seboxxl Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Mam kilka pytań: 1) dlaczego w programie RAM disk po ustawieniu więcej niż 30 MB na dysk RAM system windows (po restarcie, po żeby zmienić rozmiar trzeba zrestartować) w menedżerze urządzeń przy Memory device (sterownik Ram disk'u) wyświetla błąd urządzenia, a irtualny dysk nie działa? 2) czy jest jeszcze jakiś daemowy program do wykorzystania pamięcia RAM (ale żeby chociaż 400 MB Ram'u można było użyć)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ja zainstalowałem sobie demo 30-dniowe Tweak XP-Pro. Zrobiłem sobie Ram dyska tylko jak wykorzystać go do przechowywania danych internetowych z Firefoxa. Wiem że w IE trzeba wejść w Narzędzia>opcje internetowe>ogólne>Ustawienia i suwakiem ustawiamy wartość identyczną do do pojemności ram dysku. Maksymalna pojemności to 256MB. Nic lepszego nie znam. ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 wydaje mi się że do total commandera jest plugin umożliwiający tworzenie dysków wirtualnych, ale nie pamiętam jak działa bo mi nie był potrzebny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...