Skocz do zawartości
Kiczis

Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

jest sobie komputer... (bedzie) asrock dual sata, venice 3000+ 2x256 jakis dysk jakis naped =) x800xl na pcie i potrzebuje do tego kupic jakas porzadna zasilke ale zalezy mi na kasie...

znalazlem fortrona na allegro 350 W za 59 zl + przesylka? nie wiem czy to dobry wybor ale podawacje swoje propozycje... cena max okolo 100 zl (moze troche wiecej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten ModeComa MC 350W z palcem w d uciągnie konfig kolegi i żadne 400W nie będzie do tego potrzebne :)

kupuje tego modecoma co koledzy radzili i będzie OK

eot

>>>ChrisG

AMD is the best on the world

to było dawno i nieprawda :gitarzysta2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem będziesz załował ;/ moja 480W jedwo ciągnie kompa a co dopiero 350W ModeComa ;/

co będzie żałował ?? widzisz jakiego kompa ma kolega, a jakiego Ty ??

podaj model tego TT bo jakoś ci nie wierze, że jest on taki nędzny

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha ;] to spoko ;] jest gdzies sklep w krakowie gdzie mozna to od reki dostac ?

W PCProjekcie na starowiślnej powinni mieć a jak nie to zaraz koło nich jest Apollo :-P a jak tam nie beda miec to wbijaj sie do bino na Twardowskiego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apollo jest ok ;] co do pcp to ogolnie zlikwidowali forum swoje :D z tego co zauwazylem sklep ktory byl uwazany za najlepszy w krakowie sie popsul ;] (kupowalem tam kompa) ;/

co do zasilacza dlaczego on ma tego nie uciagnac niby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apollo jest ok ;] co do pcp to ogolnie zlikwidowali forum swoje :D z tego co zauwazylem sklep ktory byl uwazany za najlepszy w krakowie sie popsul ;] (kupowalem tam kompa) ;/

co do zasilacza dlaczego on ma tego nie uciagnac niby?

Z pewnością pociągnie, na waty sie nie patrzy w tym przypadku, ten modecomik z podwójną linią +12 to na pewno dobra zasiłka, jak nie wierzysz to pogadaj z Zenfistem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze:

Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp

Po drugie:

Modecom MC350 jest produkowany przez fortrona i jest to naprawde dobry zasilacz, tyle ze ciut głośny. Na liniach 12V ma łącznie makymalnie 25A (MC450 ma łącznie 29A) czyli całkiem sporo jak na zasilacz tej klasy. Spokojnie możesz go brać do tego sprzętu, da sobie radę i coś jeszcze podkręcisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rada jest taka .

Doloz kup lepszy ZASILACZ-bedziesz pozniej zalowal jak tego niezrobisz.

Na tym Asrocku extra sie podkreca sam mialem ,paranoja bylo by A64 3000+ zostawic na default clock.

A z tego co pamietam do AMD is the best nadal bo CANroe jeszcze niema na rynku.

http://www.allegro.pl/item113595915_4_x_sa...es_pfc_fsc.html

http://www.allegro.pl/item115056739_procom..._gwarancja.html

to tapewno bedzie lepsze.

A najlepiej sam sobie przelisz ile W potrzebujesz!!

http://journeysystems.com/power_supply_calculator.php i dodaj 50W do tego!!

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rada jest taka .

Doloz kup lepszy ZASILACZ-bedziesz pozniej zalowal jak tego niezrobisz.

Na tym Asrocku extra sie podkreca sam mialem ,paranoja bylo by A64 3000+ zostawic na default clock.

A z tego co pamietam do AMD is the best nadal bo CANroe jeszcze niema na rynku.

http://www.allegro.pl/item113595915_4_x_sa...es_pfc_fsc.html

http://www.allegro.pl/item115056739_procom..._gwarancja.html

to tapewno bedzie lepsze.

facet ty nie masz pojęcia co piszesz lol, rocznik 02, a wiedza marna :(

i nie CANroe tylko conroe :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

facet ty nie masz pojęcia co piszesz lol, rocznik 02, a wiedza marna :(

i nie CANroe tylko conroe :lol2:

A z ta wiedza to do czego procka czy zasilki??

Nielap mnie na literowki!

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasiłki :)

Zasilaczy to mi sie przewinelo mnostwo to raczej mam pojecie.

Z tego co podales to bedziesz potrzebowal min.270W proc ,ten zasilacz co podalec ma 350W naped,pamiec,grafa,jakies wiatrak w budzie,stacja.

Na default ustawieniach wystarczy i przy letkim OC.To zasilke akurat mialem i letko poszla z dymem jak podkrecilem zaduzo komponenty inny komp

Plyta ta co ty Asrock

proc 3200+ @2600

x800gto

nadrywarka DVD

stacja

3 wiatraki 120

karta sb live

Jak myslisz troszke to przodu do doloz i kup cos 400-450w.Nikt sie z tobo niechce sie klucic tylko doradzic.

Jak wiadomo ZASILACZ to serce komputera bez tego nipojedziesz!

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilaczy to mi sie przewinelo mnostwo to raczej mam pojecie.

Z tego co podales to bedziesz potrzebowal min.270W proc ,ten zasilacz co podalec ma 350W naped,pamiec,grafa,jakies wiatrak w budzie,stacja.

Na default ustawieniach wystarczy i przy letkim OC.To zasilke akurat mialem i letko poszla z dymem jak podkrecilem zaduzo komponenty inny komp

Plyta ta co ty Asrock

proc 3200+ @2600

x800gto

nadrywarka DVD

stacja

3 wiatraki 120

karta sb live

Jak myslisz troszke to przodu do doloz i kup cos 400-450w.Nikt sie z tobo niechce sie klucic tylko doradzic.

Jak wiadomo ZASILACZ to serce komputera bez tego nipojedziesz!

nie wiem jak wyliczyłeś te "min. 270W", wg mnie konfig kolegi Caehla będzie czerpał z 220W, a co do twojego modecoma to wydaje mi się, że miałeś jakiś felerny model, albo miałeś po prostu pecha :)

ten modecom to dobry zasilacz i można go spokojnie brać do tego konfigu :)

pozdro

ps.

ChrisG a powiedz dlaczego wymienione powyżej przez ciebie zasilacze są lepsze od modecoma 350W :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak wyliczyłeś te "min. 270W", wg mnie konfig kolegi Caehla będzie czerpał z 220W, a co do twojego modecoma to wydaje mi się, że miałeś jakiś felerny model, albo miałeś po prostu pecha :)

ten modecom to dobry zasilacz i można go spokojnie brać do tego konfigu :)

pozdro

ps.

ChrisG a powiedz dlaczego wymienione powyżej przez ciebie zasilacze są lepsze od modecoma 350W :)

Masz racje wychodzi 220W ale ja dodalem extra 50W na zapas.Dlatego ze nie jedzie si samochodem 160 bo ma 160 na liczniku to zamo tyczy sie do zasilek.

ps.

Co do pierwszej pozycji zobacz sobie na opisy zasilacza w kazdym przypadku obciarzenia lin sa wieksze

to moja propozycja

Platin Power® 600W

* Prąd dla +3,3V 30A

* Prąd dla +5V 45A

* Prąd dla +12V 25A

* Prąd dla -5V 1A

* Prąd dla +5VSB 2A

* Prąd dla -12V 1A

a to Modecom MC-350ATX 2.0 PFC

natężenie przy napięciu +3.3V 22 A

natężenie przy napięciu +5V 21 A

natężenie przy napięciu +12V1 18 A

natężenie przy napięciu +12V2 16 A

natężenie przy napięciu -12V 0,3 A

natężenie przy napięciu +5VSB 2 A

i i jeszcze jeden tez leprzy a on szuka do 100zl

http://www.damnet-it.pl/catalog/product_in...;products_id=28

To zobasz sobie np roznice na lini 5V

Jeszcze cos ci tlumaczyc czy wystarczy...

Ceny prawie te same!!

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co mu mocna linia 5V do tamtego konfigu skoro prawie cały komp bierze zasilanie z 12V.... Poza tym ten modecom ma podwójna 12V przez co powinien dać stabilniejsze napięcia na tej linii. Modecom będzie lepszy a te 350W wystarczy spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje wychodzi 220W ale ja dodalem extra 50W na zapas.Dlatego ze nie jedzie si samochodem 160 bo ma 160 na liczniku to zamo tyczy sie do zasilek.

ps.

