Venomo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Zaczne od poczatku:) Aktualnie posiadam sprzet: AXP 1700+ GF 6600GT AGP mobo na kt266a 2 x 512 mb ddram noname W tej chwili mam do wydania ok. 1300 zł i chce zmienic sprzet na jak najwyzszej klasy. Teraz mysle o: core 2 duo e6300 (912zł) + Asrock 775Dual-vsta (220zł) + to co zostanie odloze na nowy ram (docelowo ma byc 2gb) Ta plyta obsluguje agp i pcie, a takze ddr i ddr2 wiec mialbym mozliwosc upgrade'u. Od razu zaznacze ze nie chce procesora podkrecac, na fabrycznych ustawieniach ma byc po prostu wydajny. Czy to dobry wybor? Prosze znawcow o wypowiedz :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Płyta stabilna i solidna lecz nie nadaje się do oc.Obsługuje maxymalnie 2gb ramu co jest śmieszne.Oraz najważniejsze jest to że nie wyczytałem nigdzie że ta płyta obsługuje conroe - radziłbym ci to sprawdzić.Niestety chyba nie ma żadnej alternatywy dla tej płyty (obsługującej AGP i PCX oraz DDR i DDR2) albo ją kupisz albo zmiana całego sprzętu ;) A co do proca IMO dobry wybór. PS.Nie mam tej płyty tylko czytałem o niej conieco w necie bo jest bardzo kusząca :] EDIT Już znalazłem że ta płyta obsługuje również conroe Edytowane 18 Lipca 2006 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venomo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 dzieki za odpowiedz:) co do ramu, czy naprawde do gier bedzie w najblizszych latach potrzebne wiecej niz 2 gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil-bart Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jak zadawala Cię poziom detali na Medium to 1gb starczy spokojnie, ale jak pochulać i to w przyszłości to 2gb minimum <_< Proc dobry, bez O/C i tak wymiata Fx-y :-P (te starsze :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venomo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 dzieki za odpowiedzi:) btw, czy to ten Evilbart z aao od gromu bodajze?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...