Skocz do zawartości
k a m e r e k

Listwa Zasilajaca - Filtr Antyprzepięciowy Mobilny ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Zwróc uwage na ilość gniazdek w listwie - aby Ci nie zabrakło. Cała reszta to pic na wodę - jak pójdzie przepięcie to i tak Ci ta listwa nie uchroni komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się po co ci listwa zasilająca do laptopa,a w szczególności mobilna :shock: ? Drukarkę czy głośniki nosisz ze sobą?

W domu rozumiem drukarka, głośniki przyda się, ale w innych sytuacjach? :mur:

Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawało mi się, że laptop został stworzony po to, aby można było go używać bez konieczności podłączania do źródła zasilania... Po co komu taka przenośna "listwa"?! Takich rzeczy się nie produkuje, bo jest znikome zapotrzebowanie na nie. Pokaż mi jakąś europejską wersję, tego czegoś co podałeś w linku, to zmienię swoje zdanie...

P.S Mój laptop jest zabezpieczony przed przepięciami, ma w zasilaczu bezpiecznik 5A bodajże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałem, że zmienię zdanie, to zmieniam :).

Uważam, że takie urządzenia są bardzo potrzebne. Bo zawsze znajdzie się ktoś, kto myśli zawczasu i jest zapobiegliwy. Z tego co się rozejrzałem, to w Europie dostępny jest tylko ten Belkin, innych nie ma.

P.S To mnie nie zdenerwowało, tylko ucieszyło. Bo okazało się, że jednak ktoś myśli o tych zatroskanych biedakach, co biegają z zasilaczami ;).

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj wieczorem gdy bylem w necie... wszystkie swiatla zamigotaly,nawet w akwarium wszystko sie zrestartowalo:) --Laptop chodzi z wyjeta bateria NON -STOP i nic sie nie stalo :wink: ,zadnego restarta , zadnych objawow... Moze cos siedzi w lapie co zabezpiecza przed takimi skokami? (podpiety jest pod zwykle gniazdko)

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie zawsze jest pewnosc ze cos sie musi stac, a co do zabezpieczenia to watpie by cos takiego laptopy mialy.. ja natomiast od kilku dni szukam juz jakies listwy/filtra ktora zabezpieczy mi rowniez RJ45 i (prawie) nic nie moge znalezc - znalazlem jedna APC z 8 gniazdami (wolal bym jednak mniej) i listwa ORVALDI wraz z upsem, a ups mi nie potrzebny.. polecacie cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi