Skocz do zawartości
ranger

Portal

Rekomendowane odpowiedzi

@stranded. sejw jest dobry, ale jajca nie z tej ziemi. po wklejeniu go nie ma schodow tam gdzie powinny byc. nie ma obszaru do utworzenia portalu nad wejsciem. no i inaczej wyglada pomieszczenie za bariera. wtf?

wow dałem ci level advanced w takim razie, sorry, innych nie mam! portal je skasował, najpóźniejszy jaki mam to level 18 końcówka podstawowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arcydzieło.

Dawno się tak nie czułem grając w jakąkolwiek grę.

Spodziewałem się takiego obrotu wydarzeń, ale nie sądziłem, że będzie to aż na taką skalę.

Gra jest 2 razy dłuższa niż się początkowo wydaje :).

Myślę, że pierwsze słowo użyte w tym poście może zastąpić obfitą recenzję.

I jeszcze coś: utwór lecący pod koniec jest świetny :lol2:.

Zaraz się wezmę za wyciąganie go z packów.

Edit: Ok, gotowe. Jakby ktoś był zainteresowany, proszę pisać - wrzucę na ftp.

Ja bym poprosil o ten utworek bo spodobal mi sie :)

Polecam kazdemu gre, zakonczenie swietne :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fiu fiu... wszyscy zachwalają ale nie myślałem, że aż tak fajnie się ta "gierczyna" ;-) rozwinie. Bardzo sympatyczna :D i zabawna historia z "superanckim" zakończeniem... a akcja czasami powodowała u mnie ostre napięcie.

Nie przesadzać też proszę, że banalna i prosta bo trzeba jednak troszkę grać by dobrze sobie radzić z portalami... grą znaczy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście dla mnie portal był za krótki. Ukończyłem całość w niecałe 2,5 godziny. Co prawda pozostały jeszcze wyzwania no i lista osiągnięć. Co do samej gry. Bardzo innowacyjna, jednak czegoś jej brakuje. Tylko przy kilku zagadkach trzeba było mocno pomyśleć, resztę wykonywało się odruchowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Portala - genialny. Zabawny, wciągający, wymagający myślenia. Mam nadzieje ze Valve stworzy jakas kolejna kampanię, moze z premierą EP3?

Jednak mam problem mały :P

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
No wiec rozwalam juz tego bossa, białe światło zasysa mnie do góry... zmienai się scena i widze, ze jestem juz na zewnatrz, widze ulice i drzewa. Czernieje obraz, scena ma sie zmieniac... no i resetuje mi sie komputer. Czy cos po tej scenie ciekawego jest? Moze nadal gramy? Bo nie wiem czy mam sobie zawracac gitarę i szukać przyczyny resetowanai sie komputera w tej sytuacji.
Edytowane przez MaZZeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec rozwalam juz tego bossa, białe światło zasysa mnie do góry... zmienai się scena i widze, ze jestem juz na zewnatrz, widze ulice i drzewa. Czernieje obraz, scena ma sie zmieniac... no i resetuje mi sie komputer. Czy cos po tej scenie ciekawego jest? Moze nadal gramy? Bo nie wiem czy mam sobie zawracac gitarę i szukać przyczyny resetowanai sie komputera w tej sytuacji.
To koniec. Kup oryginala nie bedziesz mial error'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możecie mi trochę pomóc przy zaawansowanym levelu 18

Przeskoczyłem przez pierwszą dziurę i teraz muszę wskoczyć na pięterko i tu się zaciąłem. 0 pomysłów

O ile dobrze kojarzę miejsce w którym utknąłeś, to jeszcze w czasie przeskakiwania pierwszej dziury musisz (w locie) strzelić portal w "podłogę na pięterku", bo to jedyna okazja gdy znajdujesz się wystarczająco wysoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michomis:

a mnie zastanawia jak spaść te ponad 9000 m? udało sie to komuś? ja zapętliłem portale w suficie i podłodze i czekałem kilkanaście minut spadając... nic z tego.

też chcę to wiedzieć :) nie mogę tego zrobić za chiny, kiedyś poszedłem do sklepu i zostawiłem żeby spadać z portalu do poratlu i nic

MaZZeo

tracisz niewiele w grze bo to już koniec, ale omija cię outro i tort ;)

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również ukończyłem Portala pare dni temu. Moje odczucia:

- ciekawy, pomysłowy, niezbyt skompikowany (mówię tu o prostocie świata ;p )

- ładnie chodzi (w końcu to silnik HL2)

- trzeba trochę pomyśleć

- bardzo dobre i zaskakujące zakończenie ;] ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również ukończyłem Portala pare dni temu. Moje odczucia:

- ciekawy, pomysłowy, niezbyt skompikowany (mówię tu o prostocie świata ;p )

- ładnie chodzi (w końcu to silnik HL2)

- trzeba trochę pomyśleć

- bardzo dobre i zaskakujące zakończenie ;] ;]

Trochę za mało myślenia jest. Dopiero mapy zaawansowane zmuszają do myślenia, chociaż i tak za mało ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 5-10 minutach grania gra zaczyna strasznie haczyc, fps spadaja do 15 klatek, zmiana rozdzielczosci ani odejmowanie detali nic nie daje, sterowniki mam najnowsze z nvidii, grafika to 7600gs wykrecona do 620/1600MHz, procesor sempron 2.4GHz, 1G ram

kiedy wylacze gre i wlacze ponownie to jest ok ale tylko przez tyle jak podalem wyzej

wszystkie inne gry chodza plynnie

dzieki za wszelka pomoc :)

Edytowane przez remek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem. Znajdzie się ktoś miły i pomoże? :)

Jak mam się tam dostać gdzie jest celownik? Zbyt dobrze tego nie widać na screenie ale to jest miejsce gdzie takich 5 tłoków się unosi i opuszcza...

post-126028-1193069963_thumb.jpg

Z góry dzięki.

Eeeee, już nie ważne :D Nie zauważyłem czegoś...

Edytowane przez jacol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze kojażę miejsce - robisz portal tam, gdzie wskazujesz celownikiem, a następnie w innym miejscu drugi portal i przechodzisz ;) Trochę więcej screenów by się przydało ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem Portal. Gra genialna, inna, niestety za krótka - 4 godziny bez jakiegoś pośpiechu i koniec gry :(

jacol

Portal tam gdzie celujesz a drugi na suficie. Jak idzie ten tłok w górę to przechodzisz przez sufit i jesteś tam gdzie chcesz
Edytowane przez Puma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi