RaKLeZ Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) kazdy Mhz sie liczy :-P :wink: wyzej nie zabootuje:(... hmm tak sie zastanawiam co wlozyc na NB... za duzo miejsca to tu nie ma... :/ to chyba odpada, to chyba tez... :/ Edytowane 24 Września 2006 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Mam TO na 975X i sprawuje sie doskonale. Mozna przekrecic w dowolna strone i nie koniecznie trzeba uzywac oryginalnego wiatraka...POLECAM - bardzo wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) Nawet na XS mobo rakleza wzbudza sensacje ;) Smarowaleś czymś lepszym chipset? - nie wiadomo co tam jest pod spodem :D To nie przypadkiem procek cie już blokuje? http://img222.imageshack.us/img222/9308/vmem0ob.jpg - nie wiem czy było edit: Znalazłem coś ciekawego - zobacz czy jak manualnie ustawisz clocgena, to czasem nie bedziesz miał możliwości sterowania FSB spod windy :> Edytowane 24 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 To bedzie wydajniejsze i cichsze a cena ta sama . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 mute wcześniej o Vmodzie pisał czy jest to pewny sposób i czy ktoś go próbował? np bo ja już bardziej nie mogę podkręcić Pentiuma D 920 a nie mogę zmienić napięcia na procesor więcy aby nie wymieniac mobo to będzie najlepszy sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Czy stosując na tej płycie DDR 2 będzie jeszcze większa możliwość na wyższe FSB? Poprez inne dzielniki dla mem? ( to teoria Wiktora:D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Czy stosując na tej płycie DDR 2 będzie jeszcze większa możliwość na wyższe FSB? Poprez inne dzielniki dla mem? ( to teoria Wiktora:D) A nie jest przypadkiem tak, ze na tej plycie taktowania ramu i fsb mozna ustawiac w pelni niezaleznie, tzn nie ma dzielnikow? Wydaje mi sie, ze ktos o tym pisal w jednym z pierwszych postow w tym temacie. ps. Jak ktos wie gdzie mozna dostac (za pieniadze;) ) ta plyte, to niech da znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Nawet na XS mobo rakleza wzbudza sensacje ;) Smarowaleś czymś lepszym chipset? - nie wiadomo co tam jest pod spodem :D Znalazłem coś ciekawego - zobacz czy jak manualnie ustawisz clocgena, to czasem nie bedziesz miał możliwości sterowania FSB spod windy :> no przesmaruje:) przy zmianie chlodzenia... clockgen prawie dziala;) 2331202[/snapback] Czy stosując na tej płycie DDR 2 będzie jeszcze większa możliwość na wyższe FSB? Poprez inne dzielniki dla mem? ( to teoria Wiktora:D) Wg mnie nie... u mnie bez roznicy, czy dzielnik i timingi sa ustawione na auto, czy tez na 200+30 2.5-3-3-6... tak czy siak plyta bez problemu bootuje na 350+... ... CINEBENCH... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Ta plyta nie ma dzielnikow dla pamieci ;) Znaczy mozna jakies synchro ustawic pamieci-proc ale wtedy wszystko sie kaszani na 805d :) Przy ustawieniu manualnym np na ddr 667 to pamieci pracuja tak niezaleznie od tego co damy na procu. PS. Jak bardzo prawie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 @viod Cena ta sama ? przeciez 10 zl drozsze :D Moje jest full miedz, tutaj alu natomiast rozmiary robia wrazenie. nie widzialem tego predzej, napewnojest bardzo interesujace rozwiazanie... z Ninja graloby idealnie, bo nie trzebaby wogle wiatraka na to. Wady ? nie widze rozwiazania montazu na haczyki, co aktualnie u mnie jest najwazniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Toc jest napisane jak wol ,ze pasuje na NB Intela od 848p oraz wlasnie x200. Co o tych 10 zl to racja 3 lepsze browary w plecy to tragedia :> Do tego na Tr mozna wrzucic wentyl 80mm :D Sam nad nim myslalem bo wlasnie idealnie pasuje do Ninjy jednak powoli przesiadam sie na notka wiec desktop idzie w odstawke . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) no przesmaruje:) przy zmianie chlodzenia... clockgen prawie dziala ;) http://img233.imageshack.us/img233/5314/cg1zt3.jpg Wg mnie nie... u mnie bez roznicy, czy dzielnik i timingi sa ustawione na auto, czy tez na 200+30 2.5-3-3-6... tak czy siak plyta bez problemu bootuje na 350+... ... CINEBENCH... a jak sie zachowuje gdy zbootojesz na FSB Większym od 356? Nie da się tej skali jakoś rozszerzyć? Popróbuj inne PLLe ustawić Edytowane 25 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 no niestety... nie da sie, nie dziala itd:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zmiana pasty nic nie dala:(... Moze komus sie przyda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 słuchajcie jak ja podkręcę fsb ponad 260 to mi w Prime 95 wyskakuje error podejrzewam że należy zmienić