humax5400 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Szukam jakiejś dobrej kamery cyfrowej do kwoty 1400zł (ani grosza więcej). Kupował może ktoś ostatnio jakąś kamerke ? Jak się sprawują itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 W zasadzie jeśli chodzi o kamery to liczą się obecnie 3 firmy : Panasonic, JVC i Sony. Wszelkie CANONY, Samsungi raczej odradzam. Wyboru dokonałem po 2 tygodniach buszowania po różnych forach i przeczytaniu tony testów. Ogólnie wśród najtańszych kamerek najwięcej oferuje SONY. ( nie chodzi o wyposażenie ale o jakość samej kamery i nagranego nią materiału) Co prawda Panasonic ma 3ccd, ale w praktyce nic to nie daje (cały czas mówię o tanich kamerkach) Zdecydowałem się na SONY DCR-HC23E. Jestem z niej zadowolony, brajdak filmował mi wesele, zgrałem na DVD i obraz jest świetny. Z kolei jeżeli planujesz filmować szeroki plan w niedoświetlonych pomieszczeniach to możesz się rozczarować, tu polecałbym raczej coś od 3 tys. w górę Co jeszcze.... Nie warto pakować się DCR-HC24E i DCR-HC35E - są sporo droższe a oferują jedynie stację dokującą i jakieś niepotrzebne bzdurki. Za kwotę którą podałeś możesz kupić kamerę i dodakową baterię od Sony- na pewno się przyda To tyle Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 a SONY DCR-HC44E ?? Cena 1700zł ale chyba warto te 300zł wyskrobać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Jeżeli masz pieniądz to warto przemyśleć. Z rzeczy , które moim zdaniem przemawiaja za droższym modelem wymieniłbym oczywiście lepszą matrycę, pojemniejszą baterię i tryb true wide screen (jeśli masz panoramiczny telewizor). Przy kamerach Sony warto pamiętać o jeszcze jednej rzeczy - pod żadnym pozorem nie wolno podłączać przewodu fire wire przy włączonej kamerze - można spalić port Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...