Skocz do zawartości
Engineer

Jaki Blok Na X1900xtx

Rekomendowane odpowiedzi

A ja czekam na cos takiego http://ekwaterblocks.com/shop/product_info...39397aaf80fa264 (w sygnaturce już jest :-) narazie na tym co mam jest 41 stopni w stresie.Może dzisiaj dojdzie,mam nadzieje że sie sprawdzi.

Ok doszedł i temp.w stresie 43*C. W obiegu jeszcze FX55@2.8Ghz 46*C i chipset.

A oto zdjęcie bloku w akcji http://img241.imageshack.us/my.php?image=blokgrafa006py1.jpg

Edytowane przez m@rcinpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dawno nabylem szafira x1900xtx i od razu kupilem do niego blok innovatek'a - Cool-Matic. Musze powiedziec ze spisuje sie bardzo dobrze. W idle mam 32 stopnie, w stresie 40 stopni. Wiec jesli ktos rozpatruje zakup tego bloku - to polecam jak najbardziej.

A tak wyglada na grafie:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę zakładać nowego wątku skoro już ten figuruje

szybkie pytanko czy Abadon Lite 3 NB nadawałby się na chłodzenie dla 7600GS (Galaxy 0.08mm). A w niedalekiej przyszłości X1950XT@XTX grzałka deczko większa i tak się zastanawiam czy dałby radę.

Co do pamięci na Radku czym je chłodzić są jakieś bloczki w dobrej cenie inne niż ten aluminiowy Zalman bo jakoś nie chcę się pchać dla jednego bloku w ALU. Wiem że istnieje wersja X1950XTX od MSI z radiatorkami na pamiątkach (drugi post w wątku zdaje się to potwierdzać) choć to są chyba Thermaltaki BGA Cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi