Skocz do zawartości
Kicha

Co Lepiej Czy Selekt Venice 3000+ Czy Nie Selekt San Diego 3700+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie takie jak w temacie co lepiej kupic czy selekcje Venice 3000+ ,ktory idzie na 2.7 MHz przy nap 1.4 czy moze ze sklepu pierwszy lepszy model BOX San Diego 3700+ i sprawdzic jakie sa jego mozliwosci w OC ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oik dzisiaj zamowilem San Diego + Scythe Ninja Plus + Seagate 320 GB i AS5 mam nadzieje ze tylko moja zasilka z podpisu uciagnie to wszystko

Powinno byc OK :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oik dzisiaj zamowilem San Diego + Scythe Ninja Plus + Seagate 320 GB i AS5 mam nadzieje ze tylko moja zasilka z podpisu uciagnie to wszystko :) :-|

No z tym AS5 to zasilak moze miec problem :D

Dobry wybor. tak na marginesie co zrobiles Venecji??:>

PS Sorry za nutke sarkazmu w mej wypowiedzi :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D w innym watku juz pisalem ale moge napisac ponownie. Czyscilem wentyla BOX'owego ale podczas wyciagania wyszedl razem z prockiem wiec po powrocie z roboty tak o 23 postanowilem wlozyc to spowrotem ale nie odpialem zabezpieczenia i wepchnalem na sile procka :mur: :oops: i pogialem nozki. Podczas proby prostowania odpadly dwie :(. IDIOT ze mnie ale jak to mowia Polak potrafi :oops: :lol: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokleje sie do tematu.

A co lepiej San diego 3700 czy X2 3800 (albo jakis wyzszy), lub moze jakiego Opterona w to miejsce?.

Generalnie na komputerze aplikacjami, ktore najbardziej potrzebuja "mocy" sa gry. Mi wystarcza to co mam obecnie (barton 2600@3200), choc czasem potrafi zlapac "czkawke", jak dziala CAD i winamp.

Nie mniej, ktory z w/w prockow najlepiej spawdzil by sie w grach?.

Na wydanie mam powiedzmy +/-1000PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokleje sie do tematu.

A co lepiej San diego 3700 czy X2 3800 (albo jakis wyzszy), lub moze jakiego Opterona w to miejsce?.

Generalnie na komputerze aplikacjami, ktore najbardziej potrzebuja "mocy" sa gry. Mi wystarcza to co mam obecnie (barton 2600@3200), choc czasem potrafi zlapac "czkawke", jak dziala CAD i winamp.

Nie mniej, ktory z w/w prockow najlepiej spawdzil by sie w grach?.

Na wydanie mam powiedzmy +/-1000PLN.

Na razie malo gier uzywa 'wielowatkowosci', ale niedlugo powinno sie to zmienic. Do Crysisa rekomendowany jest proc dwurdzeniowy (jeden rdzen ma odpowiadac za fizyke).

Jezeli kupujesz procka na przynajmniej dwa lata to imo X2 bedzie duzo lepszym wyborem. ;)

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D w innym watku juz pisalem ale moge napisac ponownie. Czyscilem wentyla BOX'owego ale podczas wyciagania wyszedl razem z prockiem wiec po powrocie z roboty tak o 23 postanowilem wlozyc to spowrotem ale nie odpialem zabezpieczenia i wepchnalem na sile procka :mur: :oops: i pogialem nozki. Podczas proby prostowania odpadly dwie :(. IDIOT ze mnie ale jak to mowia Polak potrafi :oops: :lol: :mur: :mur:

jesli uszkodzenie jest tylko tego typu mozna latwo odratowac proca jesli tylko nozki nie sa gdzie na maxa w srodku wepchniete ;]

chyba chciales powiedziec z powrotem

2230723[/snapback]

Bez gadania 1mb cachu czyli 3700+ a teraz żadako spotkasz padake która robi poniżej 2,7 ( tylko of couse nie na def.) a jak by poszedł 3ghz na a/c to nie była by nowośc ... :)

:mur: 2230740[/snapback]

Na prawde warto dopłacić chociażby za ten cache :)

szkoda ze to ma marginalne znaczenie ....

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmmmmmmm

Ale moze jest do uratowania!!!!!! Kup starego procka i idz do zlotnika powinien to naprawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszedl do specjalisty ale bez dwoch nozek bo jak wystartowaly to kto wie gdzie teraz sa :) nie moglem ich znalezc wiec moze cos wykombinuje ten magik. A jak uratuje proca to dostanie go w spadku moj brachol a ja pobawie sie San Diego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz ja w sprawie dwojajowego procka, ktory bedzie moim nastepnym zakupem.

Piszecie, ze X2, a co z Opteronami?. One sie roznia wiele od siebie, bo cena jest rozna w stosunku do X2 i Opteronami o podobnym zegarze (oprocz cache). Ktore z nich sa bardziej podatne na OC?.

Jeszcze jedna sprawa, jako platforme na 939 wybralem Asrocka DualSata ze wzgledu na posiadanie przez niego AGP (mam Asusa AGP 6800GT 16p/6v ) co oszczedzi mi kosztow z wymiana grafiki. Czy ta plyta glowna nie ma problemow z dwujajowcami?. I jeszcze jedna sprawa, przegladalem troche (malo czasu) forum i chyba najwazniejsza sprawa przy wyborze AMD 64 to steping. E4, E6, im mniejszy tym lepszy ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi