forest kila zbila Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 hejka mam małą prośbę od znajomego, na codzień nie zajmuję się niczym choćby zbliżonym więc zawczasu pytam :) sprawa jest prosta - w biurze do jednego telefonu każdemu daleko ;) potrzebna będzie centralka umożliwiająca przełączanie na konkretny telefon, z centralką max do 4 słuchawek, najlepiej jeszcze (nie wiem czy to jest możliwe ;)) gdyby obeszło się bez ciągnięcia kabli (tj od centralki do aparatu in air ;]) jak to rozwiązać, co kupić, na co zwrócić uwagę, co jeszcze powiniennem wiedzieć koszta: dodatkowych aparatów nie licze, centralka nie wiem co ile jest warte ;) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 wiekszosc telefornow bezprzewodowych ma mozliwosc pracy w intercomie wiec chyba nie ma wiekszych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Zainteresuj się Siemens Gigaset. Mam do tego fona domeldowane dwie słuchawki i jeśli jest zasięg to rozmowy to pomieszczeniach można prowadzić rozmowy wewnętrzne do 50mi około 150 na zewnątrz. Wadą jest to, że jest tylko jedna linia tel. Ale Siemens ma także profesjonalne rozwiązania Edytowane 15 Lipca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 hm ok ale - jak wygląda przełączanie na takim zestawie ? ;) prosze zaczekać, przełączam:) [...odbierz telefon..!] ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 jakie przelaczanie ? jak dzwoni ktos do Ciebie to wszystkie sluchawki dzwonia, mozliwe sa takze rozmowy pomiedzy sluchawkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 ok :) ale wyglądać to ma tak, że rozmowy odbiera jedna osoba (dzwoni jeden tel), potem przełącza ew. na inne i wtedy dzwoni ten na który się przełącza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 I tak wyglada - odbierasz, przekazujesz rozmowe do wybranej sluchawki i sie rozlaczasz. W tym czasie wybrana sluchawka dzwoni, a osoba na drugim koncu linii slucha muzyczki :) Problem jest tylko taki, ze w pierwszej chwili jak ktos zadzwoni to dzwonia wszystkie sluchawki dopoki ktos nie odbierze. Przymajmniej tak jest w mojej wersji, juz niezbyt nowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 dobra jestem przekonany, tak to powinno wyglądać ;) pewnie już ostatnia prośba - linki, co dokładne kupić ?;) baza (tj tel) + 2 słuchawki ?? (docelowo mają być 4 słuchawki, tj 3 luzem i jedna z bazą ;)) gdzie mozna to kupić tanio ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 znajomy kupil (nie wiem czy w Polsce) zestaw Siemens Gigaset - matka + dodatkowa sluchawka (lacznie 2 sluchawki + matka + ladowarka), ale mowil ze mogl tez kupic po promocyjnej cenie same sluchawki z ladowarkami. o cenach nic nie mowil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jak zwykle Allegro prawde powie: http://allegro.pl/search.php?string=siemens+gigaset ;) Poza Siemensem zainteresuj sie ogolnie telefonami DECT - wiekszosc tego typu rozwiazan powinna spelniac Twoje wymogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Hmmm Ja bym jednak polecił centralke w przypadku takiego biura, u nas w biurze jest taka: http://allegro.pl/item115338520_centralka_..._clasic_12.html ma to taką zaletę, że można po pierwsze i najważniejsze przełączać rozmowy czyli podstawa 2ga sprawa to osobny kanał dla faxu czyli ktoś sobie dzwoni a odbierasz i jeżeli chce wysłać fax to przełączasz na fax jakie zalety jeszcze… możliwość prowadzenia bilingów (każda linia wew. osobno, stawianie taryfikacji i takie tam) możliwość blokady połączeń z wybranymi numerami, można sobie też poustawiać godziny w jakich dana liniia ma dzwonić np. u mnie jest tak, że centralka wszystkie poł. Przychodzące w godzinach pracy biura kieruje właśnie tam… natomiast po godzinach pracy czy w weekendy połaczenia kierowane są na pomieszczenia mieszkalne… nie musisz też kupować nowych aparatów tel. bo można wykorzystać to co się już ma. Dużą zaleta centrali jest też możliwość ustawienia kierunków wewnetrzych czyli ktoś do Ciebie dzwoni i słyszy komunikat „wybierz 21 połaczsz się z… wybierz 22… fax 26” itd., Moim zdaniem taka centralka ma o wiele większe zastosowanie a możliwości ustawień jest naprawdę multum, można nawet sterować bramami czy dzwonkami, możesz sobie ustawić pobudkę hehe a wszystko to przy pomocy kompa, podpinasz centralke do kompa i ustawiasz jak Ci się podoba… więcej: http://www.platan.pl/prod_classic12.html no "-" to kabelki ktore trza pociagnąć... ale myśle, że to nie problem... wiekszość biur, zakłądów działa wąśnie na centralach tego typu. Edytowane 18 Lipca 2006 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...