evocati Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 kolejna zmiana na rapidzie dla korzystający usługi "FREE" ... od teraz [dokładniej od 2 dni] nie można dokonywać zmian serwera, taki jaki system proponuje z takiego musisz ściągać ;] -przez co czasem można się spodziewać transferów rzędu 32kB/s przy łączu 768kB No to ciekawe bo w tym momencie rozpoczalem sciaganie z rapida i serwer moglem sobie wybrac. Z tego co zauwazylem, to od kiedy wprowadzili nowy typ obrazkow (a jakimis kwiatko podobnymi wzroami) gdy wpisze sie nie poprawny kod nie mozna juz cofnac sie i wpisac tego samego ponownie (wiem ze sie dalo bo nieraz tak robilem) tylko trzeba na nowo odczekac ta minute az sie nowy kod zaladuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) faktycznie w tym momencie możliwość wyboru już została przywrócona, ale przez dwa dni system nie pozwalał na zmianę serwera dla korzystających z free usług (powracało do głównego menu, lub wyświetl się czerwony napis by nie zmieniać źródła) ...pewnie coś testowali. a sytuacja występowała na moim prywatnym komp, oraz w robocie więc raczej to nie przypadek. tu też o tym pisali .. http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=228924 jedni mogli inni nie, pewnie problem leżał na łączach niektórych providerów. Edytowane 10 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) a mnie rapid wkurza bo nigdy nie moge nic pobrac, bo chyba na cala siec jedno ip i caly czas przekroczenie limitu. Edytowane 10 Marca 2008 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 a mnie rapid wkurza bo nigdy nie moge nic pobrac, bo chyba na cala siec jedno ip i caly czas przekroczenie limitu. Też tak miałem, ale od kiedy wynegocjowałem (tak, tak, takie rzeczy to tylko u nas w kraju nad Wisłą) zewnętrzne ip gratis, jak ręką odjął. Wszystko śmiga. A nowe obrazki są okrrrrrrrrrrrropne. A jeśli pomylicie się parę razy, to nie pozwala wpisywać, tylko każe czekać. Ja tam muszę nie minutę, a dwie czekać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 A ja mam problem z rapidem ostatnio.. jak chcę ściągnąć na free to pod mozillą ile razy bym nie wpisywał zawsze włącza się na nowo czas i znowu muszę wpisywać kod i tak cały czas.. a jak tylko włączę Internet Download Manager to po wpisaniu włącza się DL i ściągam mozillą.. WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 a w tym momencie też tak masz ? zmieniasz serwer przed pobieraniem ? o podobnej sytuacji pisałem kilka postów wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 No tak.. już wszystko w porządku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Jakis typek z jednego forum miał do rozdania konta Premium na RS..Wziąłem dla siebie,skołowałem dla znajomych..Po czym po kilku h zostały zablokowane :blink: Ale szczerze mówiąc spodobało mi sie ze nie trza czekac w kolejeczce i kupiłem sobie swoje własne konto.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 no i zonk od dzisiaj z jednego konta RS można korzystać tylko z jednego nr ip jednocześnie hehehe koniec z multikontami :/ co za wały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 no i zonk od dzisiaj z jednego konta RS można korzystać tylko z jednego nr ip jednocześnie hehehe koniec z multikontami :/ co za wały... Od wczoraj ;) Pozatym polecam tego goscia: http://allegro.pl/item387522623_rapidshare...owo_okazja.html konto 50GB/48H za 4.99zł, w jedynem czasie tylko jedna osoba korzysta, od wczoraj zassalem juz 35gb ;] Po zakupie automat sam ci wysle rapgeta, wiec nie trzeba czekac na reakcje sprzedajacego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Hmm od wczoraj mam cos takiego , ze za kazdym razem jak wchodze na rapida wypisuje mi ze przekroczylem limit i mam poczekac 30 minut i tak caly czas. Czy tez tak macie? Czy moze to kwestia wczorajszego pluginu co go wrzucalem do FF (chociaz nie wiem jak on mialby cos popsuc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Głupia sprawa... Kupiłem ostatnio na allegro konto premium do rapida(30 dni) i po kilku dniach konto zostało zbanowane ;/ Nie dawałem nikomu hasła, e-mail zmieniony... Wie ktoś może o co kaman ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Do sprzedawcy uderzaj. Jak ja sprzedawałem konta premium, to nie wiedzieć czemu czasami zdarzał się tak, że rapid banował konta i mi zwracał pieniądze na konto w ciągu kilku dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Pewnie sprzedał jedno konto kilku użytkownikom, przekroczony limit i konto zbanowane ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Czy wam też się tak ostatnio dzieje, że pobierzecie np. 2 ok giga danych i blokuje konto? Jak się zaloguję to piszę, że przekroczono limit pobrania 5giga na dzień. Nie wiem o co kaman. Dziele konto z kumplem i czasem jest tak, że on nic nie ściągał, ja ściągnąłem 1,5GB danych i konto na dzień zablokowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Może Ci kumpel robi wała?:P Ja ostatnio dałem kumplowi konto, żeby mi pościagał kilka rzeczy, patrze dzień czy dwa później, a tu 30GB przekroczone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Uwierz mi, że nie robi. To się nawet zdarza jak jego w ogóle w domu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Musialem kupic konto przez allegro , wszystko ladnie pieknie. Udostepnilem troche nazbieralo sie 20 000 punkcikow i jebut konto poszlo. Dostalem nowe ale nigdy wiecej tak nie zrobie, Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Rapidshare increased Speedlimit (2.9.2008) Rapidshare Premium: From now on, the trafficlimit is 10gb/day. (up to 50 gb) Rapidshare Free: The speedlimit has been increased to 27 kb/s - 213 kB/s. Super pol dnia mi idzie ~200KB/s, a wieczorem i w nocy okolo 25-48KB/s Edytowane 6 Września 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Kuźwa, kupiłem od gościa ze 100% pozytywów (same sprzedaże) 48h konto premium (przez Rapgeta oczywiście) i po 2h (~300 MB) Rapget uznał, że linki są nie dobre i przechodzi w tryb odliczania (linki na pewno dobre, pod przeglądarką działają bez problemu). Ktoś miał taki problem, jakieś pomysły może (poza reklamacją, bo ta już w drodze)? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon_c Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Kuźwa, kupiłem od gościa ze 100% pozytywów (same sprzedaże) 48h konto premium (przez Rapgeta oczywiście) i po 2h (~300 MB) Rapget uznał, że linki są nie dobre i przechodzi w tryb odliczania (linki na pewno dobre, pod przeglądarką działają bez problemu). Ktoś miał taki problem, jakieś pomysły może (poza reklamacją, bo ta już w drodze)? :mur:Może kupiłeś od tego samego gościa co ja? Tylko ja zdążyłem ściągnąć 1GB. Troszkę to wkurzające jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 ladnie rapid w kulki leci, 80GB limitu na premium :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Od kiedy znowu są limity czasowe na RS?! edit: dzieki za info, juz sie przestraszylem, ze po sciagnieciu ~200MB znowu bedzie 90min+ odpoczynku Edytowane 28 Października 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Dobre 3-4 tygodnie już są. Ale te limity czasowe są zawsze równe 15 minut więc nie jest źle, nie trzeba godzinami czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Jako, że jest to mój piewrwszy post na tym forum, to serdecznie wszystkich witam. :) A teraz do tematu. Czy wam też tak ostatnio rapidshare muli. Wczoraj próbowałem sciagnać cos z rapida i miałem transery ok 50-70kb/s, a czasem i mniej, gdzie kiedyś zawsze mi sciagało z maksymalną przepustowoscia mojego łacza (1mega) czyli 128kb/s, a czasem nawet dobijało do 150kb/s. Do tego jakby tego było mało, to jeszcze sciaganie od czasu do czasu sie zatrzymuje(pokazuje transer 0,0kb/s) i po chwili sie wznawia. Cos ostatnio lipny sie robi ten rapidshare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 darmowy dostęp tak właśnie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon_c Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Czy wam też tak ostatnio rapidshare muli.Tak się dzieje na koncie free. Wykres transferu przypomina zęby piły. Na premium wszystko zasuwa bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 i transfer ma ''przestoje'', to że pisze np 80kB/s i kilka minut do końca oznacza zazwyczaj że będzie to z 20-30minut :D , potrafi się zatrzymać na jakiś czas i po chwili ruszyć następnie ponownie frez . konto free jest już praktycznie bezużyteczne, chyba że do małych plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 i dosyc czesto mi sciga plik nie do konca... wlasnie przez te przestoje cholerne :/ musze kupic z now premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) Czyli chyba specjalnie tak robią, żeby zachecić do wykupienia konta premium, bo kiedys tak nie było i nawet na koncie free zasuwało aż miło, a mi konto premium i tak nie było potrzebne, bo mam zmienne IP, ale teraz widze, że konto premium sie przydaje. :) Edytowane 30 Października 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...