Gość Luk3 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Jestem po 1 kawie wiec moge nie funcjonowac jeszcze normalnieuh jaka delikatnoś w ferowaniu sądów :D to co warto mie żeby jednak nie pozostawac w tyle przez sprzet ( nie przez lacze czy fps ) ? kilernicka nie kupie za sam jego wygląd .. Edytowane 3 Września 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Lipa. Mogli chociaż dać 2slotowe chłodzenie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 to sieciówki potrzebują chłodzenia? chyba na swojego d-linka założę jakiś wiatrak xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 to sieciówki potrzebują chłodzenia? chyba na swojego d-linka założę jakiś wiatrak xD normalne sieciowki nie, ale ta sieciowka do gier, z wlasnym wypasionym prockiem - widac tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 ale szczerze mówiąc to jest bezsens... bo i tak wszystko zależy od łącza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 juz to widze, ten nagłówek "killernic, autokaskada i duzo MHz" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 ale szczerze mówiąc to jest bezsens... bo i tak wszystko zależy od łącza... my to wiemy, ale nie wszyscy sa tak obeznani ;) np w sklepie komputerowym jakis informatyk powie, ze takie cos daje 20% wiecej szybkosci w grach to ludzie to kupia - ci co sie nie znaja. A wiec biznes na tym zrobia spory ;) jeszcze do tego pewnie 'zasponsoruja' pare testow ktore wykarza ze ta karta odciaza kompa i produkt sie sprzeda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Przy grubych rurach karta sieciowa ma ogromne znaczenie. Naprawde w powaznych zastosowaniach nie da sie uzywac zintegrowanych na nforce itp. Jedyne sensowne to intelowskie. Temat przerabialem w 2 sieciach. Po wymianie kart siec dziala duzo lepiej. Dla graczy moze to nie miec znaczenia bo u nas nie kazdy ma 10mbit w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 (edytowane) Pogłoski o karcie sieciowej z własnym procesorem o nazwie KillerNIC, jaka miała pojawić się w ofercie firmy Bigfoot Networks okazały się jednak prawdziwe i produkt ten trafił właśnie na rynek. Nietypowa karta sieciowa wyróżnia się na tle podobnych urządzeń obecnością samodzielnego procesora, taktowanego zegarem 400 MHz oraz 64 MB pamięci DDR typu PC-2100. Ponadto posiada własny, oparty na Linuksie mini-system operacyjny. Zdaniem producenta takie rozwiązanie pozwoli zredukować opóźnienia w grach sieciowych oraz w pomoże odciążyć procesor komputera od zadań związanych przede wszystkim z obsługą protokołów sieciowych. KillerNIC został wyceniony na 280 USD, jednak dla zapalonych miłośników cyfrowej rozrywki nie powinno to być żadną przeszkodą. Edytowane 12 Września 2006 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 :lol2: :lol2: :lol: :lol: :lol: 280 USD? Ta karta jest minimalnie lepsza od zwykłej sieciówki!! Lepiej mieć szybsze łącze od KillerNIC który NIC nie robi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 A ja myślałem że karta sieciowa jednak ma jakieś zadanie w kompie... Zgadzam się w 100% z Przemol^N że karta sieciowa ma ogromne znaczenie, co prawda ja nie gram w gry sieciowe, jednak mieszkając w akademiku i mam dostęp do naprawdę szybkiego lana, podczas ściągania/uploadowania z dc po lokalu (praktycznie cały czas max sieci - 100mb) używając sieciówki zintegrowanej na k8ns często system dostawał dziwnej zmuły, kiedy zmieniłem kartę na 3com ten problem praktycznie zniknął. Ten killer NIC rzeczywiście jest drogi, ale jeżeli odciąża tak znakomicie procka z obsługi sieci myślę że wart jest zainteresowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 CI ktorzy smieja sie z dobrej karty sieciowej niech zapoznaja sie z tym: http://www.gdhardware.com/hardware/network.../review/006.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Patrzac po testach, to za ta cene, to ja juz wole kupic sobie szybszego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Szkoda że ta karta nie jest przeznaczona do slotu pcie najlepiej 4x.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) No dobra ale kto bedzie kupowal to cudo majac slabego kompa ? Jaki pr0 gamer w USA nie ma dzis C2D i innych wynalazkow ? EDIT Zapewne wchodza oplaty za patenty na PCIX a na PCI juz dawno wygasly wiec jest to darmowa technologia . Taka moja zlota mysl :lol: Edytowane 14 Września 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 CI ktorzy smieja sie z dobrej karty sieciowej niech zapoznaja sie z tym: http://www.gdhardware.com/hardware/network.../review/006.htm Ale nie za te pieniądze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ale nie za te pieniądze icon_wink3.gif Dokładnie, przecierz kto ze zdrowym rozsądkiem da za sieciówke 280 USD :lol: Z ceną to troche przesadzili, wiedząc że zwykła sieciówka kosztuje bagatela 15zł :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja dostalem w gratisie, zintegrowana. :lol2: Pro gamer, ktory zyje z grania raczej sobie to kupi, czemu nie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 wg mnie dla normalnego usera to przesada, ale jesli ktos pracuje w sieci gdzie leca gigabajty danych to taka sieciowka moze sie przydac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) ale jesli ktos pracuje w sieci gdzie leca gigabajty danych to taka sieciowka moze sie przydac :]tja... zwykły d-link starczy... jakbyś miałzintegrowną to by zmulało ale jak masz byle jaką w porcie pci to już inna sprawa :] a propos jeszcze tego testu: http://www.gdhardware.com/hardware/network.../review/006.htm , który ktoś wesoło podał tja... obiektywy to on jest jak karma mać... nForce i killerinc... a czemu niema jakiejś zwykłej sieciówki do porównania? myślę, że wyniki były by wtedy jak u killerinca. No cóż trzeba nakręcić rynek... Edytowane 17 Września 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Ciekawe, kiedy to cudo będzie dostępne u nas =] Chętnie porównałbym na łamach portalu z jakimś produktem do 50 zł. Tak, jak ktoś już wcześniej wspomniał - PARANOJA Edytowane 26 Września 2006 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 hmmmm... przyznam szczerze, że czekam na jakiś normalny test, w którym luzie od killerinca nie mają nic do gadania (bo napewno musieli mieć w teście nForce vs killer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...