no13 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Dwa miesiące temu kupiłem r8500le firmy Xpert Vision (250/250). Po kilku tygodniach miałem małe zwarcie w kompie i karta siadła. Oddałem do serwisu i po 2 tygodniach dostałem nową karte. Tylko że ta nowa ma taktowania 250/200 - szok. Nie będe sie fatygował już z wymianą w sklepie na inny model bo więcej zapłace za kuriera niz gdybym dolozyl sobie do firmówki. Nowa karta została oddana mi w starym pudełku, tylko nie jestem pewien czy oby napewno to byłą firma X-Vision. Karta bez problemu wytrzymuje taktowanie 275/240 - bez rzadnych artefektów. (riva_tuner) I Moje pytanie polega na tym czy bawić się we wgrywanie nowego biosu czy nie? Bo gdybym zapodał np. bios 250/250 to myśle ze też by karta wytrzymała bez problemu (chociaż nigdy nie mozna być pewnym). Można wgrać np. bios jakiegos Herculesa ? Obawy mam poniewaz na obecną chwilę tą karte traktuję jako NoName... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Przedewszystkim ja jednak bym postarał się o kartę z właściwym taktowaniem. W końcu zapłaciłeś za taką, a co do taktowania to zobacz czy karta wytrzyma 250/250 (jakiś teścik) i wtedy zobaczysz czy jest ryzyko czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 wczoraj był taki temat, w nim link i tam masz opis jak sie zabezpieczyc przed nieudanym flashem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...