rob_e Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 panowie. do 28 lutego (czyli duzo jeszcze mam czasu) musze nauczyc sie podstaw programowania, czyt. pascala. no a biorąc pod uwage ze nie miałem nic z tym wspolnego mam pytanie. co mi jest potrzebne zeby zacząc pisac. Mam juz ksiązke i kompilatory turbo i borland pascala. co jeszcze? z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Przede wszystkim trzeba chęci i to jest najważniejsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 jesli ta ksiazka co masz, ma jakies przyklady w kodzie zrodlowym to sie pokapujesz ;) jesli ma opis tylko komend i nic wiecej, to bedzie ci ciezko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 http://helion.pl/ksiazki/pktp.htm mam ta ksiązke. przykłady w niej są. ale nie o to chodzi. chodzi o to w co musze sie zaopatrzyc od strony softwarowej. innymi słowy pytam co jest zwykle na dyskietce w takiej ksiązce (bo tego nie mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Polecam http://www.programowanie.vel.pl/ Jeden z lepszych kursów TP jaki znalazlem w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 hmmm jesli nie masz pod reka maszynki w stylu pentium 100-200 to polecam sie jeszcze zaopatrzyc w patche do pascala. Borland swego czasu z.pieprzyl sprawe i tak napisal modul Crt, ze na kompach ponad 200mhz (czy jakos tak) mamy runtime error - division by zero. chodzi o pewien kawalek kodu asm, ktory wykonuje sie za szybko i powstaje ten burak. dopiero potem wypuscili patcha ktory to naprawia - bez tego nie poprogramujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...