owlman Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ze wzgedu na fakt ze moj budzet zostal okrojony, szukam laptopa glownie do gier do 4300 z systemem, badz osobno. (milo by bylo jak by byl tanszy) karta moze byc zintegrowana, amd sempron odpada laptop powinien byc w miare cichy, nowy, 14-15" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 karta moze byc zintegrowana jak do gier i zintegrowana ??? To do jakich gier ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 hmm karta powinna byc porownywalna z x700 128 mb, badz troche gorsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 hmm karta powinna byc porownywalna z x700 128 mb, badz troche gorsza. Chyba że pod pojęciem zintegrowana miałeś na myśli że nie w standardzie MXM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Niestety zadna zintegrowana nie ma nawet startu do X700. Do gier minimum to jakis GF 7300 albo X1400. W nowe gry to przy natywnej rozdzielczosci przewaznie min detale i elegancko smiga, w starszych mozna sie pokusic o jakies anizo czy FSAA. Natomiast X700, GF 7600, X1600 oferuja bardzo komfortowa gre, tylko moze byc problem ze zdobyciem laptopa w tej cenie, szcegolnie z tymi dwoma ostatnimi. Cos takiego to minimum do grania: ASUS Toshiba Edytowane 10 Lipca 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Popatrzylem troche i ta Toshiba to chyba najtansza propozycja ktora warto rozwazyc, GF7300 w Asusie bedzie za slabe do gierczenia. Takze mysle ze warto dolozyc 200 zeta wiecej i miec X700 na pokladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Mysle ze jak sie potarguje to pewnie uda sie zmiescic w tych 4300zł, a róznica pomiedzyc tymi grafami jest dosc znaczna. NA przyszłosc proponuje jeszcze dołozyc 512MB RAMu. Znalazłem ja za 4300zł TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 jak do grania... http://www.prestige.1600.mrach.pl/aristo-p...42051260DVRWFBT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Znalazłem ja za 4300zł TUTAJTa propozycja jest najlepsza.Góruje nad Aristo procesorem i firmą,do której można mieć zaufanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) no super, wezme toshibe (w tym tygodniu rzuce recenzje jak uda mi sie zrobic) dzieki za informacje Edytowane 10 Lipca 2006 przez owlman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) A ja bym wziął http://www.kamilnotebook.pl/index.php?page...owse&id=900 taniej i z winXP-H http://www.inttel.com.pl/product_info.php?...ed207316e1ecb89 Gdzieś można go pewnie jeszcze taniej wyrwać. Toshiba nie ma startu do niego, Core Duo i X1600 robią swoje, gwara 24mies sprawia, że śpisz spokojnie... Zobacz sobie w ranking 3dmark2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=183232 , x1600 jest trzy razy mocniejszy od x700!!! Edytowane 10 Lipca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Tylko , ze on przekracza już wyznaczoną sumę ,na tej zasadzie możemy podnosić kwotę w nieskończoność, a karte miała być X700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 taaa... Tyle, że za sprzęt z najmocniejszą grafiką w klasie 15,4" opłaca się dopłacić 114zł. Nie uważasz?! Tym bardziej, że różnica w wydajności też będzie znaczna i to na tyle, że warto wysupłać dodatkowo "całe" 114zł... Poza tym, jak to się mówi "co dwa jądra to nie jedno" ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 podalem tego aristo znajomemu ktory sprzedaje w sklepie: - nie sprzedam Ci tego laptopa - czemu?! - bo nie chce miec wrogow na tym moze zakoncze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 podalem tego aristo znajomemu ktory sprzedaje w sklepie: - nie sprzedam Ci tego laptopa - czemu?! - bo nie chce miec wrogow na tym moze zakoncze:) Taką możliwość też po cichu brałem pod uwagę ;). Ale wolałem się nie wypowiadać, bo o tych notkach mało się słyszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adalb1 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Dlatego lepiej nie polecać lapków tylko na podstawie ich konfiguracji.Czasami lepsze jedno porządne jądro w dobrym pudełku niż dwa w marnym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 http://sklep.koyto.pl/eSklep/prod?id=ACER%20TM4602WLMI%20063 Sam go posiadam wiec wypisze co nieco na jego temat: Zalety: - 4 h w windzie ( Word , Excell , Net + Winamp ) to dla niego zaden problem - k. graficzna sprawuje sie naprawde dobrze ( CS:S 1280x800 , ustawienia na medium i ok 100 fps ) - Bluetooth + WLAN + Firewire + 3xUSB 2.0 - nagrywarka DVD ( ladnie czyta wszystkie plytki - przeczytala i zgrala plytke z ktora nie poradzil sobie stacjonarny LiteOn ) - dobra klawiatura ( szybko sie przyzwyczailem do pisania ) - wg mnie niezla matryca ( radzi sobie nawet niezle - mam porownanie do Philipsa 170B6CS ( ktory stoi wlasnie 10 cm dalej :] )) No i niestety wady ( ktore jak w kazdym laptopie tak i tu sa ): - chlodzenie :| glosne :| jestem maniakiem ciszy i w sumie jakbym jeszcze posiedzial przy chlodzeniu PC-ta to PC bylby cichszy niz laptop kiedy mu sie wentylatory wlaczaja - oprocz tego ze nie jest cichy to jak dla mnie troszke za bardzo sie grzeje. Szczegolnie przod , tzn okolice touchpada :| Troszke za cieple jak dla mnie :| - glosniczki w tym laptopie to porazka :| ciche strasznie a basu to w nich nie uswiadczysz... :| karta dzwiekowa duzo lepsza bo po podlaczeniu sluchawek albo glosnikow przez wyjscie sluchawkowe dziwiek jest duzo lepszy :] chyba koniec wad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumpy Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 zapomniales dodac jedna najwazniejsza wade- to acer, konkurencja dla aristo a nie dla asusa czy toshiby :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ja tam powiem tak - sprzedałem w sklepie ze 100 Aristo przez ostatnie pół roku i popsuł się 1 a właściwie się nawet nie popsuł tylko jakiś ziom co go składał zapomniał podłączyć 1 kabelka więc przysłali następnego. Sam z moim nie mam żadnych problemów, procek podkręcony na 2.0Ghz i lata że hej. Wolę Aristo niż Acera bo przynajmniej serwis żyje i szybko załawiają sprawę. To tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Masz dużo racji. Nie można się opierać tylko na plotkach. Nie zmienia to faktu, że Aristo jest firmą o której mówi się bardzo mało, wręcz sporadycznie. Jakiś powód tego słabego zainteresowania musi więc być. Prawda?! Co do serwisu masz 100% racji. Acera nie kupię już nigdy, bo po ostatnim zakupie czuję się przez tą firmę "wycyckany", nigdy się nie zepsuł, ale jakość wykonania to jakaś straszna pomyłka. Może ktoś kupi to Aristo z x1600 na spróbowanie? ;) Założę się, że się mocno grzeje, karta ma obniżone taktowanie i jest głośny, nawet w idle. Pewnie nie dowiemy się jak jest w rzeczywistości nigdy. Bo nikt nie chce ryzykować ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrod Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Odpowiadam posiadam Aristo prestige 1600 z procesorem core duo 2300 dysk 60 sata toco posiada w sobie podam wam Dysk samsung 60 gb 5400 8 mb - sata bardzo cichy- aby go usłyszeć trzeba przyłożyć ucho do obudowy Karta WI-FI Intel Bloutoch - Toshiba pamięć 1 kość ddr 2 533 mhz nagrywarka double layer LG 4082N ( jak dobrze pamiętam numer) Karta dzwiękowa realtek 5.1 w tym w obudowie są dwa głośniki przy matrycy oraz w spodzie obudowy subfooer ( grają naprawdę ładnie ) Płyta główna firmy tajwańskiej MITAC karta graficzna prosesor 389 mhz pamięci 415 ( lub odwrotnie ) na dostarczonych sterownikach ati w 3d marku 6 760 punktów matryca glare bardzo żywe kolory Obudowa jak i panel matrycy jest szorstki w dotyku . miałem wcześniej acera stąd wiem że obudowa jest o wiele lepszej jakości temperatura podczas 3 godzinnego grania na dysku nie przekroczyła 43 stopni temp procesora nie pamiętam czytnik kart wejście na antenę telewizyjną podczerwień na pilota 4 potry usb wejście s-video bardzo cichy wiatrak w normaknej pracy włącza się sporadycznie przegrywałem płytkę z grą 4,12 gb pojemności z prekością jak dobrze pamiętam 8x czas 10,5 minuty dobry sprzęt za małą kasę dałem za niego 4180 Aristo tylko je składa producentem jest tajwańska firma MITAC ( producent palmtopów MIO) przymierzam się do recenzji sprzętu prawdopodobnie w przyszłym tygodniu umieszczę je na forum laptopy.info.pl ogólnie jestem bardzo zadowolony gwarancja door of door 2 lata, dobre wyposażenie jeśli macie jakieś pytania piszcie dodatkowo dodaję screen stability test trwający ponad 23 minuty. dodatkowo dodam wyciąg z nowej wersji eversta dołączam adres producenta laptopa z nalepka aristo http://www.mitac-mtc.com.tw/ Report.txt Edytowane 22 Lipca 2006 przez danrod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Z tego co piszesz, to sprzęt przedstawia się obiecująco. Zrób jakieś testy 3dmark05 i 06, na sterownikach NGO albo Omega. Bo te z 03 raczej nikomu nic nie mówią ;). Notabene, wynik 6700pkt to słabiutko jak na x1600 :-| . Po zmianie sterowników powinno być lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 16C na CPU w stresie :lol: :lol: dobre ! --widze ,ze z czujnikami kiepsko ma ten aristo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 zgodnie z zamierzeniem (i zaleceniem) zakupilem toshibe m70-192 co moge powiedziec na poczatek: plusy: - matryca wg mnie bardzo dobra, sporo sie oczytalem o glarach na forum i obawialem sie ze bedzie problem, jest wrecz przeciwnie, wczesniej mialem monitor LCD 17" i byl o wiele wiele gorszy niz matryca laptopa, - obudowa - cichy wiatrak - przyciski multimedialne minusy: - dysk, mieli mieli i mieli :/ dobrze ze przynajmniej halasu duzo nie daje - naped - niektorych plyt (np. Starcraft) w ogole nie czyta, czemu? z porysowanymi jest to samo:/ halas jest nie maly (nie dziwie sie juz ze zalaczone jest oprogramowanie do wyciszenia napedu) no i drgania takie ze mi biurkiem rusza) - wiatrak, mimo iz cichy wlacza sie dosc czesto (przegladanie stron + jakas muzyczka + kvirc) i chodzi caly czas :/ w czasie grania pare godzin, dosc mocno sie grzeje :/ jak narazie jestem zadowolony, jak go troche wiecej pouzywam to napisze recenzje wrazie jakis pytan chetnie odpowiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...