pl00b00 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 mam lan 10 mb i qrcze wielkiego buraka. jak chce cos sciagnac od kogos z lana to sciaga sie cholernie dlugo. ostatnio znaki 750 mb sciagaly mi sie 2 godziny. inni jak ssaj odemnie to filmy w gora pol godziny zasysaj. sprawdzalem jusz wiele systemow 95/98/me/2000 i zawsze ta samo. najnowsze stery do sieciowki (surecom ep 320 xr) full duplex i bez i q-pa.nic. wie ktos co moze byc tego przzcyna ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 jak na mnie to kabelek jest albo źle zaciśnięty albo nie w standardzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 a czy przypadkiem przewody nie ida w poblizu (albo wzdluz) lini 220V ?? mzoe mijaja jakis transformator NW po drodze ?? to tez moze wprowadzac zaklocenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x00cl Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 No cos z tym kablem jest nie tak! Mialem podobny problem i wina byla w kablu, (wtedy jeszcze BNC nie wiem jak jest u Ciebie) bo na wyjsciu karty bylo 50 ohmow a kabel nie byl w standardzie no i cuz..stawial osty opor...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 mam siec robiona przez firme ktora mi net dostarcza, wiec watpie zeby byle jakies problemy z kablem. wszyscy na tym samym jada i u nich jest ok. wejscie na sieciowke to o ile sie nie mylke rj 45 ( w srodku wejscia kabelki mam zgniecienoe :P w nast sposob, patrzac od strony konca kabla i gory(tego dzyndzla) : bialy| pomaranczowy | bialy | niebieski | bialy | zielony | bialy | brazowy |. wszystko chodzi dobrze tylkoten lan nie. przewody elektryczne nie sa blsiko (zreszta zmienialem jusz uklad kabla z setki razy) a kbel nie mija zadncych skrzynek z prodem (:P). u sasiada obok lan chodzi spox (drzwi w klatce wiza wi). sprwdzalem jusz tez opcje d-u-p-l-e-x i ful d-u-p-l-e-x i nic to nie daje. (sory za spacje pomiedzy znakami ale jak napisze dupleks to ciacha) aha i jak by to cos pomoglo to kabel mam opisany tak: xlan-200 u/utp cat53 iso/iec 11801 pmd-p/n 25023 1352 speedlan 00977m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 wiesz co!!!jakoś mi się nie widzi ten kabelekpowinien być zaciśnięty tak jak na tej stronce...pewnie wasza sieć śmiga na 10M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 eee nie wiem co z tym nie tak jusz kable sa dobre tak samo jak na tej stronie (t56b). siec ma 10 m jak jusz pisalem wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 zanies skrzynke do sasiada, podlacz lan i sprawdz ;] moze masz ogranicznik na twoje ip zalozony na serwerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 A skąd ciągniesz - zawsze od tego samego gościa czy masz problem z ciągnięciem od wszystkich? Może ten gość od którego ściągałeś ma jakieś ograniczenia. Ewentualnie jakieś kolizje w sieci - wyróżniasz się kartą sieciową - czy wszyscy mają to samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 jak lacze sie z roznymi ludzmi to tak mam. ze wszystkimi. odemnie ssaja normalnie. sieciowki 80% ma jednakowe bo dostala od firmy w cenie za instalacje neat sa to surecom ep 320x-r. a ana neta nie ma ogranicznikow bo wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 na 90% kabelek od ciebie do switcha/huba walnięta jedna para, niech firma sprawdzi, albo zrób to sam jeżeli masz dostęp do testera sieciowego i switcha/huba dla nich takie sprawdzenie to powinno być 5 min roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 oka sproboje. ale nie masz moze jakiegos linka lao nazwy takiego programiku? bo za bardzo im nie ufam wole miec pewnosc sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Ten testerek to jest takie urządzonko, z jednej stronki kabla zakładasz terminator, a z drugiej tester wciskasz przycisk i za 5s wiesz już wszystko. Najtańsz z tego co wiem koszyuje coś w granicy 300zł. Firma która ci to zrobiła musi posiadać taki bajerek, więc lepiej zadzwonić!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 hehe ale wtopa z tym programikiem :oops:. jutro z ranca jak tylko otworza zadzwonie zeby przyjechali i sprawdzili. zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LT Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 jestem ciekaw jak bardzo będą chętni do takiej wycieczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 31 stycznia dzisaij dzwonilem 6 razy i za kazdym mowia ze wlasnie ktos pojechal do mnie. ja jakos nie widzalem hyba slepy jestem :evil: . zadzwonilem po raz siudmy spierdz... opieprzylem :P ich jak tylko umialem najlepiej (darlem sie do telefonu jak glupi :twisted: ) to powiedzieli, ze dzisiaj jusz nie zdaza bo gdzies awarie mieli. jutro wykonam ostani telefon i jak nikt nie przyjdzie to ja sie tam wybiore prosto do szefa ( a on to jusz wie jaki jestem :twisted: ). i to ma byc usluga za ktroa bule cezkie peniadze. a najlepiej ze do mnie od ich sklepu jest kilometr :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 jak już przyjadą to patrz co robią, bo jak ich znam to powiedzą że wszystko z kablami jest o.k :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 wiem wiem za kazdym razem jak dzwonilem to mowilem zeby z testerkiem przyszli, bo dabile mi mowli ze jak pingi chodza to wsio jest w porzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 no wiec oto dalsza czesc moich przygod. kable przetestowac im sie nie chialo nie wiem czemu a dzwonilem i w koncu mam jusz dosc kiedy indziej sprobuje | ale uwaga tera big LOL ze wzgledu na moje marudzenie ludki przyszli i wymienili nam huba na switcha d-linka :D widac ze transferki sie poprawly i wsio jakby szybciej chodzi. ale tego kabla stestowac im i tak nie odpuszcze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 na moje oko to kabelek ale też gniazdo w hubie mogło być uwalone a kabelek to sam sobie sprawdz kup gniazdko pozwieraj w nim kable parami i na drugim końcu sprawdzaj byle jakim miernikiem czy jest ok można też om zmierzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jest problem nie m dostepu do switcha bo zamkniety w skrzynce ( 100 razy lepszej niz tepsy lol) na klucz. tak wiec musze poczekac na mych fach majsterow :evil: . a tak do porownania ile wam sie sciga film zaluzmy 700 mega na lanie 10 mb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 chyba ze do twego manewru nie cza miec dotepu do switch (huba) ??? mozna troszke dokladniej :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 jest problem nie m dostepu do switcha bo zamkniety w skrzynce ( 100 razy lepszej niz tepsy lol) na klucz. tak wiec musze poczekac na mych fach majsterow :evil: . a tak do porownania ile wam sie sciga film zaluzmy 700 mega na lanie 10 mb ?? a wiec tak mam LAN na BNC na windowsie 98 mialem transferki 950 - 1050 kb/s i 700 MB w ok 15 minut na win2k (nie wiem za holere dlaczego juz wszystko sprawdzalem ) transferek mam 750 - 850 kb/s i 700 MB w prawie 20 minut to bylo dla porownania dla Ciebie a moze ktos wie skad taka rozbieznosc w transferach obojetne czy sterownik microsofta czy realteka czy full czy half duplex (ale po co full na BNC ?) ping i na 98 i win2k mam 0 - 1 ms moze win2k specjalnie zostawia jakis kawalek pasma wolny zeby jeden komp podczas ssania filmu (tu chodzi glownie o sieci BNC) nie zapychal w cholere calej sieci ?? ale takiej funkcji nigdzie nie znalazlem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no to masz fajnie ja wczoraj film 700 mega kumplowi uploadowalem i wysykako mi 1,5 godziny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...