Roon7 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Elo, Zmodyfikowałem kompa i zostało troche środków :wink: i teraz mam myślenice - kupić drugą grafe i cieszyć się SLI, czy może spożytkować kasę lepiej, mój konf: AMD64 3500@2700, Asus M2N32-SLI, Ram 1GB 677 i grafa 7600GT. Trochę szukałem i nie ma za wiele na temat jak sie SLI sprawdza nie w 3Dmark ale w grach, bo to własnie mnie najbardziej interesuje , czy warto, czy jest "ten kop" szczególnie w : HL2 , CS:S , F.E.A.R Oblivion Jeśli ktoś używa, testował proszę o info .. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) nie testowałem nie używam SLI ( jedyne ciekawe LSI to imo 73GT ) do fear ( do obka z resztą też ) to dokup sobie drugie giga ramu IMO :blink: i to do pojedynczego 76GT -_- http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2225635 -D3 i mało ramu jak widać :] Edytowane 16 Lipca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 nie testowałem nie używam SLI ( jedyne ciekawe LSI to imo 73GT ) do fear to dokup sobie drugie giga ramu IMO :blink: i to do pojedynczego 76GT -_- Czasem nawet 50% nie ma - lepiel lepszą grafie zakupic ......? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Dual 7600GS z Venice w Smarku 2k3 wyciaga ok 25k. Z 7600GT powinno być minimalnie lepiej. Według mnie warto :) Jeśli masz kase a teraz brakuje Ci FPSów to kupuj karte do tandemu :P Możesz sprzedać tego 7600GT i np. kupić 2x7300GT. Po OC te karty zjadają 7900GT i to za 2/3 jego ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) No właśnie w kropce jesem bo : raz poczytałem gdzieś recki, że 2x 7900GT to proc trzyma :lol: i nie fajnie by bylo wpakować kase w 2 karte i mieć zonka bo nie wiele lepiej -> reszta nie wyrabia karte pewnie jak bym sie dobrze postarał mogę wymienic B-) bo ma ledwie 2 dni, gram generalnie w CS:S i w sumie karta starcza ale wiadomo zawsze chciało by sie wiecej fps'ow :lol: tu jest porównanie 7300 SLI (podkręcane) z 7600 Dual 7300GT vs. 7600GT Edytowane 16 Lipca 2006 przez Roon7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Hmm jezeli mowimy o ostatniej odslonie countera to radzilbym skupic sie na procku i ramie zamiast 2 kartach... Sam przeciez wiesz co z fpsami robi granat rzucony na office [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon7 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 hymmm..... właśnie .... dlatego fajnie było by mieć możliwość przetestowania z wiekszym ramem , innym procem i dual grafą. Niby są testy graf, podają srednie fps, tylko jakoś nie moge znaleść testów gdzie własnie jest sprawdzony wpływ proca i pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) polookaj i sam stwierdz czy nie ma roznicy 7600 single vs SLI http://chaos.dracopc.com/recka.png niebawem moja recka na portalu mi sie wydaje ze kopniak jest konkretny Edytowane 17 Lipca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) gralem kiedys na 7600 gs sli i powiem ze wydajnosc mnie bardzo zaskoczyla... (w pozytywnym slowa znaczeniu) taka maszynka miala wydajnosc tak sama jak nie lepsza od 7800 gt (singiel) [nie jestem wstanie ocenic bo poprostu gralem, nie testowalem nic, zadne marki frapsy itp.] poprostu jednym slowem gralo sie jak zloto i naprawde konfortowo w pelnym tego slowa znaczeniu.... wiec jak nie chcesz zmieniac grafy to dokup druga i powinienes byc zadowolony... a swoja droga nie wiem dlaczego ale kiedys wszyscy mi mowili ze sli nic nie daje... wedlug mnie jest inaczej i to nie troche... edit: literowki... btw gralem na tym 7600 gs w feara i cs 1.6 :D:D:D Edytowane 17 Lipca 2006 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Elo, Zmodyfikowałem kompa i zostało troche środków :wink: i teraz mam myślenice - kupić drugą grafe i cieszyć się SLI, czy może spożytkować kasę lepiej, mój konf: AMD64 3500@2700, Asus M2N32-SLI, Ram 1GB 677 i grafa 7600GT. Trochę szukałem i nie ma za wiele na temat jak sie SLI sprawdza nie w 3Dmark ale w grach, bo to własnie mnie najbardziej interesuje , czy warto, czy jest "ten kop" szczególnie w : HL2 , CS:S , F.E.A.R Oblivion Jeśli ktoś używa, testował proszę o info .. Thx Masz juz karte teraz wyrwij tanio druga bedzie ekonomiczniej. Jest naprawde warto jezeli tubisz sobie pograc w najlepszych ustawieniach,wygladzanie ,i wysoka rozdzielczosc. podam ci pare wynikow .Na przykladzie Doom3 ustawienia na Ultra high 1280x1024 8x/16x chodzi miodzio. 3Dm06 5765 http://service.futuremark.com/compare?3dm06=373561 3Dm05 11949 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2110184 3Dm03 25552 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4858998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) podlacze sie do tematu... testowal ktos moze 7800 gt sli... bo w przyszlosci mam 3 wyjscia: kupic nowego kompa, zmienic na lepsza, kupic 2 do sli... chodzi mi o opinie kogos kto cos takiego ma albo gral na czyms takim... poprostu czy jest jakas roznica w wydajnosci czy sie nie oplaca? jak jest roznica to jaka ? co do 7600 sli to mysle ze to dobre rozwiazanie... ;] jak masz hajs to znajdz okazyjnie i kup :) pozdro Edytowane 17 Lipca 2006 przez Kiczis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 gralem kiedys na 7600 gs sli i powiem ze wydajnosc mnie bardzo zaskoczyla... (w pozytywnym slowa znaczeniu) taka maszynka miala wydajnosc tak sama jak nie lepsza od 7800 gt (singiel) [nie jestem wstanie ocenic bo poprostu gralem, nie testowalem nic, zadne marki frapsy itp.] poprostu jednym slowem gralo sie jak zloto i naprawde konfortowo w pelnym tego slowa znaczeniu.... wiec jak nie chcesz zmieniac grafy to dokup druga i powinienes byc zadowolony...Nie wiem co to był za GS, ale podkrecony 7600GT jest praktycznie tak samo szybki jak 7800GT (stock). Jesli te 2 GS były z GDDR3 to maja wyniki na poziomie 7900GTX czy Radka x1900xtx oczywiscie w wyzszych rozdzielczosciach. a swoja droga nie wiem dlaczego ale kiedys wszyscy mi mowili ze sli nic nie daje... wedlug mnie jest inaczej i to nie troche...Bo rzeczywiscie w przypadku kart z serii 6 to SLI to był kit. Dopiero w serii 7 pokazał na co go stac. Bardzo czesto na dwóch kartach uzyskuje sie wzrost wydajnosci o 70-80% (oczywisci w high deatail i resolutin). A co do samego tematu to tez kupowałbym druga 7600 i ustawiał SLI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) porównanie 7300 SLI (podkręcane) z 7600 Dual 7300GT vs. 7600GTTak, tylko, ze to jest porownanie 7300GT na kosciach DDR2. Caly szum toczy sie wokol kart na DDR3. Obecnie w sklepach mozna znalesc karty 2 producentow na DDR3: Galaxy i Inno3D (z tym drugim w Polsce bedzie problem). Ostatnio czytalem zapowiedz Gainward'a Bliss i Sparkle na lepszej pamieci, ale ceny sa z kosmosu :). Galaxy na DDR3 z czasem dostepu 1,2ns i pojemnosci 256MB w SLI jest prawie tak mocne jak 7900GT, a w mniej wymagajacych grach, w nizszych rozdzielczosciach potrafi zloic mu pupe :). 7300GT DDR3 SLI vs 7900GT. Edytowane 17 Lipca 2006 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Prawde powiedziawszy sam sie teraz glowkoj Mam podobny problem, do wyboru mam 2x7600GS zalman Edition 7900gt x1900xt Ogolnie karty w granicach do 1300-1400zl Sli fajnie wypada w markach ale w grach juz jest roznie. W niektorych grach nie widac w ogole roznicy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 to zalezy :) jesli masz juz 7600gs jedno to dokup drugie. jesli nie masz to wybral bym 7900gt i za jakis czas nastepna do SLI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Sli fajnie wypada w markach ale w grach juz jest roznie. W niektorych grach nie widac w ogole roznicy :/Popatrz na test, ktory zalaczylem w poprzednim poscie. Bierz 2x7600GS od Galaxy :). Dostaniesz za ~570zl za sztuke z chlodzeniem Zalmana. Te bez Zlamana sa nieoplacalne, bo sa srednio tansze o 20/30zl. W Apollo sa po 580zl. W Arche 570zl. Edytowane 17 Lipca 2006 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 taka 7600gs po oc jest okolo 15-20% wolniejsza od 7800gt :) a wiec 2 takie karty powinny byc okolo 40% lepsze od 7900GT :) 'za taka sama cene :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 "Powinny" tylko ze ja zadko bawie sie markami. A pograc lubie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Dobrze mówią, fajnie by było miec takie 2x7600GS made by Galaxy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 @jonathan one w grach wlasnie sa o tyle wydajniejsze :) to juz nie jest sli serii 6600 gdzie dawalo to wzrost tylko w markach :] to jest juz pelna wydajnosc 2. kart :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Zerknij do linka ktory podacl Chaos Najczesciej gram w 1024x786 No moze sie przerzuce na wyzsze rozdzialki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 No w rozdziałce 1024 to sie raczej nie opłaca ładowac w SLI. SLI ma sens gdy gra sie w rozdz co najmniej 1280 FSAA i anizo, wtedy dopiero widac róznice, a w 1024 to pojedyncza 7600 sobie da rade z wszystkimi grami. Ja proponuje przezucic sie na wyzsza rozdziałke ;) detale high lub ultra i zakupic 2 karciochy do SLI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 i drugą kostkę ramu - conajmniej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 @luk3 czemu ty tak z tym ramem? :) do wiekszosci gierek wystarcza te 2x512 :) moze nie na high ale wystarcza ;] ja na 512 gram sobie w wiele gier i nie narzekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 tsgs2 Niektorzy nie narzekaja majac 24Fps i graja... Takie same porownanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 no tak... ale przeciez jeden giga powinien wystarczyc do 'komfortowej gry' w 1024x768, czy sie myle? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 A po co ci sli przy takiej rozdzialce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Powoli standardem staje sie 2GB. 1GB nie zawsze wystarcza. Przykladem Oblivion ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) hehe obilvion :P mi na moim kompie dobrze sie gralo na medium detalach, jedynie co to 2 sec przycinka w czasie ladownia nastepnego kawalka mapy :lol2: Edytowane 17 Lipca 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 U mnie tez ladnie chodzilo. I to z wlaczonym HDR - za to cienie wylaczylem, bo i tak sie nie przydaly ^_^. Tez odczuwalem spadki FPS podczas "doladowywania" mapy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...