tomasir Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Rozważał ktoś taki wiatraczek do grafiki?No by chyba troche rozwiązał też problem chłodzenia kości pamięci.mam starą tnt2na m64 prolinka i chcę założyj kombajn 80x80 mm 25 mm PTS1-6OC 3000 obr/min, 34 dBA, 40 CFM S 12 za 14,5 pln szt. Co wy na to? Wczoraj jeszcze zmieniłem pastę z siliconowej (standardowej)na arctic silver 3.No i nic nie dało dalej max.158(rdzeń)172(pamięci). Na więcej też rusza ale się pojawiają artefakty i nie zawsze przechodzi 3dmarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Taki duzy wiatrak musi byc w pewnej odleglosci od czesci chlodzonej. Poza tym najlepiej go puscic na 7V zeby mniej buczal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Taki duzy wiatrak musi byc w pewnej odleglosci od czesci chlodzonej. Poza tym najlepiej go puscic na 7V zeby mniej buczal :)hałas mi nie groźny bo mam obudowe zamknięta i do tego jeszcze w pewnej "odległości od uszu".A co do odległości to masz na mysli drgania które będą powstawały? A główne pytanie było czy to zda egzamin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Rozważał ktoś taki wiatraczek do grafiki?No by chyba troche rozwiązał też problem chłodzenia kości pamięci.mam starą tnt2na m64 prolinka i chcę założyj kombajn 80x80 mm 25 mm PTS1-6OC 3000 obr/min, 34 dBA, 40 CFM S 12 za 14,5 pln szt. Co wy na to? Wczoraj jeszcze zmieniłem pastę z siliconowej (standardowej)na arctic silver 3.No i nic nie dało dalej max.158(rdzeń)172(pamięci). Na więcej też rusza ale się pojawiają artefakty i nie zawsze przechodzi 3dmarka. po 1 - bo te katy graficzne to modele low-end'owe przez co pamieci nie sa najwyzszych lotow po 2 - szkoda kasy i czasu - nawet jak jeszcze troche wycisniesz to i tak nie wiele to da w praktyce - ograniczeniem wydajnosci jest "przepustowoc" pamieci (64bitowa magistrala) po 3 - zeby myslec o duzym przetaktowaniu to musialbys zapodac peltiery - a to sie nie oplaca z ekonmicznego punktu widzenia - wydasz duzo a niewiele zyskasz po 4 - jak lubisz meczyc karty graficzne to kup GF2MX firmy Creative - one standardowo byly bez zadnych radiatorow na "procku" i mialy pamieci DDR (na dodatek tak umiejscowione na plytce drukowanej ze mozna bylo elegancko zalozyc rdiator i wiatrak) - na procka karty graficznej zalozysz jakiegos duzego coolera i bedzie OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 U mnie osiemdzisiątka dmucha z boku na Radeon'a. Wycięta jest dziura w obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Lepiej znajdź jakiś spory radiator i zamocuj na grafe. Ja swego czasu zamontowałem na Geforce 256 Mint'a radiator od Durona firmy Spire niski 20 mm nieźle użebrowany. Żeby wyrównać poziom między radiatorem a pamięciami wypiłowałem z blachy miedzianej podkłaski na pamięci. Acha radiator powierciłem tak żeby pasował na karte bo mi pare kondensatorów przeszkadzało. ... i co osiągnełem ano wcześniej na standard Cooler chodził na 145/190 a po przeróbce 155/205 a temperatura o niebo niższa zamiast 80 stopni około 50. konf. Duron 600@1008,256MB cas2,i ten Geforce 256 32MB 3D Mark 2000 default 5800 około 3D Mark 2001Se default 2800 około Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 heh ... ja swoja Rive TnT2 Vante potraktowalem radiatorem od Durnona 800 z wiatrakiem Spier 5400 rpm krorego puscilem an 7V bo za bardzo swiszczal ... a radiator ma wysokosc cos kolo 35 - 40 mm ... no i dosc dobre efekty tej modyfikacji sa ... udalo mi sie uzyskac 160 Mhz na redzeniu i 160 Mhz na pamieciach .. mam lekkie artefakty ale da sie zniesc pojedyncze przypadki .. okupilem to utrata 2 slotow PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 a ja mam tego zalmana fb 123 (90mm) i jest tak spox przymocowany ze niezła wichura leci na mojego radka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 A moj Winfast wlasnie czeka na Titana TTC D5TB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Ja na swoja grafe wkrótce założe wentylator Zalmana 92x92 puszczony na 7V. Myśle że będą ciekawe rezultaty. Po drugie będzie z powrotem cisza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 ja pod grafike zalozyel dwa wentylatoly zelmana :) po malej modfikacji ramienia zeby wial od spodu teraz czekam na geforce3ti200 gainwarda i zobaczymy na ile zacznie biegac jak skrece aparat to zapodam jakies zdjecia z tego wynalasku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 nie chodzi mi o drgania, tylko o to, ze duze wentylatory pracuja w dosc specyficzny sposob, tak, ze na wiekszosci radiatorow, ew bez radiatora nic by nie daly... musi byc jakies 5 cm odleglosci pomiedzy wentylem a powierzchnia chlodzona, aby osiagnac odpowiedni efekt. Najlepiej zrobic tak, ze dac na pamieci i gpu duze radiatory, a wentyla dac z boku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 zamontuj od razu wc tak jak ja na geforce'a i bedziesz mial z bani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Ja mam 2 takie wiatraki skierowane na gniazda PCI i AGP. Przyznam ze poczatkowo myslalem ze to gowno da ale teraz jestem zadowolony, dzieki nim moge bardziej karte podkrecic. POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...