Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko dotyczące SB0100 ( na czipie ma EMU10K-SFF ), otóż mogę karte mieć dość tanio, moge sporo cene zbic ponieważ, znajomy kupił mobo z SS i mu nie jest potrzebna.

Ale nie potrzebuje przestrzennego dzwieku, tylko czyste stereo. Z tego powodu nasuwa sie pytanie czy zauważe różnice pomiedzy SB, a kartą zintegrowaną na mojej mobo - chodzi mi o jakość dżwięku, wydajnościowo zmiany pewnie nie zauważe.

I po jakiej cenie można ewentualnie próbować kupic?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kiepskich glosnikach/sluchawkach roznicy nie zobaczysz, na dobrym sprzecie muzycznym roznica bedzie odczuwalna... wlasnie dlatego nie uzywam wbudowanej w plyte dzwiekowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kiepskich glosnikach/sluchawkach roznicy nie zobaczysz, na dobrym sprzecie muzycznym roznica bedzie odczuwalna... wlasnie dlatego nie uzywam wbudowanej w plyte dzwiekowki

Aktualnie slucham na tym co mam w sigu, czy to dobre czy kiepskie to się nie orientuje. Wiec pytanie czy odczuje różnice, a jesli tez będe chciał mobo na cos z SS wymienic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak odczujesz różnice, tak warto się przesiadać, jak jedziesz na integrze z mob z siga to różnica będzie zasadnicza.

imo lajw potrafi lepiej niż przereklamowany ss :P

tak uczciwie to karta warta 30pln, chodzą w cenach 25-40.. za 30 kupiłem ostatnio przez allegro od ręki o 23 (z mojego miasta..) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj sie dorwałem do tej karty i sterów KX i testując ją chwilowo na słuchawkach(nie chce rodziny pobudzić) nie widze znacznej róznicy(żadnej?). Zobaczymy jak sprawa będzie wygladac jutro jak zapne wzmachor

EDIT: Podłączyłem wzmacniacz, i jakos róznicy nie widze (na czystym foobarze - bez żadnych wtyczek i sterach kX), może coś źle ustawiłem?

Bo jakoś mi się nie wydaje, żeby moja zintegrowana dźwiekówka była tak dobra jak SB0100? Cos jest (chyba) nie tak...

Chyba że faktycznie ten SB jest przereklamowany

Zeby nie było, że głuchy jestem - różince między moim iriverem a stacjonarnym audio słysze...

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi