Skocz do zawartości
Krzysg4

Liga Światowa 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Zespoły:

Grupa --- A ---

1. Polska

2. Japonia

3. Serbia i Czarongóra

4. USA

Grupa --- B ---

1. Argentyna

2. Brazylia

3. Finlandia

4. Portugalia

Grupa --- C ---

1. Chiny

2. Francja

3. Rosja

4. Włochy

Grupa --- D ---

1. Bułgaria

2. Egipt

3. Korea Południowa

4. Kuba

Po pierwszych dwu spotkaniach z USA jesteśmy na 1 miejscu w grupie (4 punkty), na 2 jest Japonia (3 punkty), później Serbia (3) i USA (2). Dla mnie LŚ to bez wątpienia impreza roku i nawet mundial jej nie przebije. Specjalnie wstałem o 2:50 na mecze polaków i musze powiedzieć że warto było. Po dzisiejszym meczu troche obawiam sie o Murka bo miał 3 niecelne zbicia po rząd co mu sie raczej nigdy nie zdarzało no i niestety Mariusz Wlazły też dzisiaj nie zabłyszczał, ale ogólnie mecze świetne (morze piłkarze powinni wziąć przykłąd z siatkarzy).

W innych grupach: Brazylia wygrała z Argentyną 3:0, Finlandia 2 razy "rozwaliła" Portugalie po 3:0, Francja wygrała z Rosją 3:2, a Włosi roznieśli Chińczyków 2 razy po 3:0. W grupie D Korea przegrała podwójnie z Kubą (1:3 i 0:3), a Bułgaria pokonała w 3 setach Egipt.

Zapraszam do dyskusji, pozdrawiam !!

Edytowane przez Krzysg4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nerwowy tez...;]

Zwlaszcza Pan Murek, jakze wielbiany przez co poniektorych (nie wiem w prawdzie za co :| )

Po 2-3 blokach koles przestaje grac, kombinuje, plasuje, myli sie.

W naszym zespole brakuje odbioru i osob potrafiacych grac w polu. Wiekszosc potrafi poprostu przywalic w pilke i to wszystko. Nie na tym ten sport jednak polega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No odbiór to podstawa bo po dobrym odbiorze można przeprowadzić szbką akcje. Ale zagrywka też leży :/ na amerykanów to może wystarczyło ale na serbie czy rosje na pewno nie wystarczy. Wlazły świetnie serwuje powinien tylko poprawić celność, Murek też potrafi dobrze serwować. Sumując, rozegranie, atak, blok mogą być, ale do poprawy przyjęcie i zagrywka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I gra w polu. Na bloku nie lapia tak czesto jak powinni. W koncu jestesmy jednym z najwyzszych zespolow. Nasz rozgrywajacy (Zagumny) ma 202cm. Mimo to skutecznosc nie jest zbyt dobra.

Szczerze powiem ze obawiam sie meczy z Japonia.

Zaczynaja naprawde fajnie grac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan

co to znaczy ze fajnie graja? i gdzie ich mozna zobaczyc w akcji?

a co do naszych graczy to oczywiscie szwankuje zagrywarka i odbior. i tak sobie myslalem ze nasza zagrywka jest taka jaka jest bo nasz trener po prostu nie ma cojones. z calej naszej kadry mocno serwujacych z wyskoku to tylko nie widzialem gumy i plińskiego (no i oczywiscie libero ;]). lozano i swiderek mowia jak to cwicza zagrywke. przychodzi mecz i co? reki przy zagrywce nie zwalniaja tylko wlazly (ktoremu wychodzi 1 zagrywka na 5(?) ), murek i szymanski, co jest oczywiscie za malo (bo wychodzi, ze na parkiecie tylko dwoch ryzykuje) i moje hipotezy sa takie:

1. oni po prostu nie umieja serwowac i dlatego nie "ryzykuja" zagrywka, lub trener im nie pozwala widzac jak serwuja na treningach

2. nasz kołcz nie ma cojones i nie potrafi wlac w naszych zawodnikow pewnosci siebie, ktora to tak bardzo jest potrzebna przy zagrywce

aha i jedno co mnie denerwuje w swiderskim: gosc jest niesamowity, potrafi zdobyc pare pkt z zagrywki, prawie 20 w calym meczu, skutecznosc 80%, a czesto ma prosta pilke sytuacyjna na palcach i jej nie moze dobrze dograc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagumnemu zagrywke można wybaczyć bo:

1. Czasami stanowi problem w odbiorze.

2. W każdej drużynie jest zawodnik który tak lekko serwuje (nawet w Brazyli i Rosji). Problem w tym że w tych drużynach 4 zagrywa mocno i ryzykuje, a np. tylko 1 zagrywa tak jak Zagumny, a u nas 2 ryzykuje, 2 średnio i 1 słabo.

Naszych stać na świetną gre przecież nie tak dawno odesłali Brazylie do domu bez straty seta i nawet z Ruśkimi wygrali 3:0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z onet.pl

To, co działo się dziś pod kasami łódzkiego MOSiR jak żywo przypominało sceny z dawno już minionych czasów PRL. Ogromna kolejka, awantury, kłótnie - pisze serwis reprezentacja.net.

Wszystko przez to, że chętnych było o wiele więcej niż biletów na mecze Ligi Światowej Polska - Serbia i Czarnogóra.

