Koen Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Witam, na początku uprzedzam że się nie znam na audio ani elektronice ;). Mam starą więżę sony która gra całkiem fajnie ale ma zniszczone głośniki średniotonowe i chciałbym je wymienić, nie wiem tylko na jakie i tu liczę na pomoc. W instrukcji znalazłem tylko info "Tweeter: 5cm, cone type; Rated impendance: 6 ohms". Znalazłem takie na allegro: http://allegro.pl/item114422012_gdw_5_40_t...katalogowa.html tylko że mają impendację 8 omów i druga sprawa to podłączenie - u siebie mam 4 kabelki, 2 idą do głośnika wysokotonowego, 2 do niskotonowego, i jest jeszcze jakiś kondensatorek, a w tym z allegro widzę tylko 2 kabelki, tak to wygląda: Jakie więc kupić żebym mógł je podłączyć zamiast tych zniszczonych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Włóż byleby pasowało wymiarowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) ten glosnik z allegro to wysokotonowka ten kondensator robi za niskobudzetowa zwrotnice ale nie rozumien o co ci chodzi z kabelkami w kolumnie masz 4 na kazdy glosnik ida 2 to proste a glosnik moze miec wiecej ohmow ale nie moze miec mniej tzn zamiast tego 6ohm mozesz dac 8ohm ale 4ohm juz nie Edytowane 11 Lipca 2006 przez morron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Hmmm a co by się stało gdymym do wzmacniacza 8ohm podłączył głośniki 4ohm? Walnie wzmacniacz czy głośniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 wzmacniacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Zależnie od uszkodzenia. Często i to i to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 CZęsto to i to ;] PRAWDA PRAWDA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No chyba ze bedzie uzywal na polgwizdka ;) to raczej powinny przezyc, Zreszta w swoim amatorze mam 6Ohmowe glosniki jakos wszystko gra ;) a wzmak to az 2x1oW wiec nie ma co :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...