Skocz do zawartości
Darkice

Podmiana Mb I Proca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, choć login ze starego tweaka działa :)

Własnie tak się zastanawiam czy warto wymienić A1700XP+@2400+ (Thoroughbred-B seria B0) na P4 2,53 bez HT (SL6S2- 2,53/533/512). Athlon chodzi sobie na Asusie A7NX8 rev. 1.3 i nie chce za żadne skarby działać na na magistrali 200MHz (max to 166MHz). Chciałby sobie trochę sprzęt przyśpieszyć beż dodatkowych nakładów finansowych. Tego P4 i dwie mb do niego (Gigabyte GA-8IE2004 i Asusa P4PE-X) mam za darmo. Tak więc poradzcie czy warto sie w to bawić (jeśli tak, to na której płycie), bo nie chce mi się na darmo windy reinstalować i masy oprogramowania. Generalnie chodzi o zwiększenie wydajności w grach :-P .

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, choć login ze starego tweaka działa :)

Własnie tak się zastanawiam czy warto wymienić A1700XP+@2400+ (Thoroughbred-B seria B0) na P4 2,53 bez HT (SL6S2- 2,53/533/512).

Nie warto, P4 są wolniejsze w grach od athlonów XP. Jak chcesz odczuć odczuwalny przyrost wydajności to zainwestuj w 939 i A64 venice, lub jeśli koniecznie chcesz intela to core2 duo E6300-E6400, tyle że to niemały wydatek :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepnij na pająka z innym dyskiem, postaw na szybko sys i sprawdź jak się to p4 kreci, jak zrobisz ~3,2 a moze wiecej to juz się zrobi zauwazalnie szybciej

z płyt asus - nieoficjalnie ale jednak 200mhz, 845pe

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...