Kasy miały zostać otwarte przed godz. 10:00, ale sprzedaż ruszyła trochę wcześniej. Już od wczesnych godzin rannych przed halą ustawiali się chętni na zakup biletów.

Na czwartkowej konferencji prasowej poinformowano, ze w sprzedaży będzie ok. 300 biletów na sobotni mecz i ok. 1300 na mecz niedzielny. Kibice stojący w długiej kolejce nie tracili nadziei, że biletów wystarczy. Atmosfera znacznie się popsuła, gdy wyszło na jaw, że nie ma żadnych ograniczeń w sprzedaży biletów i niektóre osoby kupują ich po... kilkadziesiąt. Zaczęły się kłótnie i przepychanki, na miejsce przyjechały patrole policji, których widok uspokoił bardziej zniecierpliwionych kibiców.

Edytowane przez Cortezon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba po prostu wybudowac wielka hale naradowa, gdzie rozgrywalibysmy mecze siatkowki, taka na 15 tys ;] a nie np. hala na podpromiu niedaleko mnie - jedna z najnowoczesniejszych hal w polsce, a pojemnosc to w porywach 5 tys ... smiechu warte

@Krzysq4

zgadzam sie z toba w pelni. jakby 4-5 bilo mocno nie bylo by zadnych dyskusji nt. zagrywki gumy

@jonathan

dla mnie swiderski to jednak najlepszy przyjmujacy w polsce na chwile obecna, ale to co robil w serbii z niektorymi pilkami sytuacyjnymi to doprowadzalo mnie do wscieklizny, ale ten problem wydaje mi sie ze lezy w psychice. mam nadzieje ze w polsce to juz mu sie nie bedzie przytrafialo :]

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba po prostu wybudowac wielka hale naradowa, gdzie rozgrywalibysmy mecze siatkowki, taka na 15 tys ;] a nie mp. hala na podpromiu niedaleko mnie - jedna z najnowoczesniejszych hal w polsce, a pojemnosc to w porywach 5 tys ... smiechu warte

Hala MOSiR w Lodzi miesci 8-9 tysiecy i jak na standardy europejskie jest ona dosc duza. Bylem w 2003 roku na meczu LS Polska - Hiszpania i atmosferka byla znakomita. A bilety trzeba bylo zamawiac przez internet bo na kilka dni przed spotkaniem tylko nieliczni mogli je nabyc (najbardziej wytrwali i zdeterminowani). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to na tym MOSiRze w Lodzi beda mecze z Serbia i Czarnogora? mi sie cos wydawalo ze hala w Lodzi to jest na 5-6 tys no ale skoro miesci prawie 9 tys to git :] ale mnie dziwi jedno. hala na podpromiu jest jedna z najnowoczesniejszych, jesli nie najnowoczesniejsza hala sportowa w Polsce, a miejsc jest niecale 5 tys ... jak na taka hale to powinno byc 8-10 tys miejsc

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to na tym MOSiRze w Lodzi beda mecze z Serbia i Czarnogora? mi sie cos wydawalo ze hala w Lodzi to jest na 5-6 tys no ale skoro miesci prawie 9 tys to git :] ale mnie dziwi jedno. hala na podpromiu jest jedna z najnowoczesniejszych, jesli nie najnowoczesniejsza hala sportowa w Polsce, a miesc jest niecale 5 tys ... jak na taka hale to powinno byc 8-10 tys miejsc

U nas w kraju tak niestety jest. Najpierw jest jeden projekt , pozniej okazuje sie, ze nie ma pieniedzy i z czegos trzeba zrezygnowac wiec jest drugi projekt przewaznie z okrojonymi trybunami. Jak sie jeszcze okaze za droga inwestycja to i trzeci projekt sie znajdzie ucinajacy cos jeszcze. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narzekamy na siatkarzy, a w rankingu wyżej stoją niż nasi zafajdani "footbolejros gwiazdoros". Wiadomo nie można wygrać ze wszystkimi, ale imo każdy zespół jest w naszym zasięgu. Tylko u nas, coś jak zawsze jest nie tak. A to zagrywka nie wychodzi, a to odbiór. Trzeba ostro trenować, trenować i jeszcze raz trenować, aby wyeliminować te błędy. Poza tym trzeba do końca walczyć, nie odpuszczać i zachować zimną krew. Wierzę, że na MŚ się odnajdziemy, bo mamy dobry zespół. LŚ nie traktujmy jako najważniejszą imprezę, wiadomo to jest przetarcie do MŚ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Spylon

polacy na wszystko narzekaja ;] a w siatkowce to jestesmy w czolowce i wlasciwie to tylko brazylia nie jest w naszym zasiegu. ona wlasciwie nie jest w nikogo zasiegu :D

a co do lś to wszyscy mowia ze to impreza na przetarcie, ale jakos wszyscy licza na to ze zagramy w finalach :D a tak wogole to jak bedzie wygladal turniej finalowy z 6 druzynami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej musze Cie zmartwic.

Brazylia jest dobra, ale jada ja takie zespoly jak wlsanie Serbia, Wlochy, Rosja i Polska.

Nasza druzyna jest poprostu slaba psychicznie. Jak sie cos nieudaje to oni siadaja i lamentuja, zamiast zacisnac zeby i probowac walczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi