tomasir Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 a poco ta taśma czy na xp też cośdajePO to by grafit który przwodzi prąd sie nie ywkruszał.No bo jak się wykruszy to nici z zmieniania mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Piórkacie się z tymi duronami jak z zawartością swoich gaci. Jasne że gostek ma prawo dostawać qrwicy jeśli tak głupi sposób z ołówkiem zastosował. Raz kiedyś też się skusiłem i mnożnik nie odblokował się. moim zdaniem sposób z ołówkiem jest tak samo chory jak człowiek który go wymyślił. Krótka instrukcja odblokowania Duraka: - Wziąć lutownicę (najlepiej jakąś dobrej jakości, chociaż ja to robiłem pistoletem) - kawałek kabelka (linka, nie drut) i cyna oraz kalafonia 1. Przetrzeć lekko (2, 3 razy) mostki L1 papierem ściernym 1000; 2. Pocynować jeden drucik z linki oraz lekko mostki, przyłożyć drucik do mostka i zlutować (nie zapominać o kalafonii); 3. Powtórzyć czynność dla pozostałych mostków, zbędne końcówki drucików odciąć żyletką; 4. 10 razy sprawdzić czy nie ma zwarć, wsadzać w płytę i jazda! Sposób trochę hard, ale działa. I nie zapomnijcie o uziemieniu lutownicy W przypadku porażki (upalenie któregoś mostka) nic nie tracicie bo proc dzała dalej, tyle że ma mnożnik zablokowany na amen :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 Zalutuj stopem Wood'a topi się on jeżeli dobrze pamiętam w temp 63 *C. no i jest to metal więc "przyklei " się do mostków lepiej niż grafit z ołówka i prad tez lepiej przewodzi. A jak by co to można łatwo usunąć. Wystarczy wsadzić proca do szklanki z wodą 65 *C (AMD chyba tyle wytrzyma) i po ptokoch koszt 25 zł za 100g - starzy na wiele durniów Tak przy okazji - miales kiedys tym stopem przykleic radiator - bawiles sie w to ??? Gdzie takie cos mozna kupic??? maialem nawet z wykorzystaniem w/w zrobić blok wodny ale na razie nie mam za bardzo czasu :cry: (magisterka za 2 tyg) międzyczasie padł mi drugi komp a tem pierwsy musi być sprawny więc w nim nie grzebię. kupić najlepiej w poch'u http://www.poch.com.pl/cennik_2.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 I jak tam w końcu, odblokowany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 I jak tam w końcu, odblokowany?NIe miałem czasu teraz.A poza tym jutro wyjeżdżam.Może gdzieś uda mi się kupićlakier elektroprzewodzący i wtedy się zabawię.Z ołówkiem mam na razie dość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...