Nieobeznany Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 mam mały problem ze zgraniem biosu z karty ati otóż nieposiadam stacji dyskietek i niewiem jak zgrać bios z karty próbowałem atitool,niby zgrał ,ale jak chciałem go wyedytować to wyskakiwał jakiś bład ,że bios jest zły czy jakoś tak.Zna ktoś jakiś program którym można zgrać ten bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Może zrób dysk startowy na płycie CD i odpal z niej Flashrom'a z dysku i zgraj bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ATI Tray Tools ma taką możliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ATI Tray Tools próbowałem ,ale nie da się bo ta opcja ,jest nieaktywna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A w pierwszym poście pisałeś, że ATT zgrałeś bios tylko, że jak chciałeś edytować to wyskakiwał błąd. Powiem Ci, że ten błąd zawsze wyskakuje olej go. Niema on większego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) ale ten bios niechce się wczytać Edytowane 18 Lipca 2006 przez pedro53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ATIWinflash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 mam ten program ,ale tam niemam opcji do zgrywania biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) save Edytowane 18 Lipca 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) dzięki wielkie,jeszcze jedno pytanko po edycji jak mam zapisać ten bios jako bin czy rom? Edytowane 18 Lipca 2006 przez pedro53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Obojętne ja proponuje rom :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 dobra z biosem poszło bez problemów ,ale teraz nie działają sterowniki instalowałem od nowa ,ale też nie działa co teraz zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie działają :? napisz coś więcej sterownik nie widzi karty czy o co biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 w menedżerze urządzeń karta jest ,a we właściwościach ekranu jej niema,a przy uruchamianiu komputera wyświetla ,że control panel niemógł zostać uruchomiony bo nie ma zainstalowanego sterownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jeżeli sterownik zainstalowałeś to wszystko powinno działać. W menadżerze karta jest, zobacz w zakładce sterownik czy jest zainstalowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 w zakładce jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jedyne, co mogę Ci doradzić to usunięcie sterowników i ponowną instalację. Może ktoś inny napisze coś sensownego, bo ja nie wiem, co może być tego przyczyną :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieobeznany Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 no właśnie już tak robiłem ,jeszcze przed chwilką zainstalowałem extreme 5.12 ,ale też coś niedziałają normalnie w menedżerze jest karta i sterownik ,ale we właściwościach pulpitu niema wogóle karty niemogę nawet zmienić odświeżania aż mnie oczy już bolą dobra wróciłem do starego biosu i zapuściłem 3dmarka01 ,aż z krzesła prawie spadłem wcześniej miałem ok.7000pkt ,a teraz 6200 czy to możliwe,że po wgraniu tego samego biosu wydajność tak spadła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 nie :D Ale ja na swoim x550 miałem inne jąderka :D Jak był wgrany oryginalny bios ze standardowymi taktami 400/400 i ATi Tool podkrecałem do 530/430 (ahh te elixiry) to robiło 13800pkt w 3dmarku 2001SE. Jak wgrałem zmodyfikowany przezemnie bios z takimi samymi taktami jak w ATi Tool, to robiła 12600pkt. Zagatka, nie? Dlatego teraz jak mam x600 to podkrecam tylko w ATI Tool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...