Skocz do zawartości
adnet

Pamięci SAITEC

Rekomendowane odpowiedzi

Zaznaczam, że korzystałem z SZUKAJ i o tym dalej....

Mam zamier na dniach dokupić 256DDR pc2700 i tu jest pytanie o producenta. Mam ~230zł i na w/w ram starczy, ale wiekszość sklepów komputrowych w Krakowie ma tylko Saiteca. Chciałbym Nanye,Elixir lub Kingstona, Samsung of course :twisted: ale na te kostki to ze 300zł

Szukałem info o Seitecu i większość twierdzi że są ok, i powinny raczej nie robić problemów, ale był jeden koleś co wymieniał na Kingi bo mu się srał system.

Zależy mi na tym aby ram chodził na fbs150 z CL2. Jako że mają to być pc 2700 czyli 333 to nie powinno być z tym problemów, ale nie chciał bym się przejechać, bo chodzącego Ramu nikt w sklepie mi nie wymieni tylko dla tego, że nie ma CL2, a CL2,5.

Co o tym sądzicie?

Ktoś wie gdzie w Krakowie można kupić lepsze (Nanya, Kingstone, Elixir) pamiątki za rozsądną cene?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten gostek co wymienil na kingstony, to ja :) , ale to były sdr, i akorat niedzialaly na k7s5a, na innej plycie bylo ok.

Wiem, ze wiekrzosc kosci seiteca chodzi dobrze, np w serwerze u Ndx'a sa takie pamieci i jest git. Ja bym je bral, wrazie czego zawsze mozesz wymienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo juz o tych pamiatkach :D ... z reszta niewazne :) prawie bym je kupil z reszta, ale w ostatniej chwili udalo mi sie sciagnac kingstony :0 z tymi pamiatkami to roznie w sumie tak jak z ecs jak trafisz to bedziesz zadowolony, ale moze ci sie nie udac :) poprostu ryzykujesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej dolożyć to 20 zł więcej i mieć jakąś naprawde dobrą kość !! 

Pretorian: Jaką proponujesz?

Wiesz gdzie mogę dostać coś lepszego, np Elixir w Kaku?

szukaj w Intaxie, pc projekt oni mają tanio pozatym ja kupiłem okazyjnie na allegro SAMSUNGA 512 DDR pc 2700 !!! za 449 zł, zresztą nie tylko ja pare osób jeszcze z tweaka też zakupiło sobie te kości, jak narazie ja osobiscie jestem bardzo zadowolony i mysle że ci którzy kupili też są !! :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adnet napisał:  

Cytat:  

lepiej dolożyć to 20 zł więcej i mieć jakąś naprawde dobrą kość !!  

Pretorian: Jaką proponujesz?  

Wiesz gdzie mogę dostać coś lepszego, np Elixir w Kaku?  

W pcprojekcie chyba mają elixiry  

PCProjekt, Bit, Dekanex, Hip, MulitiComp i wszyscy mają.... SAITEC

Wiem bo wczoraj obdzwaniałem :(

Zapomniałem jednak o Intaxie i Vektorze, a tam (ze 2 tygodnie temu) mieli Elixir

BTW Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...