Smmog Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 To jest moj pierwszy post i niestety odrazu z problemem. Mam Semprona 3000+ 939 na Gigabyte K8NF9 Ultra, i podczas podkrecania wszystko idzie pieknie az do FSB 290, procesor kreci sie jak ta lala na 1,45 Vcore, problem pojawia sie jak jade z FSB dalej w gore, spokojnie moge dac 300 zapisuje zmiany restartuje kompa bios sie laduje, wyswietla sie ostrzezenie o podniesionym FSB do 300 ale system bez problemu sie laduje, ale jak sprawdzam CPU - Z, Everestem czy nawet EasyTunem wszedzie mi pokazuje FSB 290, dalsze zwiekszanie FSB nic nie zmienia system wstaje i pokazuje FSB 290- nawet proba podciagnieca EasyTunem z poziomu windowsa nic nie zmienia gdyz po nacisnieciu "GO" system znowu cofa sie do wartosci FSB 290. Szkoda mi troche bo procesor ladnie sie kreci a system jest stabilny i sadze ze spokojnie by poszedl dalej. Czy to plyta sie skonczyla????? ale z drugiej strony dlaczego system sie normalnie odpala tylko wartosci caly czas sa zanizane do 290 mimo ze ustawienia w biosie sa wyzsze. Prosze o jakies rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 To jest moj pierwszy post i niestety odrazu z problemem. Mam Semprona 3000+ 939 na Gigabyte K8NF9 Ultra, i podczas podkrecania wszystko idzie pieknie az do FSB 290, procesor kreci sie jak ta lala na 1,45 Vcore, problem pojawia sie jak jade z FSB dalej w gore, spokojnie moge dac 300 zapisuje zmiany restartuje kompa bios sie laduje, wyswietla sie ostrzezenie o podniesionym FSB do 300 ale system bez problemu sie laduje, ale jak sprawdzam CPU - Z, Everestem czy nawet EasyTunem wszedzie mi pokazuje FSB 290, dalsze zwiekszanie FSB nic nie zmienia system wstaje i pokazuje FSB 290- nawet proba podciagnieca EasyTunem z poziomu windowsa nic nie zmienia gdyz po nacisnieciu "GO" system znowu cofa sie do wartosci FSB 290. Szkoda mi troche bo procesor ladnie sie kreci a system jest stabilny i sadze ze spokojnie by poszedl dalej. Czy to plyta sie skonczyla????? ale z drugiej strony dlaczego system sie normalnie odpala tylko wartosci caly czas sa zanizane do 290 mimo ze ustawienia w biosie sa wyzsze. Prosze o jakies rady K8NF-9 miało takiego samego buga w starych biosach. Załaduj najnowszego i problem zniknie. Ewentualnie daj 300 MHz w biosie i odłącz kompa od prądu (całkowicie) - na tamtego buga to pomagało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smmog Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 K8NF-9 miało takiego samego buga w starych biosach. Załaduj najnowszego i problem zniknie. Ewentualnie daj 300 MHz w biosie i odłącz kompa od prądu (całkowicie) - na tamtego buga to pomagało. dzieki wielkie najnowszy bios nie pomogl ale numer z wylaczeniem zasilania podzialal elegancko - tylko szkoda ze trzeba sie posowac do takich dziwnych metod - ale grunt ze dzila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...