Co do pierwszej pozycji zobacz sobie na opisy zasilacza w kazdym przypadku obciarzenia lin sa wieksze

to moja propozycja

Platin Power® 600W

* Puste [ciach!]ły :lol2:

a to Modecom MC-350ATX 2.0 PFC

natężenie przy napięciu +3.3V 22 A

natężenie przy napięciu +5V 21 A

natężenie przy napięciu +12V1 18 A

natężenie przy napięciu +12V2 16 A

natężenie przy napięciu -12V 0,3 A

natężenie przy napięciu +5VSB 2 A

i i jeszcze jeden tez leprzy a on szuka do 100zl

http://www.damnet-it.pl/catalog/product_in...;products_id=28

To zobasz sobie np roznice na lini 5V

Jeszcze cos ci tlumaczyc czy wystarczy...

Ceny prawie te same!!

Facet Ty chyba jesteś niereformowalny :(, podążasz za tymi pustymi Wat-ami jak Intel we wcześniejszych latach za MHZ-ami B-), ale musze Ci powiedzieć, że nie o to chodzi, nie liczą się Waty tylko stabilne napięcia/sprawność/wydajność zasilacza czym PP nie może się poszczycić

Powiedz mi dlaczego taki mega wypaśny Platin Power® 600W jest po 230,00zł, a np za Seasonica S12-600[W] trzeba zapłacić 567,00zł ?? w czym jest tak kolosalna różnica, że Seasonic chce tyle za swój zasilacz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet Ty chyba jesteś niereformowalny :(, podążasz za tymi pustymi Wat-ami jak Intel we wcześniejszych latach za MHZ-ami B-), ale musze Ci powiedzieć, że nie o to chodzi, nie liczą się Waty tylko stabilne napięcia/sprawność/wydajność zasilacza czym PP nie może się poszczycić

Powiedz mi dlaczego taki mega wypaśny Platin Power® 600W jest po 230,00zł, a np za Seasonica S12-600[W] trzeba zapłacić 567,00zł ?? w czym jest tak kolosalna różnica, że Seasonic chce tyle za swój zasilacz??

Niereformowalny to zobacz jak jestes slepy co mam w singu.

To odpowiem pytaniem na pytanie to dlaczego Lexus jest drozszy od Toyoty ta sama Firma??

To mial byc tani zasilacz wmiare dobry a ty wyjezdasz z jalims porownaniem go do zasilki za 567. :mur:

Daj facet spokoj..Napewno ten zasilacz niema 600W ale 400w moze troszke wiecej ma a to mu wystarczy a co do stabilnych napiec to skad wiez ze niema stabilnych co masz ten zasilacz na chacie i miernikiem miezysz??.

Czepiasz sie!!!!! :mur: Najpierw do mojego singu

AMD is the best on the world

co niepodoba ci sie ze ktos tak mysli --wolno.Z tego co wiem to conroe jeszcze niemozna kupic i dalej sam sobie odpowiedz :rolleyes:

Szkoda wogole gadac KONIEC rozmowy!!!. :lol2:

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj facet spokoj..Napewno ten zasilacz niema 600W ale 400w moze troszke wiecej ma a to mu wystarczy a co do stabilnych napiec to skad wiez ze niema stabilnych co masz ten zasilacz na chacie i miernikiem miezysz??.

No własnie więc więc poco kupowac zasilacz który ma ,,600W,, i kosztuje 230 zł a tak naprawde ma 350-400W i nie wiadomo jak trzyma napięcia, więc lepiej brac ModeComa 350-400W gdyż jest dużo tańszy a sprawdzony, sporo osób go ma i są z niego zadowoleni a poco brac w ciemno jakis szmelc który niema realnych 600W

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Normalnie :lol: ChrisG jak sie nie znasz to nie mów i zamilcz... Można podać jeszcze kilka zasilaczy, które według Ciebie są świetne, qtec 550W na przykład :lol:

Do autora tematu, bierz modecoma mc 350W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi