mMATt Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Mam od znajomego gre Oblivion, problem w tym ze gdziesz na 60% instalacji pojawia mi sie ten blad(blad danych crc) dotyczy on pliku data3.cab Macie jakas koncepcje co w tym przypadku zrobic? Nie da sie jakos ominac tego blednego sektoru? Moze jest jakis program, ktory pozwoli zrobic obraz tej plyty? Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Pirat? Błędy CRC wynikają głównie z: - źle nagranej płytki, - słabego, nieradzącego sobie z płytami czytnika cd-rom, dvd itp. Nie da się tego ominąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Nie pirat ale plytka lekko porysowana jest :? To co do wywalenia to juz jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Sam plik można próbować odratować programem CDCheck. Jeśli jednak płytka jest zabezpieczona, to nic to nie da. Niektóre sklepy oferują dożywotnią gwarancję na swoje produkty (gry) - w przypadku uszkodzenia nośnika, wymieniają go na nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 OK ale z ta wymiana to juz nie moj problem :D To nic sprobuje tego programu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Sprawdz naped.... ominiecie bledow/ ignorowanie przez programy typu PB_COPY albo CDCheck czy jak to tam sie zwalo jest bezcelowe, bo nie kopiuje danego pliku czy tez czesci pliku i gra moze nie dzialac poprawnie albo wcale. Dobre to jest na filmy/mp3 - jak blad wyskakuje przy samym koncu (dosc czesto tak sie dzieje bo zle nagrana a nie z powodu rys), wtedy mozna wyciac uszkodzona czesc i naprawic. Odeslac wiec plytke do dystrybutora i tyle albo sprobowac wymienic w sklepie gdzie sie ja kupilo. Edytowane 17 Lipca 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Devil chyba napisalem ze to orginal co? Mowilem rowniez ze to nie jest moja plyta wiec sam nigdzie jej nie wysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Devil chyba napisalem ze to orginal co? Mowilem rowniez ze to nie jest moja plyta wiec sam nigdzie jej nie wysle A zauwasz ze jak pisalem tego posta to nie pojawil sie jeszcze twoj post! Napisalem przeczytalem twoj nowy post i wyedytowalem. Cos jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Wszystko w porzadku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Możesz też spróbować zrobić obraz płyty jakimś programmem (np CloneCD), z ustawioną prędkością odczytu na "1x". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Crc to jest jakaś tam suma kontrolna, nawet jak ją naprawisz to to minimalne uszkodzenie zostanie i plik (tutaj archiwum) jest bezużyteczny, jak pisano wyżej. Co z tego, że zainstalujesz grę z naprawionego archiwum skoro i tak nie będzie działać? Więc naprawianie programami jest bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 SPokojnie, u mnie też raz instalka wywaliła się w połowie z błedem CRC - potem trzy razy poszło normalnie ... Spróbuj u jakiegoś kumpla - jak pójdzie zrób backup i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Generalnie CRC to system kontorli błędów. Jeśli zgłasza błąd, to napęd nie może odczytać poprawnie jakiegoś sektora. Dotyczy to jednak tego napędu. Jeśli używasz prostego napędu CD/DVD (czytnika), to przesiadka na firmową nagrywarke daje szanse - one mają lepszą korekcję błędów. Nawet przesiadka na inny napęd może pomóc. Ewentualnie, tak jak mówiłem, Clone CD i zrób obraz (na dysk) z prędkością 1x. Jeśli gra jest na DVD, to jest chyba CloneDVD lub CloneCD z obsługa DVD. Ewentualnie Alcohol itp, ale nie wiem, czy mają możliwość ustawiania prędkości odczytu. No i sprawdź, czy opcja "pomijaj błędy" jest wyłączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A dlaczego ta opcja pomijaj bledy musi byc wylaczona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Bo jeśli będzie zczytywać pliki a ta opcja będzie włączona to poprostu ominie te pliki i pójdzie dalej.A niestety jeśli w grze brakuje ci choć 1 pliku (lub jego fragmentu) to gra może wcale się nie uruchomić lub też mogą być problemy w czasie grania.Spróbój tak jak ci ULLISSES radzi. Ew.jak nie wyjdzie to włącz opcje 'pomijaj błędy' i zobacz co z tego wyniknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Generalnie polecam zakupić oryginał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ale pisał przecież że oryginał tylko lekko porysowany :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgrywasz na najnizszej predkosci za pomoca NERO czy CloneCD (z opcja zgrywania DVD) , ale najlepiej jakims dobrym napedem DVD/RW z dobra korekcja bledow. M@TI pomijanie bledow oczywiscie ze musi byc wylaczone, bo pominie ten plik i tyle. Mozesz sprobowac zawsze. Moze gra odpali a brakujacy plik to jakies audio lub teksturka i bedzie jej w grze brakowalo co najwyzej. Czytalem ze na niektorych grach to dziala. Ja gralem na porysowanej z bledami grze Half-Life i Delta Force: Land Warrior i odziwo dzialalo.W HL1 brakowalo dzwiekow i czegos tam jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Devil rozumiem o co ci chodzi i o to samo mi chodziło :D mMATt i co udało się ?? czekamy na rezultaty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Problem w tym, że to nie jest "jakiś plik". data3.cab to plik zawierający spakowaną grę - z niego instalowana jest gra. Przy błędzie CRC w przypadku archiwum ciągłego (ang. solid) uszkoszenie jednego bajta oznacza niemożliwość wypakowania z archiwum żadnego pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Rzeczywiście nie zauważyłem że problem dotyczy tak ważnego pliku - mój błąd ;) Widze że my tu gadu-gadu a autor przestał się interesować tematem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Poelcam zrobić kopię BlindWrite Suite. Oczywiście dobrym DVDRW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) Wybaczcie mi wyjechalem i nie bylo mnie w domu. Totez nie moglem nic z ta plyta zrobic i wam odpowiedziec jeszcze raz przepraszam i mam nadzieje ze mnie zrozumiecie :) Juz zabieram sie za robienie kopii alcoholem120% bez pomijania bledow o efektach napisze jeszcze dzisiaj( no moze nie dzisiaj bo zmeczony lekko jestem:) Edytowane 20 Lipca 2006 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...