Skocz do zawartości
kamerek

Plyty CDRW-nie kupujcie datex(chyba ze nowe cdrw macie :P)EO

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem 2 plyty cdrw datex 700 MB "max12" fuck!

Zakupu akurat dokonalem w Bino w Tarnowie.

Te plyty to shiiiiiiiiiiiiiit!!!!!! uzywalem 3 roznych progsów na cdrec(fireburner, clone, nero) samsung 208b , nie da sie nic nagrac!! nie da sie ich wyczyscic, nero rozpoznaje tylko ze max speed 2x !!! Pojawia sie SCSI target error w nero, te plyty to smieci rownie dobrze mozna wyrzucic pienaiadze w błoto - dosłownie!!

Pan w Bino byl tak uprzejmy?!?(sic!) :P ze wymienil mi jedną a druga z mala ryską - powstala po wlozeniu do napedu - zapewne plyta pod wplywem czytajacego laser po paru razach by sie rozsypala - niestety nie, a jaki byl zdziwiony ze plyty zle .

Powód - niekopatybilnosc starego sprzetu a 2 sprawa feralne cd sie udaly .

koniec

dodam ze w nagrywarce mojej od roku eksploatuje bez problemow cdrw bestmedia i sa juz okropnie porysowane, ale nie ma z nimi zadnych problemow!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie to wplyw cdrw multispeed + nagrywara

cholerka, to nie zmienia faktu ze plyta wyjechla po paru sekundach z anpedu z ryskami podczas gdy inna cdr bez zadrapania i to wiele razy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam CDRW Datex 10x juz pare miesięcy i na razie nie robi problemów.

Nagryware mam taka jak w podpisie. Dodam że kumplowi w liteonie dwa datexy po prostu pękły.

Moja na razie się trzyma-najprawdopodobniej trafiłeś na słabe egzemplarze. Kiedyś kupiłem CDR akkos max 24x(10 sztuk) i nagrywały się szybciej w trybie 16x niż na 24x. Jak dawałem 24x to nagrywara przy okazji wydawała dziwne dźwięki- coś w stylu upadającej szpilki na szkło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tak starego napedu to potrzeba plytek rw speed x 4 max . HS nagrywaja sie tylko i wylacznie w napedach ktore maja zapis rw powyzej 4x. Po prostu hs jest niekompatybilne z napedami dla ktorych 4x to max dla rw. Wiec nie plytki kichowate tylko po prostu to se ne da ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tak starego napedu  to potrzeba plytek rw speed x 4 max . HS nagrywaja sie tylko i wylacznie w napedach ktore maja zapis rw powyzej 4x. Po prostu hs jest niekompatybilne z napedami dla ktorych 4x to max dla rw. Wiec nie plytki kichowate tylko po prostu to se ne da ;-)

I odwrotnie, niestety - plytek x4 max na nagrywarce cdrw x24 nie nagrasz

ja wlasnie sprzedalem na allego kilka moich starych, ale dobrych plyt x4 max - niech sie jeszcze komus przydadza :)

BTW, Hans, jakim cudem masz 382 MB RAM? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec 2 mb strajkowalo (trudne wrunki pracy) bo im sie zasialcz nie podoba ;-) ale juz obiecalem ze niedlugo dostana lepszy wiec odstapily od planu strajku i juz sa uwzgednione :) thx za zwrocenie uwagi :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tak starego napedu  to potrzeba plytek rw speed x 4 max . HS nagrywaja sie tylko i wylacznie w napedach ktore maja zapis rw powyzej 4x. Po prostu hs jest niekompatybilne z napedami dla ktorych 4x to max dla rw. Wiec nie plytki kichowate tylko po prostu to se ne da ;-)

z jednej strony se nie da, a z drugiej fakt moze jakies slabe bo zaczela sie rozsypka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...