s414 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam, od wczoraj mam pewien problem, a pojawił się on z winy wirusa. Przestała mi działać zapora systemowa (być może działa, ale nie mam nad nią kontroli). Jak chcę chcem ją uruchomić panel sterowania>centrum zabezpieczeń>zapora syst.wind. to dostaję komunikat: "Z powodu niezidentyfikowanego problemu system Windows nie może wyświetlić ustawień zapory systemu Windows" Normalnie bym się tym nie przejmował, ale są dwie sprawy: - na komputerze na którym to się stało jest internet, któty udostępniam sobie w domowej sieci, i właśnie przestał działać ma pozostałych komputerach - dokładnie w tym czasie, kiedy pojawiły się problemy z systemowym ogniomurkiem, - nie mogę zainstalować ZoneAlarm - po instalacji nie chce się uruchomić!? Teraz moje pytania: 1) jak naprawić zaporę systemową, jakie pliki za nią odpowiadają (może wirus mi je uszkodził lub usunął)? 2) co może być przyczyną, że po instalacji ZoneAlarm nie chce się uruchomić? Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam s414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Wystarczy wpisac komunikat w google: http://www.google.pl/search?ie=UTF-8&o...systemu+Windows Wszystko masz jasno i prosto opisane np. w 3 linku. Jak juz naprawisz zapore to zobacz czy problem z netem zniknal. Zamiast ZA mozesz zainstalowac np. Kerio. Nie zaszkodzi tez jak wkleisz na forum log z hijackthis. Edytowane 17 Lipca 2006 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s414 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Problem częściowo rozwiązany :) Ze strony: http://www.chicagotech.net/tools/download.htm ściągnąłem zestaw wpisów do rejestru pt. XPSP2ICS uruchomiłem i wszystko działa Nie mogę sobie jeszcze poradzić z ZA jak mi się uda, to dam znać Dzięki za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...