Skocz do zawartości
tEREk-071

Wszystko O Asrock 775twins-hdtv Rev 1/2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam oryginalnej płyty CD do płyty głównej Asrock 775TWINS-HDTV (wersja pierwsza -> nie R2). W Windows XP oraz Vista nie mogę zainstalować sterowników do zintegrowanej karty muzycznej ściągniętych do tej płyty z www.asrock.com. Pokazuje niezidentyfikowane urządzenie PCI. Podobno przy tej płycie się tak zdarza i trzeba zainstalować te z CD -starsze. czy może mi ktoś zrobić obraz iso oryginalnej płyty ze sterownikami i umieścić na darmowym serwerze do ściągnięcia np. na rapidshare, albo choć same sterowniki do k. muzycznej podesłać? Dziękuję z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Na forum trafiłem właśnie przez ten dość rozbudowany temat. Od dwu tygodni walczę z ramem. Wcześniej miałem 1.5 gb ddr2, kości współpracowały, więc było ok. Teraz na zastępstwo 512stki wziąłem 2 gb i problem. Widzi tylko 2gb. Już drugi raz wymieniłem kości, teraz sprzedawca dobrał mi nawet tak, że 2 gb i 1 gb są takie same.

Zarzuciłem nowy bios 2.1o, po zwalczeniu tego buga z kontrolerami winda wstała;p.

Z ramem coś się ruszyło. Na ekranie startowym dalej pokazuje 2gbram, ale w biosie już widzę obie kości. Kurde, help, bo przestaję mieć cierpliwość...

W sumie to wszystko,żeby w gothica 3 popykać, przydał by się ten ram na pewno...

pozdr

aha, mój asrock jest w tej słabszej wersji.

Edytowane przez wirez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi