Skocz do zawartości
tHe mRuWa

Scythe Fan Led 120 X 120 X 25 Mm Do Obudowy...

Rekomendowane odpowiedzi

Wentylki scythe do najcichszych nie naleza... mam podobna obudowe jak Twoja i bardzo sobie cenie GlacialTech'a

Fanderek tez byl by lepsza propozycja.

Na jakiejs ciszy absolutnej mi nie zalezy, bo i tak lekko halasuja mi 2wentyle w Chieftecu420W DF.

A ten GlacialTech wyjdzie mnie tylko 2zl taniej, bo i tak kupuje u tego sprzedawcy Pentagrama NP-40Cu to moze ten scythe przy 20dB bedzie mial rownie dobra wydajnosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. między wentylami które podałeś a fanderem jest przepaść nie do pominięcia, na poziomie fandera jest sporo wentyli do wyboru.

mam takiego scytche ale bez diód - do niczego isę nie nadaje to powiem szczerze, nówka leży w szufladzie i się kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem...

a czy jakis z tych na poziomie fandera jest tanszy od niego? :)

Ja polecam ze swojej strony ten wentylek Zawarda:

http://mcs.pc.pl/produkt1560.html

Mam go na Freezerze i jestem bardzo zadowolony. Jest naprawdę cichy i dość wydajny. Do tego ma fajne wyposażenie.

A taki Glacialtech to dmucha jak ja pierdzę :D

Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki Glacialtech to dmucha jak ja pierdzę :D

Glacial - Przepływ: 37,0[CFM] / 950obr

Zaward - Przepływ: 27.5[CFM] - 700obr

Tak sie sklada, ze zaward dmucha minimalnie slabiej przy tych samych obr - tyle, ze maksymalne ma wyzsze... ;]

Ale fakt faktem wentylek bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glacial - Przepływ: 37,0[CFM] / 950obr

Zaward - Przepływ: 27.5[CFM] - 700obr

Tak sie sklada, ze zaward dmucha minimalnie slabiej przy tych samych obr - tyle, ze maksymalne ma wyzsze... ;]

Ale fakt faktem wentylek bardzo dobry.

Zgadza się. Ja jednak wolę mieć mocniejszy wentyl, zawsze można go spowolnić-wyciszyć a z takiego Glaciala wiele wycisnąć się nie da. Może jak chłodzenie dysków się nada, ale do chłodzenia procka to nieporozumienie. Edytowane przez SzperSon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Ja jednak wolę mieć mocniejszy wentyl, zawsze można go spowolnić-wyciszyć a z takiego Glaciala wiele wycisnąć się nie da. Może jak chłodzenie dysków się nada, ale do chłodzenia procka to nieporozumienie.

Ha, ale mowimy o wentylu na tyl obudowy, a do tego nadaje sie wysmienicie - mam na procku sonic towera (po przerobce) chodzi pasywnie z ta 120-ka z tylu. W te upaly na procku mam max 55* (idle 47-48)* :)

Po drugie to ja go w zime jeszcze skrecam (standart - 7V; bywalo, ze chodzil na 5V)

*Przy zamknietej obudowie. Otwarcie powoduje wzrost temp. o ok 2-3*C co oznacza, ze calkiem niezle przeciaga przez bude chlodniejsze powietrze z przodu

Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wreszcie dzis(troche zajety-praca) zamowilem w lokalnym sklepie 'CHIEFTEC BH-01B-B-B' + Fander120mm black = 255zl.

Co uwazam za naprawde niezla cene, najtaniej na necie znalazlem w angeli, a tu za nieco mniejsza sume mam jeszcze fandera:)

Edytowane przez tHe mRuWa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi