Skocz do zawartości
Hans

Problem z zasialczem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pacjent to co ponizej

Objwy : slucham sobie winampa nagle wyrzuca jakis blad ze za malo zasobow bbla bla bla i winamp robi zwis - muza leci dalej winamp nie odpowiada. Mysle trzeba zrestartowac - inne aplikacje tez wisza .. . Daje uruchom ponownie -> nie masz uprawnien? <- no to reset z guziczka i nagle schody. (Nie mam podpietego pc spikera) Z glosnikow (via karta dzwiekowa) zasowaja jakies piski (zalatywalo to morsem)i nic nie podnosi sie ;-O. No to off/on bios checksum error ??! default settings. ustawiam w biose normalne ustawienia wszystko na maxa asekuracyjnie. Laduje sie win2k bsod no to reset i znowu bsod. off/on Windows laduje sie juz przeszedl do takiej graficznej "planszy" w polowie ladowania zwis. Ok kolejny off/on w biosie vcore w dool -0,050. Win zaladowal sie z wylaczona jedna sieciowka(wlaczylem zrestartowalem dziala...) Teraz pytanie o co biega ?

Zasialcz nowy juz w drodze :lol: ... napiecia wg speed fana 3,3-(3,15-2,99!!) 5-(4,68-4-92) 12-(11,73-12,22) - codegen :evil: 300w w biose 3,3-3,15-3,17 , 5-(4,6-4,8 ) Temperatura chipsetu 35C , proca 45C . Powiedzcie prosze ze to przez zasialacz .... ;-) ktos mial cos podobnego dodam ze na plycie sa 2xlan 1xscsi i to co nizej aktualnie bez WD20gb :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zasadzilem sie na 3,3 V na wtyczce i tak normalnie full idle w windzie jest 3,25 odpalilem 3dmarka zaczelo skakac jak szlaone 3,25-3,15 ale to byl bardzo krotki pomiar ... (podczas wyzej opisanej zwiechy mp3 lecialo z cd - teraz odlaczylem cd i obnizylem vcore ) drugi test napiecie nagle spadlo do 2,88 doslownie na ulamek sekundy ?!? speedfan zanotowal 2,99

zwisu nie bylo (3dmark+scan nav) :-o chyba potrzebuje zasialcza .. Mozliwe ze przy takim spadku nie bylo zwisu ? (duron wymiata teraz na 1200 .. )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh dzieki chieftec juz zamowiony czekam tylko na dostawe :) pooki co to chyba bede raczej w idlu pracowal ;-)

Tylko zastanawia mnie to piszczenie z glosnikow co on mi chcial powiedziec moze to byly przeklenstwa mobo na zasilke :)))

ok thx za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...