EMENTALER Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Witam!! Od pewnego czasu jestem posiadaczem płyty głównej Abit AN7 ze zintegrowanym 6 kanałowym dźwiękiem. Ostatnio nasunął mi się pomysł, aby to zmienić.Chciałem dokupić sobie jakąś dobrą kartę muzyczną do 100 zł, jednocześnie przebijającą tą, która integruje się z płytą.Mam pewien dylemat dotyczący karty w takim przedziale cenowym. :sad: W tym momencie zdaje się na was, zgromadzonych na tym forum, abyście pokierowali mnie we właściwym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 pelne audigy 1 z allegro... chyba ze troszeczke dolozysz i kupisz audigy 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ja polecam SB Live! 24Bit ;) Jestem jej posiadaczem od 1,5 roku i dźwięk jest na na dobrym poziomie. Oczywiście żadna karta zintegrowana nie może się jej równać. W jakóści dźwięku nie ustępuje Audigy 2 (w normalnym odsłuchu muzyki: mp3...), ale jak używasz EAX w gierkach to nie polecam bo ona go obsługuje jedynie programowo i to dodatkowo obciąża procka :( (jak dużo grasz z EAXem to polecam Audigy 2 ZS lub Audigy 4) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMENTALER Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ale czy odczuje jakiś efekt po przesiadce na Geniusach SP-HF1250X 2.0?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Ooo na pewno odczujesz rużnice w jakości dźwięku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 maly OT @pole123 masz te geniusy? i jak sie spisuja wedlug Ciebie? jutro je dostane i jestem ciekawy twojej opinii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMENTALER Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie bede dopiero je mial. Ooo na pewno odczujesz rużnice w jakości dźwięku icon_wink2.gif Co do tego nie jestem do końca przekonany. Kilka dni temu rozmawialem z moim kumplem, ktory mi powiedzial, że musze mies pelny zestaw 7.1, aby odczuc roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 eee tam gadanie... moze juz lepiej 10.1 :E? ja po przejsciu z integry na audigy 4 odczulem roznice na tych pierdziawkach co mam w podpisie... a do dobrych i nowych to nie naleza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMENTALER Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) A co powiecie na tą karte... http://allegro.pl/item115890940_sound_blas...lue_sb1394.html Czy to jest wersja ZS??? Edytowane 19 Lipca 2006 przez pole123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 A co powiecie na tą karte... http://allegro.pl/item115890940_sound_blas...lue_sb1394.html Czy to jest wersja ZS??? Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMENTALER Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Czy warto ją licytować??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grykom Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Przepraszam ze wejde w topic, ale rowniez mam podobny problem jak kolega. Mam glosniki Geniusa SW 5.1 Home Theater i karte dzwiekowa zintegrowana z Asusem a8n-e ;) Czy karta : http://allegro.pl/item115295668_karta_dzwi...udigy_2_zs.html bedzie dobra? Czy moze audigy 4, albo x-fi ? Co jest najlepsze przy cena/jakosc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Przepraszam ze wejde w topic, ale rowniez mam podobny problem jak kolega. Mam glosniki Geniusa SW 5.1 Home Theater i karte dzwiekowa zintegrowana z Asusem a8n-e ;) Czy karta : http://allegro.pl/item115295668_karta_dzwi...udigy_2_zs.html bedzie dobra? Czy moze audigy 4, albo x-fi ? Co jest najlepsze przy cena/jakosc ? X-Fi do tych głośników sobie odpuść. X-Fi to dobra karta ale na tym sprzęcie nie rozróżnisz jej od Audigy 4 OEM . ps. Audigy 2 ZS będzie bardzo dobra ( nawet lepiej ) i w sumie te 30 PLN warto dopłacićc do 4 oem i kupić 2 ZS Edytowane 19 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...