Skocz do zawartości
stach99

Gigabyte X1300pro Grzanie

Rekomendowane odpowiedzi

oj stachu stachu, da sie smienic GPUm pewna firma sie tym zajmuje nie pamietam nazwy ale można wylutowac GPU, pamięci, kondensatorki i zasąpic je innymi więc ty nie opowiadaj bajek że nie można

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

A ja w ramach offtopa podziele sie jednym.

Wspolczuje wszystkim tym ktorzy nadziali sie na grafy Gigabyte z chlodzeniem pasywnym,bo wlasnie przez to cos czesto laduja one we Wroclawiu,w serwisie glownym.Ludzie kreca,sa upaly i mamy dym.A to ich nieszczesne chlodznie to po prostu syf.Wiecej nie powiem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, ja nie krece bo nie mam takiej patrzeby, ale boje sie o ta karte z tym chlodzeniem mimo wszystko:)

fredus: tak wlasnie myslalem ze jest firma ktora to robi, troche skomplikowane to jest ale jak ktos ma sprzet i umiejetnosci (pewna reka;) to czemu nie. tylko ciekawe ile taka usluga kosztuje, czy nie wiecej niz sama karta :) bo jak te 50 zl to ja bardzo chetnie dowiedzialbym sie co i jak i gdzie to sie odbywa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj stachu stachu, da sie smienic GPUm pewna firma sie tym zajmuje nie pamietam nazwy ale można wylutowac GPU, pamięci, kondensatorki i zasąpic je innymi więc ty nie opowiadaj bajek że nie można

LOL

- i PCB zmienić ;0

To przecież bardziej opłaca się nową grafe kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

- i PCB zmienić ;0

To przecież bardziej opłaca się nową grafe kupic

Gutman ja nie miałem na mysli tego że naraz wszysko zmieniac chodziło mi o samo GPU więc nie łap mnie za język :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile to nie wiem ale napewno by pisało na stronie tej firmy, tylko jak ona sie nazywała :rolleyes:

PCCenter z Koszalina. Mogą nawet przelutować i wymienić chipset na płycie, poza tym wszystkie gniazda, sockety itp.

Co do wyrobów GB. Nigdy nie uważałem, że są złe, wręcz przeciwnie są bardzo dobre.

Jeśli ktoś ładuje taką kartę z pasywnym chłodzeniem do wąskiej, ciasnej obudowy z burdelem w kablach, kłakami i kupą kurzu oraz jednym wentylem 80x80 lub wogóle to niech się nie dziwi, że mu karta pada. :lol:

Pasywny sprzęt nie jest dla lamerów. :wink:

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyrobów GB. Nigdy nie uważałem, że są złe, wręcz przeciwnie są bardzo dobre.

Jeśli ktoś ładuje taką kartę z pasywnym chłodzeniem do wąskiej, ciasnej obudowy z burdelem w kablach, kłakami i kupą kurzu oraz jednym wentylem 80x80 lub wogóle to niech się nie dziwi, że mu karta pada. icon_lol.gif

Pasywny sprzęt nie jest dla lamerów. icon_wink3.gif

Z wszystkimi powyższymi stwierdzeniami sie zgadzam, bo trzeba byc troche głupim żeby karte z pasywnym chłodzeniem ładowac do jakiejś syfnej obudowy bez żadnego wiatraka wyciągającego/wciągającego i z kupą kabli albo taśmami, przecierz w te gorące karta miała by sie prawo zagotować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi