aeMaeTH Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 WiTaM! W zwiazku ze wspanialomyslna akcja tp$a "28/56zl za 512kbps" http://www.tp.pl/prt/pl/promocje/552219?_p=552230 postanowilem sie przesiasc na neo ;] W danej chwili jestem podlaczony do sieci radiowej 160kbps za 50zl, wiec chyba warto =] W domu mam 3 komputery polaczone routerem Asmax'a, ktory znowu jest podpiety do Access Point'a. Powstaje wiec pytanie jakiego modemu/routera mam uzyc w celu zachowania obecnej infrastruktury ;) Wszystkie kompy maja siecowki i kabelki sa ladnie ulozone wiec WiFi troche mija sie z celem... Jaki model moglibyscie mi polecic w cenie do 200zl, ktory spelnialby IMHO podstawowe wymagania: - firewall (bo po co na kazdym kompie ma dzialac osobny program zzerajacy zasoby..) - port forwarding (wszystkie kompy beda korzystaly z p2p) - dmz (bo jak kazdy, ja tez chce miec zew IP =D) - NAT, www config, DHCP to chyba sa oczywiste i kazdy je ma ;) Bede BAAARDZO wdzieczny za uzyczona pomoc! ;>>> Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Podpinam się pod temat. Mam dokładnie te same pytania. Do 200zł jakiś dobry router (stabilny) kablowy do neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Takie tematy były tutaj poruszane wielokrotnie - nawet nie chciało się Wam poszukać Np. U.S. Robotics 9105/9107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 dsl-504t lub troszeczke dolozyc i dsl-g604t z wifi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 a może coś takiego: http://sklep.benchmark.pl/pelny_30510.html Linksys Router szerokopasmowy AM200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 od Linksysow ADSL radze uciekac! ;) mam spore doswiadczenie ze sprzetem sieciowym SOHO i z routerkow moge polecic D-Linka DSL-504T/G604T i Edimaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Ten Linksys ma tylko jeden port 10/100 - musieliby podlączyć do niego switcha i dopiero AP (WiFi) + inne opcjonalne komputery kablem. Albo Linksys + AP kolegi, ale już nici gdyby w przyszłości chciał podłączyć kompy skrętką bez switcha A USR 9105/9107 ma czteroportowy switch 10/100 :wink: Edytowane 25 Lipca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Takie tematy były tutaj poruszane wielokrotnie - nawet nie chciało się Wam poszukać Np. U.S. Robotics 9105/9107 Fajnie, tak sie składa że akurat szukałem i wiem że U.S. Robotics jest dobry, tyle że on kosztuje 420zł czego kolega już nie raczył sprawdzić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Ciesze sie bardzo ze wkoncu ktos sie tematem zainteresowal, juz sie balem ze po przeniesieniu no nowy serwer ludzie pouciekali z tego subforum... :-| Wracajac do sprawy.. Panowie mi tu rzucaja zapewne dobrym i sprawdzonym sprzetem ktory mi na lata mialby starczyc.. Mi sie raczej rozchodzi o cosik taniego a dobrego :-P Wkoncu ruch po domowej sieci bedzie znikomy, a WiFi to ja na pewno zakladac nie bede.. W ciagu roku to tylko jeden komp chodzi te 16h na dobe (siostra lubi chaterie ;p) a drugi 2-3h max. Trzecim kompem jest moja mobilna maszyna co sie podlacza okazjonalnie na swieta i wakacje B-) Co powiecie o Pentagram Cerberus ADSL Lite http://sklep.benchmark.pl/pelny_25280.html ?? i czym sie to roozni od wersji nonLite :P ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Fajnie, tak sie składa że akurat szukałem i wiem że U.S. Robotics jest dobry, tyle że on kosztuje 420zł czego kolega już nie raczył sprawdzić :/ Gdzie takie ceny mają :?: :mur: Max to 240 zł za 9107. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 z tanich to polecam dsl-504t z allegro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Gdzie takie ceny mają :?: :mur: Max to 240 zł za 9107. www.apollo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Świetny sklep :lol: Pierwszy z brzegu: W Komputroniku są za aż 247 zł. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23072 http://www.skleppc.pl/index.php?m=item&id=7783 Następnm razem sprawdź cenę w kilku miejscach zanim "wprowadzisz" kogoś w błąd :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 No to konkluzja bedzie jaka? ;) D-Link czy USR ?? PS. Czy ktorys z nich ma taki bajer co by liczyl ilosc przesylanych danych ;D ?? Wkoncu ma sie te 15GB limitu.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 osobiscie bralbym d-linka z fw. 2.0 :) zliczanie danych na stronie Neo :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 zartujesz z tym neopanelem, prawda ;p? Przeca to ma opooznienie rzedu dni! :D Co to jest to fw? FirmWare :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ja tam tego nigdy nie sprawdzam ;) do sprawdzania pobranych danych mozna uzyc innego softu tylko, ze bedzie podlaczona wieksza ilosc kompow... :/ jesli chodzi o fw to tak, firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja u siebie używam routera PENTAGRAM Celberus ADSL kupiłem go za 199zł z jakiś rok temu i jest naprawdę dobry :D zero problemów z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Teraz nie wiem czy brac nowy DSL-524T czy stary sprawdzony DSL-504T. Niektorzy na benchmarku strasznie na niego narzekaja.. Ten cerberus tez niezle wyglada.. Co do USR'a to wiecej dostal negatywow i go wyeliminowalem z wyboru ;] Niby gloopi router a tyle z nim niedopowiedzen :P Nie chce zadnych bajerow. Ma byc poprostu ROCK STABLE! bo nie chce mi sie ciagle na chate jezdzic i sluchac marudzenia ze necik nie dziala.. :mur: Prosze o KONKRETNA porade :wink: i ide na zakupy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) DSL-524T narazie bym nie kupowal (chyba, ze zalezy Ci bardzo na QoS), lepiej stary, poczciwy i sprawdzony DSL-504T z ktorym nie ma wogole problemow :) Edytowane 28 Lipca 2006 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Rozumiem ze 524t ma wszystkie bajery co 504t, a dodatkowo jeszcze QoS, tak? Wg mnie priorytety by sie przydaly, zeby siostra 'oslem' pasma nie blokowala.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 dokladnie: posiada to samo + QoS :) dsl-504t jest sprawdzonym od lat modelem D-Linka, z nowym produktem moze byc roznie... ;) osobiscie na chwile obecna kupowalbym dsl-504t/g604t :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Noi zamowilem ta NEO:p Startuje 1 wrzesnia, wiec teraz kombinuje z modemem.. Zdecydowalem sie na tego dsl-524t (ktos musi go wyproobowac :P) glownie ze wzgledu na QoS. Teraz nie wiem ktory modem wziac od tepsy zeby go bylo mozna pchnac na allegro. Co polecicie? Thomsona czy Sagema latwiej bedzie sie pozbyc (za lepsza cene OF COURSE :D) PoZDRaWiaM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ojej :P Qmpel byl zalogowany, hehe :D :D :D No ale o mnie sie ciagle rozchodzi :P Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Szybkie pytanie :) brac DSL-504T czy Pentagram Cerberus ADSL??Czy moze cos lepszego dostane w tej cenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Dołanczam się do pytania potrzebuje dobry router taki co podzieli mi łączne neo na 2 komputery ale tak żeby jak na jednym będę ściągał to na drugim był Internet i chodził bez problemu router nie może się wieszać i musi posiadać modem i Switch mam na oku pentagrama co wy na to ?? PS. Ale jestem wybredny :P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 dsl-504t ->stabilniejszy i pewny sprzet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ja bym bardziej zwrócił uwage na dsl-524t kusi mnie to QoS :D:D bo mój sasad bardzo lubi BearShare a ja chce mieć neta co o nim sadzcie posiada ktos go juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja go kupie na poczatku wrzesnia dopiero i Ci powiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 hehe to ja bede pierwszy bo kupuje w tym tygodniu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...