Kiczis Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 jest sobie komputer... (bedzie) asrock dual sata, venice 3000+ 2x256 jakis dysk jakis naped =) x800xl na pcie i potrzebuje do tego kupic jakas porzadna zasilke ale zalezy mi na kasie... znalazlem fortrona na allegro 350 W za 59 zl + przesylka? nie wiem czy to dobry wybor ale podawacje swoje propozycje... cena max okolo 100 zl (moze troche wiecej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ModeCom MC 350W - To samo co fortron ale masz 3 lata gwary i wsio zapakowane - 100zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 acha ;] to spoko ;] jest gdzies sklep w krakowie gdzie mozna to od reki dostac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Moze poszukaj wiecej niz te 350W min 400W???Jak myslisz cos o podkrecaniu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 no kolega nie jest napalony na oc wogule nie wie co to znaczy... jak znajde cos fajnego o wiekszej mocy to moge kupic... tylko co;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ten ModeComa MC 350W z palcem w d uciągnie konfig kolegi i żadne 400W nie będzie do tego potrzebne :) kupuje tego modecoma co koledzy radzili i będzie OK eot >>>ChrisG AMD is the best on the world to było dawno i nieprawda :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 A potem będziesz załował ;/ moja 480W jedwo ciągnie kompa a co dopiero 350W ModeComa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 ta ja mam chiefteca 450 w ktory tak naprawde ma ponizej 400 i ciagnie mi 939 7800 gt i takie tam hahahhaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) A potem będziesz załował ;/ moja 480W jedwo ciągnie kompa a co dopiero 350W ModeComa ;/co będzie żałował ?? widzisz jakiego kompa ma kolega, a jakiego Ty ?? podaj model tego TT bo jakoś ci nie wierze, że jest on taki nędzny Edytowane 11 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 acha ;] to spoko ;] jest gdzies sklep w krakowie gdzie mozna to od reki dostac ? W PCProjekcie na starowiślnej powinni mieć a jak nie to zaraz koło nich jest Apollo :-P a jak tam nie beda miec to wbijaj sie do bino na Twardowskiego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 apollo jest ok ;] co do pcp to ogolnie zlikwidowali forum swoje :D z tego co zauwazylem sklep ktory byl uwazany za najlepszy w krakowie sie popsul ;] (kupowalem tam kompa) ;/ co do zasilacza dlaczego on ma tego nie uciagnac niby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 apollo jest ok ;] co do pcp to ogolnie zlikwidowali forum swoje :D z tego co zauwazylem sklep ktory byl uwazany za najlepszy w krakowie sie popsul ;] (kupowalem tam kompa) ;/ co do zasilacza dlaczego on ma tego nie uciagnac niby? Z pewnością pociągnie, na waty sie nie patrzy w tym przypadku, ten modecomik z podwójną linią +12 to na pewno dobra zasiłka, jak nie wierzysz to pogadaj z Zenfistem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Po pierwsze: Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itpPo drugie: Modecom MC350 jest produkowany przez fortrona i jest to naprawde dobry zasilacz, tyle ze ciut głośny. Na liniach 12V ma łącznie makymalnie 25A (MC450 ma łącznie 29A) czyli całkiem sporo jak na zasilacz tej klasy. Spokojnie możesz go brać do tego sprzętu, da sobie radę i coś jeszcze podkręcisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Rada jest taka . Doloz kup lepszy ZASILACZ-bedziesz pozniej zalowal jak tego niezrobisz. Na tym Asrocku extra sie podkreca sam mialem ,paranoja bylo by A64 3000+ zostawic na default clock. A z tego co pamietam do AMD is the best nadal bo CANroe jeszcze niema na rynku. http://www.allegro.pl/item113595915_4_x_sa...es_pfc_fsc.html http://www.allegro.pl/item115056739_procom..._gwarancja.html to tapewno bedzie lepsze. A najlepiej sam sobie przelisz ile W potrzebujesz!! http://journeysystems.com/power_supply_calculator.php i dodaj 50W do tego!! Edytowane 11 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Rada jest taka . Doloz kup lepszy ZASILACZ-bedziesz pozniej zalowal jak tego niezrobisz. Na tym Asrocku extra sie podkreca sam mialem ,paranoja bylo by A64 3000+ zostawic na default clock. A z tego co pamietam do AMD is the best nadal bo CANroe jeszcze niema na rynku. http://www.allegro.pl/item113595915_4_x_sa...es_pfc_fsc.html http://www.allegro.pl/item115056739_procom..._gwarancja.html to tapewno bedzie lepsze. facet ty nie masz pojęcia co piszesz lol, rocznik 02, a wiedza marna :( i nie CANroe tylko conroe :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) facet ty nie masz pojęcia co piszesz lol, rocznik 02, a wiedza marna :( i nie CANroe tylko conroe :lol2: A z ta wiedza to do czego procka czy zasilki?? Nielap mnie na literowki! Edytowane 11 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 zasiłki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) zasiłki :)Zasilaczy to mi sie przewinelo mnostwo to raczej mam pojecie. Z tego co podales to bedziesz potrzebowal min.270W proc ,ten zasilacz co podalec ma 350W naped,pamiec,grafa,jakies wiatrak w budzie,stacja. Na default ustawieniach wystarczy i przy letkim OC.To zasilke akurat mialem i letko poszla z dymem jak podkrecilem zaduzo komponenty inny komp Plyta ta co ty Asrock proc 3200+ @2600 x800gto nadrywarka DVD stacja 3 wiatraki 120 karta sb live Jak myslisz troszke to przodu do doloz i kup cos 400-450w.Nikt sie z tobo niechce sie klucic tylko doradzic. Jak wiadomo ZASILACZ to serce komputera bez tego nipojedziesz! Edytowane 11 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Zasilaczy to mi sie przewinelo mnostwo to raczej mam pojecie. Z tego co podales to bedziesz potrzebowal min.270W proc ,ten zasilacz co podalec ma 350W naped,pamiec,grafa,jakies wiatrak w budzie,stacja. Na default ustawieniach wystarczy i przy letkim OC.To zasilke akurat mialem i letko poszla z dymem jak podkrecilem zaduzo komponenty inny komp Plyta ta co ty Asrock proc 3200+ @2600 x800gto nadrywarka DVD stacja 3 wiatraki 120 karta sb live Jak myslisz troszke to przodu do doloz i kup cos 400-450w.Nikt sie z tobo niechce sie klucic tylko doradzic. Jak wiadomo ZASILACZ to serce komputera bez tego nipojedziesz! nie wiem jak wyliczyłeś te "min. 270W", wg mnie konfig kolegi Caehla będzie czerpał z 220W, a co do twojego modecoma to wydaje mi się, że miałeś jakiś felerny model, albo miałeś po prostu pecha :) ten modecom to dobry zasilacz i można go spokojnie brać do tego konfigu :) pozdro ps. ChrisG a powiedz dlaczego wymienione powyżej przez ciebie zasilacze są lepsze od modecoma 350W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) nie wiem jak wyliczyłeś te "min. 270W", wg mnie konfig kolegi Caehla będzie czerpał z 220W, a co do twojego modecoma to wydaje mi się, że miałeś jakiś felerny model, albo miałeś po prostu pecha :) ten modecom to dobry zasilacz i można go spokojnie brać do tego konfigu :) pozdro ps. ChrisG a powiedz dlaczego wymienione powyżej przez ciebie zasilacze są lepsze od modecoma 350W :) Masz racje wychodzi 220W ale ja dodalem extra 50W na zapas.Dlatego ze nie jedzie si samochodem 160 bo ma 160 na liczniku to zamo tyczy sie do zasilek. ps. Co do pierwszej pozycji zobacz sobie na opisy zasilacza w kazdym przypadku obciarzenia lin sa wieksze to moja propozycja Platin Power® 600W * Prąd dla +3,3V 30A * Prąd dla +5V 45A * Prąd dla +12V 25A * Prąd dla -5V 1A * Prąd dla +5VSB 2A * Prąd dla -12V 1A a to Modecom MC-350ATX 2.0 PFC natężenie przy napięciu +3.3V 22 A natężenie przy napięciu +5V 21 A natężenie przy napięciu +12V1 18 A natężenie przy napięciu +12V2 16 A natężenie przy napięciu -12V 0,3 A natężenie przy napięciu +5VSB 2 A i i jeszcze jeden tez leprzy a on szuka do 100zl http://www.damnet-it.pl/catalog/product_in...;products_id=28 To zobasz sobie np roznice na lini 5V Jeszcze cos ci tlumaczyc czy wystarczy... Ceny prawie te same!! Edytowane 11 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ale po co mu mocna linia 5V do tamtego konfigu skoro prawie cały komp bierze zasilanie z 12V.... Poza tym ten modecom ma podwójna 12V przez co powinien dać stabilniejsze napięcia na tej linii. Modecom będzie lepszy a te 350W wystarczy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Masz racje wychodzi 220W ale ja dodalem extra 50W na zapas.Dlatego ze nie jedzie si samochodem 160 bo ma 160 na liczniku to zamo tyczy sie do zasilek. ps. Co do pierwszej pozycji zobacz sobie na opisy zasilacza w kazdym przypadku obciarzenia lin sa wieksze to moja propozycja Platin Power® 600W * Puste [ciach!]ły :lol2: a to Modecom MC-350ATX 2.0 PFC natężenie przy napięciu +3.3V 22 A natężenie przy napięciu +5V 21 A natężenie przy napięciu +12V1 18 A natężenie przy napięciu +12V2 16 A natężenie przy napięciu -12V 0,3 A natężenie przy napięciu +5VSB 2 A i i jeszcze jeden tez leprzy a on szuka do 100zl http://www.damnet-it.pl/catalog/product_in...;products_id=28 To zobasz sobie np roznice na lini 5V Jeszcze cos ci tlumaczyc czy wystarczy... Ceny prawie te same!! Facet Ty chyba jesteś niereformowalny :(, podążasz za tymi pustymi Wat-ami jak Intel we wcześniejszych latach za MHZ-ami B-), ale musze Ci powiedzieć, że nie o to chodzi, nie liczą się Waty tylko stabilne napięcia/sprawność/wydajność zasilacza czym PP nie może się poszczycić Powiedz mi dlaczego taki mega wypaśny Platin Power® 600W jest po 230,00zł, a np za Seasonica S12-600[W] trzeba zapłacić 567,00zł ?? w czym jest tak kolosalna różnica, że Seasonic chce tyle za swój zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Facet Ty chyba jesteś niereformowalny :(, podążasz za tymi pustymi Wat-ami jak Intel we wcześniejszych latach za MHZ-ami B-), ale musze Ci powiedzieć, że nie o to chodzi, nie liczą się Waty tylko stabilne napięcia/sprawność/wydajność zasilacza czym PP nie może się poszczycić Powiedz mi dlaczego taki mega wypaśny Platin Power® 600W jest po 230,00zł, a np za Seasonica S12-600[W] trzeba zapłacić 567,00zł ?? w czym jest tak kolosalna różnica, że Seasonic chce tyle za swój zasilacz?? Niereformowalny to zobacz jak jestes slepy co mam w singu. To odpowiem pytaniem na pytanie to dlaczego Lexus jest drozszy od Toyoty ta sama Firma?? To mial byc tani zasilacz wmiare dobry a ty wyjezdasz z jalims porownaniem go do zasilki za 567. :mur: Daj facet spokoj..Napewno ten zasilacz niema 600W ale 400w moze troszke wiecej ma a to mu wystarczy a co do stabilnych napiec to skad wiez ze niema stabilnych co masz ten zasilacz na chacie i miernikiem miezysz??. Czepiasz sie!!!!! :mur: Najpierw do mojego singu AMD is the best on the world co niepodoba ci sie ze ktos tak mysli --wolno.Z tego co wiem to conroe jeszcze niemozna kupic i dalej sam sobie odpowiedz :rolleyes: Szkoda wogole gadac KONIEC rozmowy!!!. :lol2: Edytowane 12 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 napisze tylko dwa zdania :) ChrisG wiesz dlaczego prowadzę z tobą taką "zażartą" konwersacje :blink: ano dlatego, że polecasz kolesiowi szmelc, który nijak ma się do modecoma :D tyle no koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Daj facet spokoj..Napewno ten zasilacz niema 600W ale 400w moze troszke wiecej ma a to mu wystarczy a co do stabilnych napiec to skad wiez ze niema stabilnych co masz ten zasilacz na chacie i miernikiem miezysz??. No własnie więc więc poco kupowac zasilacz który ma ,,600W,, i kosztuje 230 zł a tak naprawde ma 350-400W i nie wiadomo jak trzyma napięcia, więc lepiej brac ModeComa 350-400W gdyż jest dużo tańszy a sprawdzony, sporo osób go ma i są z niego zadowoleni a poco brac w ciemno jakis szmelc który niema realnych 600W Edytowane 12 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Normalnie :lol: ChrisG jak sie nie znasz to nie mów i zamilcz... Można podać jeszcze kilka zasilaczy, które według Ciebie są świetne, qtec 550W na przykład :lol: Do autora tematu, bierz modecoma mc 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...