z kompem.Jako iż w tym temacie jestem calkowicie zielony,zwracam się z problemem do was.Wlączam kompa,lecą jakieś napisy,potem pokazuje się coś takiego: NVIDIA Boot Agent 201.0462 Copyright © 2001-2004 NVIDIA Corporation Copyright © 1997-2000 Intel Corporation PXE-E61: Media test failture, check cable PXE-M0F: Exiting NVIDIA Boot Agent. Boot from CD: Boot from CD: DISK BOOT FAILTURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER To wszystko.Nie wiem co mam robić,wszystko zaczęlo się od tego że komp zawiesil się w Day of Defeat:Source,zresetowalem go no i już się poprawnie nie wlączyl tylko wyświetlają się te napisy. Proszę o szybką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) pisze ladnie brak dysku systemowego ;) sprawdz podlaczenie dysku i podlacz go ponownie i raczej topic ma zly temat ;] komp sie odpala tylko os nie wstaje ;] Edytowane 10 Lipca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Sprawdzilem wszystkie kabelki od dysków,dalej [gluteus maximus] :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zmien tasmy i sprawdz zworki, ustaw dysk na jednej tasmie na Master :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 jak nie wstanie to pewnie dysk padl ;] no chyba ze mobo swiruje wiec jeszcze skoluj dyskietke startowa i zobacz jak na nia zareaguje komp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Melon Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Heh żebym to ja zrozumial co ty do mnie piszesz :P Pisalem w pierwszym poście że sie wogóle na tym nie znam,wyjaśnij mi to lopatologicznie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Włóż do napędu dysk Windowsa, przy pierwszym wyborze zaznacz instalacje nowego systemu, przy nastepnym naprawę. Godzinka z życiorysu wyjęta, ale masz naprawiony system. Powinien być w dokładnie takim stanie jak przed zwisem. Masz zapewne uszkodzony boot. Pewnie by wystarczył fdisk, ale nie chce mi się tego tłumaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 PXE-E61: Media test failture, check cableWyłącz w bios bootowanie z sieci. Był już temat z identycznym problemem. Poszukaj na forum takiego komunikatu, a znajdziesz temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ja mam tam samo po resecie BIOSU. Spowodowane jest to tym iż nalezy ustawić KOLEJNOSC bootowania dysków jeśli masz więcej niż jeden. W defaulcie zawsze ustawia mi się pierwszy ten który jest IDE a później SATA. Skoro mam system na sata, a on próbuje zbootować z IDE to wlasnie wywala disk boot agent. Poza tym na początku gdzie naciskasz DEL zeby wejsc o biosu, mozesz tez nacisnac ESC zeby wybrac urzadzenie z którego ma zbootować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Mam to czasem na 2 kompie. Wyjmuje sieciowke, wlaczam kompa, zanim zastartuje win to go wylaczam, wkladam sieciowke i dziala. Inaczej mozna wylaczyc Wake On Lan, albo bootowanie z sieci, ale w biosie na kompie brata nie da się tego zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Może poprostu winde szlak trafił :> włóż płytke i spróbuj naprawic. Ale najpier sprawdz .1 Master or Slave 2.I kolejnośc bootowanie komponentów(bios) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...