Mayo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ściągnąłem parę plików z rozszerzeniem *.zip (z jednej strony). No i chciałem je rozpakowac 7zip'em. A tu wyskakuje taki błąd: No więc ściągnąłem triala WinRAR'a i wszystko sie ładnie rozpakowało. I żeby było jasne - tylko te pliki .zip są nierozpakowywane przez 7zip'a. Mam tez inne zipy i działa jak należy. Co może być przyczyną? Jak to naprawić (bo nie chcę WinRAR'a - wole darmowe, więc proszę bez odpowiedzi w stylu "jak WinRAR działa to go używaj")? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Moze jak 7zip nie dziala to go nie uzywaj ;) A tak serio to nie wiem :) Ale jak tylko bede wiedzial to odrazu napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamc Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 inny algorytm dekompresujący pewnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Zmień na Iz-arc i wszystko w temacie. Ja żadnych problemów je4szcze z nim nie miałem. Jest darmowy, szybki, ma polskie menu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 A czy do 7zip'a są jakies pluginy? Może to cos zmieni? Zaraz obadam ten program, bartek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 ja dotychczas używałem Izarc, od niedawna 7zip. z żadnym żadnych problemów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Nooo, ten Iz-arc to rozpakowuje. Mimo wszystko czy zna ktoś rozwiązanie problemu? Edytowane 18 Lipca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ja od dawna używam 7zip i nie miałem takich problemów. Podaj linka do tych plików, się sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ściągnąłem parę plików z rozszerzeniem *.zip (z jednej strony). No i chciałem je rozpakowac 7zip'em. A tu wyskakuje taki błąd: (..) Google twoim przyjacielem. http://www.7-zip.org/faq.html "Why can't 7-Zip open some ZIP archives? In 99% of these cases it means that the archive contains incorrect headers. ZIP archives contain two copies of headers. 7-Zip reads both copies and won't open archives with incorrect data in the headers. Other ZIP programs can open some archives with incorrect headers, since these programs usually read only one copy of the headers, or they just ignore errors. If you have such archive, please don't call the 7-Zip developers about it. Instead try to find the program that was used to create the archive and inform the developers of that program that their software is not ZIP-compatible. There is now also an extension to the ZIP format for strong encryption (AES) support. 7-Zip still doesn't support this. It will be implemented later." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) "Why (...) implemented later." Aha, no to szkoda. Czyli chyba zaczne używać Iz-arc. Jeden z tych plików na próbę - Replay z DoW Eee... no trudno, żeby to sciągnąć trzeba się zarejestrować. Jak się komus chce, to od razu mówię, że to nie trwa długo. Edytowane 20 Lipca 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...