Skocz do zawartości
tEREk-071

Wszystko O Asrock 775twins-hdtv Rev 1/2

Rekomendowane odpowiedzi

a jak ja nie za bardzo po angielsku :/

tego w BIOSie się nie zmienia ?

Nawet jeżeli - obrazki są ogólnojęzyczne

to takie szare na pinach to substancja elektroprzewodząca, a czerwone ma zazadanie izolować pokazany pin od socketu.

Alternatywą są też v-mody które można wykonać na mobo.

W biosie niestety nie ma opcji zmian napięcia - zulus napisał że ma v-core boosta

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli trzeba otwierać kompa i tam zmieniać nie ma innego wyboru ?

Otwierać kompa? Jeżeli to jest dla Ciebie problem - na twoim miejscu nie ruszałbym niczego...

aczkolwiek to malowanie pinów na cpu nie jest trudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest problem a za razem nie problem no bo ja mam na kompie plombę (jeszcze jest gwarancja) no i nie chciałbym stracić gwarancjii

To jest zabawa dla troche bardziej doswiadczonych uzytkownikow wiec odradzam . Ten Asrock mnie kreci jak spale swojego Asusa to go wezme :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zabawa dla troche bardziej doswiadczonych uzytkownikow wiec odradzam . Ten Asrock mnie kreci jak spale swojego Asusa to go wezme :lol:

Widze że również czekasz na zgon swojej :lol2:

Spale swoją, poleci na gware - dostane nową - pchne i kupię tą poczciwą asraczke...

szkoda że nie ma jeszcze duala :/

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli moja poleci do tranzystorkowego nieba to odrazu rzadam zwrotu kasy [; No i przesiadka na Asraczke :) Tylko moj 6600 pojdzie na allegro a juz ta cegle polubilem ;) BTW wczoraj myslalem ze padla bo nagla zwiecha i smrod spalenizny poczulem .... zwiecha nie wiem skad byla ale sasiad za oknem ognisko palil :lol:

Edytowane przez viod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli moja poleci do tranzystorkowego nieba to odrazu rzadam zwrotu kasy [; No i przesiadka na Asraczke :) Tylko moj 6600 pojdzie na allegro a juz ta cegle polubilem ;) BTW wczoraj myslalem ze padla bo nagla zwiecha i smrod spalenizny poczulem .... zwiecha nie wiem skad byla ale sasiad za oknem ognisko palil :lol:

Jeżeli można ubiegać się o zwrot kasy - zaraz to zrobie :lol:

Moja mi upadła na parkiet - trzymałem ją na wysokości pasa, gdy z rąk mi wypadla - kleiłem radiatorki i jakoś tak zapomniałem że mam ją w rękach :lol2:

Narazie jedyne co zaobserwowałem po przysmażeniu i upadku to to że jest mniej chętna do pracy z cpu na wysokich zegarach (>5,2Ghz)

Zobaczymy teraz ile to ludzie z nowym biosem pozwalającym na FSB 650mhz będą z niej cisnąć ;)

Może do 1 posta wrzucić v-boosta dla conroe i innych na LGA klocków wraz z v-modami do opiewanej tutaj płytki? :)

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyslalem maila do goscia od clockgen`a... jakby kogos interesowalo :wink: Ciekawe czy wezmie sobie nasza prosbe do serca :wink: :lol: a moze...

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dear Clockgen Author,

First of all we want to thank you for your overclocking software.

You are doing a great job helping overclocking community... We

would like to ask you about possibility for support Asrock 775Twins-

HDTV R2.0 motherboard (NB: ATI Radeon Xpress 200 Chipset, SB: ULi

1573). It has a great overclocking potential but unfortunately bios

is bugged and it can rarely boot with 350FSB (with C2D CPU) but in

windows its completely stable... as you can see we really need

windows FSB oc software and you are our only hope:), please answer

is there any chance for add support for this MB in future release.

Would be great:)

Thank you for the answer, best regards.

if it helps, here is the link to pll:

http://www.shbear.com/2/lib/200605/28/011/DSC08572.jpg

realtek RTM865-301

wiecej sie nie da zrobic... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jednak juz V brakuje... do tego jest bardzo niestabilne, lata od 1.260-1.312+...:/

przy 345 na 2 jajku orthos wywalil po 20min (Small FFTs)... przy 346 restart po 10min...

Trzeba bedzie Voltage Boost`a zrobic... Da sie conductive pen`a w Polsce dostac?... czy bede musial sie ze zwyklym lakierem bawic:(...

Dołączona grafika

BTW przydatny link:

http://processorfinder.intel.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym beta biosie botowało na 350 i było ok - ale uwaga chyba nie wina procka :) - założyłem WC i zwisy na 340 na zwykłym biosie - chyba NB się przegrzewa zapodałem mu wentylatorek i na razie działa. Chyba poczekam na stabilną wersje biosu z FSB >340 i zmienie dopiero chłodzenie na NB - może te 400 zrobi :) - w tej chwili nie mam siły za każdym razem gdy przegne z OC zmieniać kostki na DDR1 ustawiać wszystko i ładować DDR2 znowu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi