Tompior Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Wczoraj kupilem benq fp91gp 19" lcd Ile hz mam dac na nim odswiezania?? Nie orientuje sie w tym :D Mam rozdzielczosc 1280:1024 czy jakos tak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) Wczoraj kupilem benq fp91gp 19" lcd Ile hz mam dac na nim odswiezania?? Nie orientuje sie w tym :D Mam rozdzielczosc 1280:1024 czy jakos tak :P Tyle na ile pozwala. Mrugania nie zmienisz bo go nie ma na LCD ale jeśli uda ci się podnieść ponad 60 Hz to zwiększysz max ilość FPS które mogą być wyświetlone. Edytowane 19 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) w monitoryach LCD odświeżanie nie jest tak ważne jak w CRT, dasz 60Hz i będzie dobrze Częstotliwość odświeżania obrazu w monitorach LCD Bezwładność monitorów ciekłokrystalicznych jest znacznie większa niż monitorów CRT. Obraz na monitorze LCD nie migocze, nie ma więc potrzeby niwelowania efektu migotania przez zwiększanie częstotliwości odświeżania. Częstotliwość odświeżania monitorów LCD dobiera się tak, aby zapewnić płynne zmiany obrazu przy animacji. Do tego celu w zupełności wystarczy odświeżanie z częstotliwością 60Hz, i z taką częstotliwością pracuje większość monitorów LCD. Edytowane 19 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 w monitoryach LCD odświeżanie nie jest tak ważne jak w CRT, dasz 60Hz i będzie dobrzePrędkość zmian ustawienia ciekłych kryształów wynosi przy niektórych przejściach ~<10 ms na najszybszych matrycach ( - wykresy na tomshardware ) więc nawet 100 Hz ma sens ..... .... ale oczywiście 60Hz w niczym nie przeszkadza , co nie zmienia faktu że im więcej tym lepiej. Przy 60Hz nie wyświetlisz więcej niż 60 FPS - co i tak jest dobrą ilością. Do pracy w word czy oglądania filmów nawet 24 Hz wystarczy :wink: ( na LCD ), do gier 60Hz wystarczy ale nie zaszkodzi 75-85 dla zwiększenia limitu fps . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Prędkość zmian ustawienia ciekłych kryształów wynosi przy niektórych przejściach ~<10 ms na najszybszych matrycach ( - wykresy na tomshardware ) więc nawet 100 Hz ma sens ..... .... ale oczywiście 60Hz w niczym nie przeszkadza , co nie zmienia faktu że im więcej tym lepiej. Przy 60Hz nie wyświetlisz więcej niż 60 FPS - co i tak jest dobrą ilością. Do pracy w word czy oglądania filmów nawet 24 Hz wystarczy :wink: ( na LCD ), do gier 60Hz wystarczy ale nie zaszkodzi 75-85 dla zwiększenia limitu fps . A moge 180hz dac?? Bo tyle moge na maxa. Czy bedzie to dla mnie najszybsze ustawienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 A moge 180hz dac?? Bo tyle moge na maxa. Czy bedzie to dla mnie najszybsze ustawienie? Nie ;) bo elektronika pewnie jest ograniczona do 75 lub nawet 60 Hz .... zresztą to i tak jest więcej przy tej rozdz. niż spec. DVI ( 165 Mhz ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zaznacz sobie "Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyśietlać", następnie wybierz największą wartość, jaka Ci zostanie. 180Hz to karta może... ale nie na tym monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...