napięcie na procka jak to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) A) Lutujesz vmoda na plycie glownej B) Laczysz odpowiednie pola w podstawce procesora wedlug tego artykulu http://www.vr-zone.com/print.php?i=3931 C) Kupujesz nowa plyte glowna z regulacja odblokowana w biosie ;) Bez obrazy , ale po twoich pytaniach sugeruje odpowiedz C jako jedyna warta rozwazenia. Sprawdzilem clock gena i na R1.0 zdecydowanie nie dzial tzn. odczytuje zegary prawidlowo ale kiedy probuje zmienic to albo nic sie nie dzieje albo nastepuje zwiecha i potem tylko hard reset. Edytowane 26 Września 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) słuchajcie jak ja podkręcę fsb ponad 260 to mi w Prime 95 wyskakuje error podejrzewam że należy zmienić napięcie na procka jak to zrobić ?Ile razy jeszcze o to zapytasz NIE MA MOŻLIWOśCI BY NA TEJ PłYCIE ZMIENIAć NAPIęCIE BEZ INGERENCJI W SPRZET. Edytowane 26 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 słuchajcie jak ja podkręcę fsb ponad 260 to mi w Prime 95 wyskakuje error podejrzewam że należy zmienić napięcie na procka jak to zrobić ? Napisałem Ci już na priv że musisz znaleść Vmoda dla tej płyty i dać go do zrobienia komuś kto ma jakie takie pojęcie o lutowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Z tego co pamietam, do tej mobo jest taki sam vcore mod jak na 775Dual-VSTA. Nawet chyba na forum dawalem schemat wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 mhm - są tu te same układy co na 775Dual-VSTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Lame pytanie: jest sposob na wgranie tego beta biosu spod windy ? Korca mnie dodatkowe mhz :) Wymiana pasty na NB narazie dala 5 mhz.... 315x7 dziala pieknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Lame pytanie: jest sposob na wgranie tego beta biosu spod windy ? Korca mnie dodatkowe mhz :) Wymiana pasty na NB narazie dala 5 mhz.... 315x7 dziala pieknie :D WinFlash - ja bym nie jednak próbował spod windy wgrywać biosu - zrób to z płytki cd lub dvd w dosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 są jeszcze jacyś użyszkodincy tej płytki czy wszyscy pomarli? :-)... dzisiaj wykonam vcore i vmem moda i opiszę wyniki (albo i nie opiszę jeśli sprzęt pójdzie z dymem ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 To co z tymi v-modami ? MIal byc zaraz opis a tu miesiac minal :D A tak BTW to wydaje mi sie , ze blokady czestotliwosci w tej plycie dzialaja nie do konca poprawnie. Bo przy przetaktowanym procu znaczaco rosnie smiertelnosc wsrod wypalanych plytek dvd (podobny objaw mialem kiedys na kt266 gdzie blokad wogle nie bylo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Michaelius - płytka którą miał [cahe] jest już w moim posiadaniu a ja na niej v moda na pewno nie zrobię , właśnie też mam pytanie w sprawie blokady pci na tej płycie jak ją ustawić żeby przy podkręcaniu proca nic nie przypalić no i najważniejsze czy ona działa ??? czekam na nowy zasilacz i wtedy biorę się za oc na razie testowałem tylko 3,8ghz stabilnie ze względu na słaby zasilacz boje się go puszczać wyżej Edytowane 6 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 mozna ta plyte jeszcze gdzies kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) marx2 - poszukaj w internetowych sklepach ( może być ciężko) na allegro tak samo , a ja na razie swojej sztuki nie sprzedaje (kupiłem nową obudowę z dobrym chłodzeniem) a teraz zbieram na pozostałe części , wtedy dopiero zacznę testy tej płyty :-) Edytowane 6 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Jak tam swoja wrzucam na allegro za tydzien. Nie chce mi sie modowac calego sprzetu , zeby wyciagnac nieco wiecej z niej. W dodatku to R1 bez obslugi core2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Michaelius - ja mam na szczęście R2,0 z najnowszym biosem ale niestety hamuje mnie zasilacz :-( , no i potrzebuje 2gb ramu bo sama karta zintegrowana potrafi zabrać 256mb ramu a do nowszych gier ram się przydaję jak już go zmienię to zobaczymy jak sobie poradzi płytka z oc , jeśli będzie źle to trzeba będzie przesiąść się na coś innego :-( Edytowane 6 Marca 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) przeszukalem caly net ale nowej sie nie kupi, uzywanych tez nie ma (interesuje mnie tylko rev 2.0) Szkoda, pozostaje chyba czekanie na ten nowy chipset od AMD i liczenie na to ze ASROCK zrobi podobna plyte z AGP/PCIEx i DDR/DDR2. Gdyby ktos chcial sprzedac, prosze o info na priv (moze byc lacznie z jakims tanim procesorem) Edytowane 7 Marca 2007 przez marx2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...