Skocz do zawartości
bbc20000

GF FX oficialne benchmarks vs. ATI Radeon 9700 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tylko tyle - benchmarks GF FX nie sa nawet w polowie tego co Nvidia przepowiadala. Ledwo szybsza od ATI R9700Pro w 3dMark2001. W wielu benchmarks jest wrecz wolniejsza od ATI. Oprocz "wolnych" benchmarks artykul opisuje problemy GF FX z temperatura. Teraz juz wiem napewno ze moja nastepna karta bedzie ATI. :D

Extreme Tech?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hiehie , ja pametam ja sie ze mna klucilo pare osob odnoscie tego co bedzie prezentowal nowy uklad Niewidi ( mowiac ze 20000 w 3dmarku to spokojnie wyciagnie, ) . Jak dla mnie te testy , sa potrazka szczegolnie jak sie wlaczy wszystkie dodatkowe efekty poprawiajace jakosc . Ja zycze Nvidi jak najlepiej mimo ze ich nie lubie , bo wtedy ceny beda spadac . Zobacz Ati ma juz nastepny uklad gotowy , moze wprowadzic do Radeona 9700 pro pamieci DDR II , ale caly czas sobie siedza spokojnie bo po co maja sie spieszyc . Nowy GF bedzie za miecha , jego cena jest tez nie za ciekawa , wyje jak odkurzacz , i wydajnosc jest przecietna .

Mam nadzieje ze Nvidia poprawi jeszcze stery , no i ze karta pokaze co potrafi w Directx 9 ;) . Mysle ze ostatecznie te karty zmierza sie w 3dmarku nowym ;) , tylko mam nadzieje ze zadnych optymalizacji nie bedzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...