renegede Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Witam, szukam routera do neostrady, będe dzielić internet na dwa komputery. Obydwa służą do tego samego więc chciałbym aby w internecie oba były tak samo widziane(ip zewnętrzne? nieznam się dokładnie ;]). Jaki router polecicie?(najlepiej z modemem). Nie drogo! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Potrzebujesz router z modemem ADSL i NAT np. U.S. Robotics 9105 albo 9107 nic lepszego za te pieniądze nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) potwiedzam, u.s.robotic chodzi mi od 3 lat 24/7 i zero problemow (ma m.in. forwarding, qos itp) -- 9105 user Edytowane 12 Lipca 2006 przez Albi_On Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Również polece router US Robotics. Np podany wczesniej 9107, sam uzywam podobny tylko z wbudowanym PSem. Jest bardzo stabilny, nie zrywa połaczen oraz doskonale radzi sobie z dzieleniem łacza nawet na kilka kompów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegede Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Hmm a może wiecie jak jest z graniem przez internet, jak będe z bratem grać naraz to niebędzie lagowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 To juz raczej jest zalezne od łacza jakie posiadasz. Ja moge równoczesnie grac na jednym kompie a na drugim ktos inny bez problemu moze surfowac po necie (na neo 512). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegede Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 A co to jest ten ps o którym wspomniałeś wcześniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Print Serwer, dzieki czemu mam podpieta drukarke do routera, i moge na niej drukowac z kazdego kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegede Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Czyli ten router ma to tak? Patrzyłem na allegro i był chyba tylko jeden taki, niema czegoś bardziej rozpowszechnionego w cenie okolo 100zł? Słyszałem że D-Link jest dobry ale pewnie jest drogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Najtansze z tego co wiem są routery Pentagrama. Jak sie nie myle Cerberusy. Nie są bardzo drogie no i w miare dobre (opinia znajomego, osobiscie nie wiem jak sie sprawuja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Najtansze z tego co wiem są routery Pentagrama. Jak sie nie myle Cerberusy. Nie są bardzo drogie no i w miare dobre (opinia znajomego, osobiscie nie wiem jak sie sprawuja). Mogę potwierdzić. Są bardzo dobre. Nic nie trzeba przy nich grzebać. Chodzą bardzo dobrze, nawet w tych upałach się aż tak nie grzeją. Godne polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 ja mam d-linka dsl-504T i nie nazekam mozna podlaczyc jednoczesnie 4 kompy nie zrywa polaczenie zmienia ip nie rozlaczajac netu wic czego wiecej trzeba ? ?:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Odradzam DLinka. Z racji tego, że są niestabilne. US Robotics jest najlepszym wyborem. Pc z zewnątrz będą widziane jako IP neostrady. TYlko wewnątrz sięci będą miały swoje IP. Co do grania jak ruter na QoS (np. ten USR ;) ) to możesz spokojnie grać, a w tym czasie ktoś inny w miare szybko wejdzie na stronke, to jet też uzależnione od prędkości neta oczywiście. Jeżeli bardziej zależy Ci na www to ustawiasz priorytet dla portu przeglądarki (bodajże 80) i www wchodzi zawsze szybko, czy ściagasz/grasz i tak wejdzie tak samo szybko Edytowane 13 Lipca 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Odradzam DLinka. Z racji tego, że są niestabilne. US Robotics jest najlepszym wyborem. Pc z zewnątrz będą widziane jako IP neostrady. TYlko wewnątrz sięci będą miały swoje IP. Co do grania jak ruter na QoS (np. ten USR ;) ) to możesz spokojnie grać, a w tym czasie ktoś inny w miare szybko wejdzie na stronke, to jet też uzależnione od prędkości neta oczywiście. Jeżeli bardziej zależy Ci na www to ustawiasz priorytet dla portu przeglądarki (bodajże 80) i www wchodzi zawsze szybko, czy ściagasz/grasz i tak wejdzie tak samo szybko jak ktos mial pierwszy fw to moze jest niestabilny, ale po wgraniu 2.01 ten sprzecik jest super! dodatkowo dodano obsluge vpn pptp, wiec zdalnie mozemy laczyc sie do sieci LAN (czasami sie przydaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...