Skocz do zawartości
Venomo

Proc + Plyta, Dobry Wybor?

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczne od poczatku:)

Aktualnie posiadam sprzet:

AXP 1700+

GF 6600GT AGP

mobo na kt266a

2 x 512 mb ddram noname

W tej chwili mam do wydania ok. 1300 zł i chce zmienic sprzet na jak najwyzszej klasy.

Teraz mysle o:

core 2 duo e6300 (912zł) + Asrock 775Dual-vsta (220zł) + to co zostanie odloze na nowy ram (docelowo ma byc 2gb)

Ta plyta obsluguje agp i pcie, a takze ddr i ddr2 wiec mialbym mozliwosc upgrade'u.

Od razu zaznacze ze nie chce procesora podkrecac, na fabrycznych ustawieniach ma byc po prostu wydajny.

Czy to dobry wybor? Prosze znawcow o wypowiedz :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta stabilna i solidna lecz nie nadaje się do oc.Obsługuje maxymalnie 2gb ramu co jest śmieszne.Oraz najważniejsze jest to że nie wyczytałem nigdzie że ta płyta obsługuje conroe - radziłbym ci to sprawdzić.Niestety chyba nie ma żadnej alternatywy dla tej płyty (obsługującej AGP i PCX oraz DDR i DDR2) albo ją kupisz albo zmiana całego sprzętu ;)

A co do proca IMO dobry wybór.

PS.Nie mam tej płyty tylko czytałem o niej conieco w necie bo jest bardzo kusząca :]

EDIT

Już znalazłem że ta płyta obsługuje również conroe

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi