Kicha Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Witam mam pytanie takie jak w temacie co lepiej kupic czy selekcje Venice 3000+ ,ktory idzie na 2.7 MHz przy nap 1.4 czy moze ze sklepu pierwszy lepszy model BOX San Diego 3700+ i sprawdzic jakie sa jego mozliwosci w OC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) Ja bym brał San Diego. Aby trafić na padake trzeba mieć niebywałego pecha. Edytowane 16 Lipca 2006 przez Amarith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Hmm jeśli idzie faktycznie na 2,7 MHZ to lepiej weź Pentium 100 :wink: A tak na poważnie to lepiej San Diego 37oo+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Bez gadania 1mb cachu czyli 3700+ a teraz żadako spotkasz padake która robi poniżej 2,7 ( tylko of couse nie na def.) a jak by poszedł 3ghz na a/c to nie była by nowośc ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Na prawde warto dopłacić chociażby za ten cache :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Sądzę, że lepiej kupić SanDiego3700+. Powinien spokojnie polecieć na ok. 2.8GHz~1.5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Oik dzisiaj zamowilem San Diego + Scythe Ninja Plus + Seagate 320 GB i AS5 mam nadzieje ze tylko moja zasilka z podpisu uciagnie to wszystko :) :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Oik dzisiaj zamowilem San Diego + Scythe Ninja Plus + Seagate 320 GB i AS5 mam nadzieje ze tylko moja zasilka z podpisu uciagnie to wszystko Powinno byc OK :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Oik dzisiaj zamowilem San Diego + Scythe Ninja Plus + Seagate 320 GB i AS5 mam nadzieje ze tylko moja zasilka z podpisu uciagnie to wszystko :) :-| No z tym AS5 to zasilak moze miec problem :D Dobry wybor. tak na marginesie co zrobiles Venecji??:> PS Sorry za nutke sarkazmu w mej wypowiedzi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 :D w innym watku juz pisalem ale moge napisac ponownie. Czyscilem wentyla BOX'owego ale podczas wyciagania wyszedl razem z prockiem wiec po powrocie z roboty tak o 23 postanowilem wlozyc to spowrotem ale nie odpialem zabezpieczenia i wepchnalem na sile procka :mur: :oops: i pogialem nozki. Podczas proby prostowania odpadly dwie :(. IDIOT ze mnie ale jak to mowia Polak potrafi :oops: :lol: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Dokleje sie do tematu. A co lepiej San diego 3700 czy X2 3800 (albo jakis wyzszy), lub moze jakiego Opterona w to miejsce?. Generalnie na komputerze aplikacjami, ktore najbardziej potrzebuja "mocy" sa gry. Mi wystarcza to co mam obecnie (barton 2600@3200), choc czasem potrafi zlapac "czkawke", jak dziala CAD i winamp. Nie mniej, ktory z w/w prockow najlepiej spawdzil by sie w grach?. Na wydanie mam powiedzmy +/-1000PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Dokleje sie do tematu. A co lepiej San diego 3700 czy X2 3800 (albo jakis wyzszy), lub moze jakiego Opterona w to miejsce?. Generalnie na komputerze aplikacjami, ktore najbardziej potrzebuja "mocy" sa gry. Mi wystarcza to co mam obecnie (barton 2600@3200), choc czasem potrafi zlapac "czkawke", jak dziala CAD i winamp. Nie mniej, ktory z w/w prockow najlepiej spawdzil by sie w grach?. Na wydanie mam powiedzmy +/-1000PLN. Na razie malo gier uzywa 'wielowatkowosci', ale niedlugo powinno sie to zmienic. Do Crysisa rekomendowany jest proc dwurdzeniowy (jeden rdzen ma odpowiadac za fizyke). Jezeli kupujesz procka na przynajmniej dwa lata to imo X2 bedzie duzo lepszym wyborem. ;) Edytowane 17 Lipca 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) :D w innym watku juz pisalem ale moge napisac ponownie. Czyscilem wentyla BOX'owego ale podczas wyciagania wyszedl razem z prockiem wiec po powrocie z roboty tak o 23 postanowilem wlozyc to spowrotem ale nie odpialem zabezpieczenia i wepchnalem na sile procka :mur: :oops: i pogialem nozki. Podczas proby prostowania odpadly dwie :(. IDIOT ze mnie ale jak to mowia Polak potrafi :oops: :lol: :mur: :mur: jesli uszkodzenie jest tylko tego typu mozna latwo odratowac proca jesli tylko nozki nie sa gdzie na maxa w srodku wepchniete ;] chyba chciales powiedziec z powrotem 2230723[/snapback] Bez gadania 1mb cachu czyli 3700+ a teraz żadako spotkasz padake która robi poniżej 2,7 ( tylko of couse nie na def.) a jak by poszedł 3ghz na a/c to nie była by nowośc ... :) :mur: 2230740[/snapback] Na prawde warto dopłacić chociażby za ten cache :) szkoda ze to ma marginalne znaczenie .... Edytowane 17 Lipca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 ... choc czasem potrafi zlapac "czkawke", jak dziala CAD i winamp. ... Teraz warto wziąć dwa jajka. Komfort pracy nieporównywalny, a gry również zrobią pożytek w najbliższym czasie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 :D w innym watku juz pisalem ale moge napisac ponownie. Czyscilem wentyla BOX'owego ale podczas wyciagania wyszedl razem z prockiem wiec po powrocie z roboty tak o 23 postanowilem wlozyc to spowrotem ale nie odpialem zabezpieczenia i wepchnalem na sile procka :mur: :oops: i pogialem nozki. Podczas proby prostowania odpadly dwie :(. IDIOT ze mnie ale jak to mowia Polak potrafi :oops: :lol: :mur: :mur: Hmmmmmmmmm Ale moze jest do uratowania!!!!!! Kup starego procka i idz do zlotnika powinien to naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 a po co starego ? ten wystarczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 mu chyba chodzilo o to zeby nozki miec ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 mu chyba chodzilo o to zeby nozki miec ;] No ba zlote nozki nie sa zle :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Poszedl do specjalisty ale bez dwoch nozek bo jak wystartowaly to kto wie gdzie teraz sa :) nie moglem ich znalezc wiec moze cos wykombinuje ten magik. A jak uratuje proca to dostanie go w spadku moj brachol a ja pobawie sie San Diego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Teraz ja w sprawie dwojajowego procka, ktory bedzie moim nastepnym zakupem. Piszecie, ze X2, a co z Opteronami?. One sie roznia wiele od siebie, bo cena jest rozna w stosunku do X2 i Opteronami o podobnym zegarze (oprocz cache). Ktore z nich sa bardziej podatne na OC?. Jeszcze jedna sprawa, jako platforme na 939 wybralem Asrocka DualSata ze wzgledu na posiadanie przez niego AGP (mam Asusa AGP 6800GT 16p/6v ) co oszczedzi mi kosztow z wymiana grafiki. Czy ta plyta glowna nie ma problemow z dwujajowcami?. I jeszcze jedna sprawa, przegladalem troche (malo czasu) forum i chyba najwazniejsza sprawa przy wyborze AMD 64 to steping. E4, E6, im mniejszy tym lepszy ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...