dk75 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A ja ma coś takiego - Linksys AG241 - tylko ma za mało możliwych portów do forwardu jak dla mnie i działam na DMZ więc i z firewalla nie korzystam. No i trochę droższy ale pewnie gdzieś można taniej znaleźć. Prawdę mówiąc "K" jest dość drogim sklepem. A... jak do tej pory routery Linksysa są dostarczane z pierwszoprodukcyjnym FW przez co np. mój miał wieelkie kłopoty z FTP. Po poczytaniu paru stron ściągnąłem najnowszy FW i nie ma kłopotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) @lukas-comp a jak spawuje sie QoS w dsl-524t? rozdzieli mi powiedzmy na polowe transfery jak wlacze dwa kompy, czy jest to uzaleznione od aplikacji jakie na nich pracuja?, czy moze w g624t jest lepsze - w ustawieniach ma chyba mozliwosc na sztywno ustawic pasmo, dla danego ip? na korzysc g624t przemawia zlacze rpsma, bo mam zamiar zalozyc wi-wi na odleglosci ok 1km, ale czy sprawdzi sie on jako swoisty kombajn (gateway + router + ap)? Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Fascynuje mnie ze na komputroniku 524t jest o 10zl tanszy od przeciez starszego 504t.. http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4655 Przeciez z opisu wynika iz to 524t jest bardziej funkcjonalny. Macie jakies pomysly o co tu moze chodzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 tydzien temu kupiłem 524T i na dzen dzisjeszy moge powedzec ze mi se jeszcze nie zawiesił ale niewiem jak ustawił Qos pomocy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Dzisiaj poslalem DSL-524T na serwis. Straszna LIPA! Wiesza sie toto co godzine;/ Kombinowalem na wszystkie sposoby z konfiguracja i wgrywalem ponownie firmware, ale nic nie pomoglo.. Jak dzialal to zastrzezen nie mialem bo ladnie znosil obciazenie (200 otwartych polaczen) Zobacze co mi zwrooca :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinxp Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 ja z nim nie miałe problemu zkonfgurowałem i aby raz mi sie zawiesił na 1 miesac i to przy konfguraci a komputery ciagnac na p2p bz problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndySzcz Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 DSL-524T narazie bym nie kupowal (chyba, ze zalezy Ci bardzo na QoS), lepiej stary, poczciwy i sprawdzony DSL-504T z ktorym nie ma wogole problemow :) Co do ostatniego przerywania to mój Asmax 701u tak samo się zachowywał, już mówię z czym to się wiąże Moim dostawcą nie jest TP SA lecz OST Tyczyn korzystający z łączy TP. Ja również przeżywałem z gehennę z powodu tych ciagłych rozłączeń i to niemal codziennie lub co kilka tygodni. Dostawcy internetowi zmieniali konfiguracje na sprzęcie satelitarnym, widocznie większość nie opanowała manualnie umiejętności związanych z odpowiednio działającą konfiguracją stąd te problemy. Chyba wiadomo, że aby zastosować na stałe nową konfigurację należy przeładować ruter (tj przy zapisywaniu jej do stałej pamięci) Ostatnio TP wprowadziła lub nadal usiłuje wprowadzać usługę TV przez internet. W ost również przysieszona nam internet W czerwcu miałem stałe łącze adsl na linii telefonicznej z transfrem 128kbit/s i 64kbit/s w lipcu lub czerwcu przyspieszono nam net 2,5x pobieranie i wysyłanie 320kbit/s i 160kbit/s w praktyce z uwagi na analogowy przesył nie było to 40KB/s i 20KB/s, ale 30-32KB i 14-16KB/s Po zmianie enkapsulacji na PPPoE net ruszył z koputa, praktycznie go nie wykorzysyuję nawet 2/3 pobieranie przyśpieszono od ostatnich zmian 8x pobieranie i 4x wysyłanie 320KB/s i 160KB/s (2560kbit/s i 640kbitps) pingi dość niskie około 30 - 60 ms z operatorem cennik mojego dostawcy jak zwykle nieaktualny, ale wcześniej na stronie była informacja o wprowadzanych zmianach piszą teraz, że zmiany nastąpią w styczniu bo nie otrzymali sprzętu. Może widzicie informację na stronie http://www.ostnet.pl/ ... możecie się domyśleć, że sprzęt z Chin nie dopłynął i pewnie zatonął lub padł łupem piratów grasujących w okolicach duńskiej wyspy Bornholm ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...