Skocz do zawartości
Fisher

Moja Zasilka :p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam sprawe :P Wszyscy mowia ze Logic LC-B350 to slaba zasilka i zeby ja zmieniac. wszedzie w necie widze ze jej parametry to +3.3V - 28A +5V - 35A +12V - 16A. Ja mam ten zasilacz i mam zupelnie inne parametry. Mam tak: 3.3V - 28A +5V - 28A +12V - 19A Jesli chodzi o napiecia to przedtawia sie to tak :

Dołączona grafika

Wiem ze napiec nie sprawdza sie programami, ale to tak dla przykladu.

Wiec chodzi o to ze nie mam chyba takiej zlej zasilki, nie musze jej zmieniac jesli dziala tak jak fortron 350W ktory ma 19.5A na 12V.Zalezy mi zeby mocniej podkrecic mojego proca kiedy skoncz sie upaly, a do tego bede potrzebowal zwikszyc napiecie do 1.55V zasilka powinna wytrzymac nie ?? Co o tym myslicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze napiec nie sprawdza sie programami, ale to tak dla przykladu.

powinna być kara albo jakieś ograniczenia w możliwości wypowiadania się dla takich ludzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze program tak pokazuje to jeszcze nic nie znaczy.

Podłacz miernik i zarzuc mu cos zeby obciazyc na maksa grafe, cpu, itd.

i wtedy napisz co ci wyszło.

Pewnie skoki znapiec beda bardzo duze i beda dosc mocno odbiegac od normy.

Jesli popatrzysz na plakietke jakiegos codegena to pewnie tez sie dopatrzysz jakis 19A, tylko podstawowe pytanie czy on mam chociaz połówe????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinna być kara albo jakieś ograniczenia w możliwości wypowiadania się dla takich ludzi :lol:

Sugeruje traktować takich osobników podczas użycia słowa "zasilacz" prądem :]

PS. Tak nawiasem mówiąc to dobro luksusowe według naszego rządu (kalkulator podatkowy PiS się kłania) :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napięć podam przykład :-P

Pewnego razu po OC na abitku i modecomiku pokazuje mi w OSie napięcie 11,5v na linii 12v (myślałem - macabra). Na mierniku wyszło, że mam 11,9v i to w miarę stabilnie, jak na tej klasy zasilator.

Na twoim miejscu do wskazań programów podchodziłbym bardzo sceptycznie. Miernik majątku nie kosztuje, a po wtóre można pożyczyć ;-).

Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebym ja cie zaraz w czyms nie ograniczyl :angry:

Przeciez napisalem ze wiem ze napiec nie sprawdza sie programami i podalem to dla przykladu :|

Wiec pozyczylem miernik od sasiada sprawdzilem napiecia i wyszlo to tak.

Wlaczony super pi 8M , 3d mark 05 i SP2004.

Napiecia:

+3.3V - 3.19 - 3.34

+5V - 4.88 - 5.05

+12V - 11.97 - 12.11

Moim zdaniem to dobre wyniki. I zostawiam ten zasilacz.

Dzieki tym ktorzy pomogli a na temat nie ktorych sie nie bede wypowiadal.

A i jeszcze mozecie sprawdzic sobie moj zasilacz w tescie zasilaczy 2006 na benchmarku.pl

PoZdRo

Edytowane przez Fisher15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlaczony super pi 8M , 3d mark 05 i SP2004.

Napiecia:

+3.3V - 3.19 - 3.34

+5V - 4.88 - 4.05

+12V - 11.97 - 12.11

3.19 to nisko troche, ale nie jest najgorzej - 3.16 to dolna granica normy (przynajmniej wedlug moich obliczen zakladajac 5% odchylu). Jest to blad w pisowni czy faktycznie masz takie skoki? Jak nie blad to ja bym sie juz zastanawial nad zmiana zasily. :P

4.05? 4.95 raczej... Jak tak to miesci sie w normie, jednak co z tego, ze napiecia sie trzymaja, jak prad moze byc slaby i do OC moze nie wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to dobre wyniki. I zostawiam ten zasilacz.

To tylko twoje zdanie :P Ja na twoim miejscu pomyślałbym nad czymś mocniejszym , zaraz zaraz byłem na podobnym miejscu i przecież kupiłem lepszą zasiłkę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ku potomnym ;-)

KLIK, płyta pokazuje 11,45-12,10, miernik 12.07-12,09 niezależnie od tego czy pod czy bez obciążenia ;)

Jak chcesz to pracuj na logicu, już komuś wymieniałem takiego niemal-nówkę ;] choć nie ma co demonizować, niektórym to nie przeszkadza, inni wymagają komfortu psychicznego szczególnie jeśli sprzęt działa 24/7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi