Skocz do zawartości
matifor393

Epox 8rda+ Zamiast Gigabyte 7n400 Pro2

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem płytę główną G-A 7n400 pro2 i jakimś cudem chipset w niej sie spalił :/ No to spoko oddałem na gwarancje, czekałem ponad 4 tygodnie i zadzwoniłem do sklepu, w którym kupiłem ją. Sprzedawca mówi że wymienili na nową i żebym po nią przyszedł następnego dnia. Przychodzę a tu... otwieram pudełko i co widze ubogą wersję płyty Epoxa 8RDA+ :mur: , bez sata, dual DDR, i w ogóle porównująć do 7n400 Pro2 to jakiś badziew :angry: . Sprzedawca mówi że innej w serwisie nie mają i że postara sie załatwić podobną. Czekam ponad tydzień i kiedy nie zadzwonie to nic jeszcze nie załatwił.

Czy mogę żądać zwrotu pieniędzy za płytę ??? Kupiłem ją w kwietniu zeszłego roku i zapłaciłem ponad 350 zł.

Wole sam kupić taką np.na allegro niż czekać w nieskończoność aż mi znajdzie podobą :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem płytę główną G-A 7n400 pro2 i jakimś cudem chipset w niej sie spalił :/ No to spoko oddałem na gwarancje, czekałem ponad 4 tygodnie i zadzwoniłem do sklepu, w którym kupiłem ją. Sprzedawca mówi że wymienili na nową i żebym po nią przyszedł następnego dnia. Przychodzę a tu... otwieram pudełko i co widze ubogą wersję płyty Epoxa 8RDA+ :mur: , bez sata, dual DDR, i w ogóle porównująć do 7n400 Pro2 to jakiś badziew :angry: . Sprzedawca mówi że innej w serwisie nie mają i że postara sie załatwić podobną. Czekam ponad tydzień i kiedy nie zadzwonie to nic jeszcze nie załatwił.

Czy mogę żądać zwrotu pieniędzy za płytę ??? Kupiłem ją w kwietniu zeszłego roku i zapłaciłem ponad 350 zł.

Wole sam kupić taką np.na allegro niż czekać w nieskończoność aż mi znajdzie podobą :mur:

Z tym badziewiem to bym się zastanowił bo ma dual DDR i jest 100 razy lepsza od tego shitu.

Ale powinni ci oddac taką jaką dałeś to nie zmienia faktu. Może się pomylili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym badziewiem to bym się zastanowił bo ma dual DDR i jest 100 razy lepsza od tego shitu.

Przez to "badziewstwo" miałem na myśli wyposażenie a czy jest 100 razy lepsza to sie mi nie wydaje. Pod względem wyposażenia to epox niech sie schowa...

No dobra ale nie w tym sęk aby sie sprzeczać.

Czy mogę liczyć na zwrot kasy jeśli mi nie dadzą takiej samej mobo ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez to "badziewstwo" miałem na myśli wyposażenie a czy jest 100 razy lepsza to sie mi nie wydaje. Pod względem wyposażenia to epox niech sie schowa...

No dobra ale nie w tym sęk aby sie sprzeczać.

Czy mogę liczyć na zwrot kasy jeśli mi nie dadzą takiej samej mobo ???

Tak

Co do reszty to widać mało wiesz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do reszty to widać mało wiesz :wink:

No ja też mało wiem. Teraz się dopiero dowiedziałem jak bardzo ważny jest dual DDR :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, to żeś teraz przywalił człowieku jak łysy grzywą o kant kuli...

Z tego co pamiętam to każdy nf2 ma dual DDR tylko niektóre płyty nie dawały możliwości włączenia go (np. niektóre ze zintegrowaną grafą).

Zresztą w socket A dual DDR jest tak potrzebny jak rybie rower, chyba, że "grasz" w benchmarki i nie możesz przeżyć minimalnie mniejszego wyniku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...